marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cine este cel mai bogat sef din entertainment? Vezi aici topul celor mai bine platiti directori!

Hollywood Reporter a aflat cum arata fisele fiscale ale celor mai bogati directori de companii din bransa entertainment-ului. Sume fabuloase de milioane de euro se invart in conturile celor mai celebre nume din industrie. Iata-i pe primii 9!

Cine este cel mai bogat sef din entertainment? Vezi aici topul celor mai bine platiti directori!

CLICK AICI PENTRU A DEVENI FAN PROCINEMA PE FACEBOOK!

1. CEO-ul Disney Bog Iger a depus fisa fiscala pe anul 2010 si totalul veniturilor inclusiv bonusuri s-a ridicat la fabuloasa suma de 29.6 milioane de dolari, la inceputul lunii octombrie. Un an mai devreme acesta a primit numai 23.9 milioane. Directorul a mai castigat aproximativ 750 de mii de dolari din diverse afaceri proprii.

2. Phillipe Dauman a castigat dublu fata de anul precedent. Managerul companiei Viacom si-a marit veniturile datorita unei lovituri pe piata burselor, dar si a premiilor primite din actiuni de-a lungul celor 9 luni, care insumeaza un an fiscal. Dauman a primit 84.5 de milioane la finalul lunii septembrie, spre deosebire de infima suma de 34 de milioane pentru 2009.

3. Presedinte si CEO al Time Warner, Jeff Bewkes si-a marit contul cu 26.3 milioane de dolari, suma aferenta anului 2010. Venitul sau s-a imbunatati cu 34% de la cele 19.6 milioane din 2009. Salariul de baza a crescut de la 1.75 milioane la 2, in timp ce bonusul pentru performante a crescut de la 12.1 milioane la 14.4 milioane.

4. Steve Burke este noul presedintele si manage all televiziunii NBCUniversal si Brian Roberts este fostul presedinte si actualul manager al companiei de cablu Comcast Corp. (din care NBCUniversal face parte), iar amandoi s-au bucurat de o crestere a veniturilor.

Roberts a incasat in total 31.1 milioane de dolari, pe cand Burke a primti 34.7 milioane, inregistrand o crestere minora fata de anul 2009.

5. Conducatorul comaniei DirecTV Michael White a primit 32.9 milioane. A obtinut o mare crestere datorita stimulentului de aproximativ 27 de milioane, un pachet financiar oferit de companie.

White s-a alaturat DirecTV anul trecut cu un salariu de baza de 1.45 milioane si a mai primit un bonus de performante in valoare de 4 milioane.

6. CEO-ul News Corp. Rupert Murdoch a incasat conform fisei fiscale pe anul 2010 suma de 22.7 milioane de dolari. Din pacate veniturile sale au crescut destul de putin in ciuda cresterii financiare in urma succesului peliculei “Avatar” si in urma unei piete de publicitate care a inceput sa-si revina.

Salariul lui Murdoch a ramas acelasi, 8.1 milioane, dar sporurile pentru reusite au crescut cu 20% la suma de 4.4 milioane.

7. David Zaslav este managerul Discovery Communications a castigat de aproape patru ori mai mult ca-n 2009, suma de 42.6 milioane. Salariul lui Zaslav a ramas acelasi, in valoare de 2 milioane, dar veniturile din actiuni il claseaza printre cei mai bogati directori de entertainment din bransa.

8. Glenn Britt este managerul Time Warner Cable si a incasat 17.4 milioane de dolari, cu 9% mai mult decat in 2009. Salariul de baza este de 1.25 milioane, la fel ca-n 2002 si indemnizatiile sale sunt cam la aceeasi valoare cu a altor directori de companii de cablu TV. Bonusurile si veniturile din actiuni au insumat 7.4 milioane.



Sursa: hollywoodreporter.com/


Galerie foto


Modifică setările cookies