marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cea mai provocatoare scena din acest an: Kirsten Dunst povesteste cum a fimat nud in Melancholia

Filmul care i-a adus lui Kirsten Dunst premiul pentru cea mai buna actrita la Cannes in acest an si care a solicitat-o la maxim, mai ales pentru ca a avut de turnat scene nud vine in cinematografele din Romania de pe 30 septembrie.

Cea mai provocatoare scena din acest an: Kirsten Dunst povesteste cum a fimat nud in Melancholia

Cel mai recent film al lui Lars von Trier, drama SF apocaliptica lansata primavara aceasta la Cannes, Melancholia o aduce pe  Kirsten Dunst in scene incendiare si intr-unul din cele mai bune roluri ale ei.


Secventa in care Kirsten apare goala intinsa pe pietrele de pe marginea unui rau a fost numita in topul celor  mai hot scene ale verii.

Actrita de 29 de ani a avut unul parte de unul dintre cele mai grele roluri de pana acum, dar a mai avut si o alta provocare: a trebuit sa apara goala in anumite scene si nu a folosit o dublura. Cat de greu i-a fost la filmari?


"M-am gandit ca acest lucru se integreaza firesc in actiune, nu e un gest gratuit. Trebuia sa evidentiem natura intima a relatiei pe care Justine o avea cu Melancholia, asa ca nuditatea a fost ceva firesc. M-am simtit foarte confortabil in aceasta ipostaza, echipa de pe platou avand o mare contributie aici" a declarat actrita.


"Daca un film este intampinat si cu ostilitati este un semn bun. Chiar si daca nu iti place, filmul te va da peste cap sau te va face furios. Am o relatie speciala cu Lars von Trier. A fost foarte deschis cu mine in ceea ce priveste depresia sa. Stiu ca poate fi foarte socant ca regizor" a declarat actrita pentru Tne Independent.


Melancholia spune o poveste bizara, dar fascinanta. Cu ocazia casatoriei, Justine (Kirsten Dunst) si Michael (Alexander Skarsgard) dau o receptie somptuoasa in casa lui Claire, sora lui Justine (Charlotte Gainsbourg) si a cumnatului ei (Kiefer Sutherland). In acest timp, planeta Melancholia se indreapta spre Pamant.


 


"Planeta care se apropie aduce un suspans fundamental, cel putin. Un suspans care cu greu poate fi depasit, atunci cand stii ca o planeta de zece ori mai mare decat a noastra se apropie si se va ciocni cu noi. Cred ca acest lucru impiedica spectatorii sa plece din sala la jumatatea filmului", a spus razand Lars von Trier.


Despre colaborarea sa cu Lars von Trier, Dunst a fost extrem de entuzismata, declarand ca s-a simtit foarte bine lucrand cu el si ca apreciaza faptul ca le ofera libertate actorilor pentru a se exprima cum cred ei in ceea ce priveste personajele filmului.


Melancholia a iesit si mai mult in fata dupa "incidentul" de la Festivalul de Film de Cannes, cand Lars von Trier a facut comentarii despre evrei si si-a aratat simpatia pentru Hitler. Desi a fost numit persona non grata la eveniment, juriul nu s-a lasat influentat si i-a oferit lui Kirsten Dunst premiul pentru cea mai buna actrita.

 

Melancholia ajunge si in cinematografele din Romania, incepand cu 30 septembrie.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies