marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

CeIe mai bune invazii extraterestre in zece SF-uri de succes!

CeIe mai bune invazii extraterestre in zece SF-uri de succes!


 

 

 

 

 

 

10. "Dark City" (1998)

Din pacate  a fost trecut cu vederea dupa ce a fost lansat , chiar daca seamana cu "Matrix" (lansat un an mai tarziu) care s-a inspirat din acest film, “Dark City” are unul dintre cele mai interesante si complexe subiecte din acest top.
Extraterestrii nu vor sa cucereasca lumea, ci sa cunoasca si sa inteleaga oamenii si mai apoi pe ei insisi.

9. "Superman II" (1980)

Tehnic, primul film “Superman” a fost tot un film cu extraterestrii, tinand cont de locul de unde vine Clark Kent, planeta Krytpon. In “Superman II”, Omul de Otel are un trio de extraterestrii ilegali in subordine. Proaspat eliberat de pe Planeta Fantoma, Generalul Zod a adus haosul pe Terra, iar Superman trebuie sa-l trimita inapoi acasa, la pachet cu camarazii sai.


8. "Predator" (1987)

Jungla a prins viata si a aparut el: predatorul lui John McTiernan cu care nimeni nu vrea sa se puna. A venit sa vaneze si sa ucida tot ce misca, fiind destul de inteligent echipat. Din fericire a dat peste eroul universal Arnold Schwarzenegger care l-a trimis, destul de sifonat, inapoi de unde a venit.

7. "Invasion Of The Body Snatchers" (1978)

Filmul este un remake destul de slab al peliculei lui Don Siegel din 1956.

Ca mai toate filmele SF din perioada anilor ’50, “Invasion Of The Body Snatchers” este o alegorie anti-comunista pornita din paranoia si obsesiile instaurate in acea perioada. Este printre putinele filme (Spoiler alert!) in care extraterestrii castiga la final.

6. "War Of The Worlds" (2005)

Cea mai recenta varianta a filmului ramane destul de fidela romanului din 1898, singura diferenta este ca extraterestrii si-au ingropat navele in pamant cu multi ani inainte (nu se explica cum si de ce). Tom Cruise salveaza pamantul pentru ca extraterestrii nu aveau imunitate la virusii de pe Terrra.

5. "The Day The Earth Stood Still" (1951)

Si nu este vorba de remake-ul cu Keanu Reeves in rolul principal, ci de originalul, poate cel mai provocator film cu extraterestrii din toate timpurile. Nu numai ca are mesaj (Klaatu vine pe Pamant pentru a-i indrepta pe oameni), dar aparitia robotului Gort este incendiara, el aducand iadul in jurul sau ori de cate ori este nevoie.

4. "Close Encounters Of The Third Kind" (1977)

Filmul lui Spielberg nu se concentreaza asupra venirii extraterestrilor sau a masacrului agresiv de pe Terra, ci pe cat de afectata este viata lui Joe, atunci cand oaspetii apar nepoftiti. Daca Spielberg ar fi dus la bun sfarsit ideea de a folosi maimute  in rolul extraterestrilor, atunci filmul ar fi fost altceva.



3. "E.T." (1982)

Fara explozii, fara arme cu lasere si fara masinarii ciudate, doar E.T. care “invadeaza” pamantul intr-un mod cu totul gentil. Spielberg abordeaza dintr-o alta perspectiva aceasta tema, cea a unui copil pe nume Eliot care leaga o prietenie profunda cu omuletul din spatiu.

2. "Independence Day" (1996)

Extraterestrii din filmul acesta sunt groaznici. Distrug New York-ul si sterg de pe harta tot ce le iese in cale. Pe deasupra mai sunt si avansati tehnologic, navele lor fiind compatibile cu Mac-urile. Au venit sa castige!

1. "The Thing" (1982)

Un remake mai bun decat originalul lansat in anii ’50. “The Thing” este poate cel mai cunoscut si cel mai scarbos film, cu efecte miraculoase inainte de era computerizata, unde un extraterestru se poate transforma in orice. Desi nu pare un film despre o invazie a Pamantului, e clar ca extratarestrul a venit pentru a ramane.

Sursa: virginmedia.com/



Modifică setările cookies