marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cei 4 hobbiti care au cucerit milioane de fani si au facut 3 miliarde $: cum arata la 12 ani de la trilogia LOTR

Greu de crezut pentru fanii seriei, insa se implinesc 12 ani de la lansarea celebrei Lord of The Rings, aleasa in 2010 de prestigioasa publicatie de profil Empire drept cea mai buna trilogie din istoria cinematografiei. La mai bine de un deceniu de la incheierea trilogiei, cei 4 hobbiti care au incantat milioane de copii si adulti deopotriva s-au reunit pentru un pictorial care i-a impresionat pe fani.

Cei 4 hobbiti care au cucerit milioane de fani si au facut 3 miliarde $: cum arata la 12 ani de la trilogia LOTR

Cei 4 hobbiti care au plecat din Shire pentru o aventura epica in Middle Earth si au cucerit pe toata lumea cu o poveste fantastica castigatoare a 4 Premii Oscar (in 2001) Frodo Baggins, Samwise 'Sam' Gamgee, Meriadoc 'Merry' Brandybuck si Peregrin 'Pippin' Took s-au reunit pentru o sedinta foto la 12 ani de la aparitia primului The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.


Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan si Billy Boyd si-au adus aminte de filmul care le-a schimbat cariera si viata.

Desi in film arata ca niste pusti adolescenti Sean Astin si Billy Boyd sunt  trecuti de 40 de ani. Doar Elijah Wood  (Frodo) si Dominic Monaghan  (Meriadoc 'Merry') - au peste 30 de ani.

Ultimul film "The Lord of the Rings", lansat in 2003, are in palmares nu mai putin de 11 Oscaruri si este al treilea in box-office-ul din toate timpurile, cu 1,119 miliarde de dolari incasati din vanzarea de bilete in toata lumea.

Elijah Wood devenit celebru ca Frodo a marturisit ca ii vine cu greu sa creada ca in urma cu 12 ani a zburat in Noua Zeelanda pentru a incepe filmarile la ceea ce avea sa ajunga o productie gigant.


Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan si Billy Boyd  in pictorialul pentru Revista Empire

J.R.R. Tolkien este romancierul care a incantat milioane de copii prin publicarea epopeei Stapanul Inelelor / Lord of the Rings. Opera a fost publicata in 1954 si cuprinde 3 parti: Fratia Inelului, Cele doua turnuri si Intoarcerea regelui. Succesul de care s-au bucurat aceste carti l-au determinat pe regizorul Peter Jackson sa transpuna, 47 ani mai tarziu (2001), magia pe marele ecran.

"Nu-mi vine sa cred ca timpul a trecut atat de repede" a declarat acesta la realizarea pictorialului pentru revista Empire.

Monaghan (34 de ani) care l-a interpretat pe Meriadoc 'Merry' Brandybuck a adaugat: " S-a legat o prietenie stransa intra noi la filmari. A fost o perioada intensa, insa atmosfera a fost incredibila"

Boyd (43 de ani) care l-a interpretat pe Peregrin 'Pippin' Took a povestit cum a fost realizata ultima scena din trilogie: "Toti am venit cu idei despre cum trebuie sa arate. La final am ramas noi 4 intr-un bar cu bautura in fata fara sa spunem mare lucru, stiind ca suntem uniti de o aventura pe care nimeni nu a mai trait-o".

 

 

Universul fantastic din Lord of The Rings a fost readus pe marile ecrane de acelasi Peter Jackson, in trilogia The Hobbit. Primele doua filme au fost lansate in 2012 si 2013, iar la finalul lui 2014, ne vom delecta cu The Hobbit: There and Back Again, ultimul film din trilogia inspirata de romanul lui J.R.R. Tolkien.

 

 

1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom
Buget: 93 de milioane de dolari
Incasari globale:  870 de milioane de dolari


2. The Lord of the Rings:The Two Towers (2002)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 925 de milioane de dolari

3. The Lord of the Rings:The Return of the King (2003)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 1,119 miliarde de dolari


Sursa: Empire


Galerie foto


Modifică setările cookies