marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Castigatorii Globurilor de Aur 2012 : The Descendants, cel mai bun film, George Clooney si Meryl Streep, cei mai buni actori

Luni dimineata, la Los Angeles s-au decernat premiile celei de-a 69-a gala a Globurilor de Aur unde Meryl Streep si Goerge Clooney au fost premiati pentru interpretare, iar filmele "The Artist" si "The Descendants" au fost recompensate cu marile trofee pentru cea mai buna drama, respectiv cea mai buna comedie.

Castigatorii Globurilor de Aur 2012 : The Descendants, cel mai bun film, George Clooney si Meryl Streep, cei mai buni actori

GALERIE FOTO! CELE MAI SPECTACULOASE IMAGINI DE LA GLOBURILE DE AUR 2012!


Cel mai bun actor in rol secundar intr-o drama: Christopher Plummer

Cea mai buna actrita in rol principal intr-un serial de comedie: Laura Dern ("Enlightened")


Cat de tare esti la filme? Fa aici quiz-ul Procinema si arata-ne ca esti specialist in filme!

Cel mai bun lungmetraj TV sau miniserie: Downton Abbey

Cea mai buna actrita in rol principal intr-un lungmetraj TV sau miniserie: Kate Winslet ("Mildred Pierce")

Cel mai bun actor in rol principal intr-un serial de drama: Kelsey Grammer ("Boss")

Cel mai bun cantec: "Masterpiece" din "W.E."

Cea mai buna coloana sonora: Ludovic Bource - "The Artist"

Cel mai bun serial TV de drama: Homeland

Cel mai bun rol principal masculin intr-o miniserie sau film TV: Ildris Elba ("Luther")

Cea mai buna actrita in rol principal intr-o comedie/musical: Michelle Williams, My Week With Marilyn
 

Cel mai bun rol secundar masculin intr-un serial, intr-o miniserie sau film TV: Peter Dinklage - "Game of Thrones"

 

Cel mai bun lungmetraj animat: Aventurile lui  Tintin: Secretul Licornului

Cel mai bun scenariu: Woody Allen  - Midnight in Paris

Cel mai bun rol secundar feminin intr-un serial, miniserie sau film de televiziune: Jessica Lange ("American Horror Story")

Cel mai bun film strain: A Separation (Iran)


Premiul pentru intreaga cariera (Cecil B. deMille Award) - Morgan Freeman


Cea mai buna actrita in serial de drama: Claire Danes ("Homeland")

Cel mai bun actor principal într-un serial - comedie/ musical: Matt LeBlanc ("Episodes")

Cea mai bun? actrita intr-un rol secundar intr-un lungmetraj: Octavia Spencer

Cel mai bun regizor: Martin Scorsese - Hugo

Cel mai bun serial de comedie/musical: Modern Family


Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical: Jean Dujardin, The Artist

Umor dezarmant, sex-appeal si sarm in stare pura, in cateva cuvinte  - Jean Dujardian actorul francez premiat la Festivalul de la Cannes in acest an pentru rolul fascinant din The Artist , o pelicula ce aduce un omagiu filmelor mute din anii '20.  Actorul a starnit o adevarata furtuna toamna trecuta in Statele Unite unde a atras atentia tuturor, de la fani la producatori si criticii de film cu un rol in care se bazeaza mai mult pe forta expresiva a gesturilor, mimicii si a dansului.

Transformat  formidabil de o mustata in stil Clark  Gable, Jean Dujardin joaca rolul lui George Valentin, o vedeta a filmului mut care este lovit dur de schimbarile din industria cinematografica, atunci cand apare sunetul. Pe masura ce filmele sonore castiga teren, celebritatea lui scade, iar Valentin isi pierde tot succesul, traind doar din gloria trecuta. In timp ce cariera sa coboara vertiginos, cea a lui lui Peppy Miller (interpretata de frantuzoaica Berenice Bejo) este in plina ascensiunea: tanara ajunge de la un fan infocat al lui Valentin, unul dintre cele mai mari staruri hollywoodiene.


Cel mai bun rol principal feminin intr-un film - drama: Meryl Streep, The Iron Lady

E nevoie de o femeie curajoasa pentru a intra in pielea Doamnei de Fier a Marii Britanii iar acea e femeie Meryl Streep. Actrita cu cele mai multe nominalizari la Oscar ( 16 nominalizari) si la Globurile de Aur ( 26 de nominalizari) i-a uimit pe criticii de film britanici cu unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, The Iron Lady o pelicula inspirata din viata fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher.Filmul urmareste povestea Baronesei Thatcher de la anii in care a fost nevoita sa se lupte cu barierele sociale si de gen pentru a ajunge prim ministru pana la decaderea politica in 1990. Presa de specialitate n-a fost foarte impresionata de film, dar toti au declarat la unison ca au fost coplestiti de interpretarea sclipitoare a lui Meryl Streep.
 

Cel mai bun film - comedie / musicalThe Artist

 

Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - drama: George Clooney, The Descendants

In 2011, George Clooney a demonstrat inca o data cat de talentat este si i-a uimit pe toti cu forta sa actoriceasca atat in thriller-ul politic The Ides of March, dar cel mai mult in drama The Descendants, regizata de Alexander Payne si inspirata din romanul scris de Kaui Hart Hemmings.

The Descendants spune povestea avocatului Matt King (George Clooney) un tata care incearca din rasputeri sa fie aproape de cele doua fiice instrainate ale sale, dupa ce sotia sa are un accident si ajunge in coma. Matt se zbate sa se apropie de fiicele sale si incearca sa se impace cu ideea ca nevasta sa il insala. Intre timp este presat de familie sa vanda terenul mostenit din Hawaii unei agentii imobiliare care vrea sa construiasca apartamente de lux.

George Clooney ofera unul dintre cele mai bune roluri ale sale si are poate, cele mai multe sanse la Globul de Aur. Prestatia lui Clooney a fost laudata de toti marii critici, iar Roger Ebert a fost impresionant nu numai de talentul sau, dar si de inteligenta lui Clooney, care-l ajuta sa fie atat de convingator in rolul unui tata debusolat.

 

Cel mai bun film -dramaThe Descendants

 

NOMINALIZARILE PENTRU CEL MAI BUN FILM -DRAMA

The Descendants
Regie: Alexander Payne
Distributie: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Buget: 20 de milioane de $
Incasari: 43 de milioane de $

Bazat pe romanul lui Kaui Hart Hemmings, The Descendants spune povestea avocatului Matt King (George Clooney) un tata care incearca din rasputeri sa fie aproape de cele doua fiice instrainate ale sale, dupa ce sotia sa are un accident si ajunge in coma. Matt se zbate sa se apropie de fiicele sale si incearca sa se impace cu ideea ca nevasta sa il insala. Intre timp este presat de familie sa vanda terenul mostenit din Hawaii unei agentii imobiliare care vrea sa construiasca apartamente de lux. George Clooney ofera unul dintre cele mai bune roluri ale sale iar filmul este mai degraba o comedie dramatica de familie despre situatia in care indivizii sunt fortati sa ia decizii personale dificile. In Romania The Descendants ajunge pe 3 februarie.

The Help
Regie: Tate Taylor
Distributie:Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer
Buget: 25 de milioane de $
Incasari: 203 milioane de $

Bazat pe romanul de debut al scriitoarei Kathryn Stockett, foarte apreciat de critici si, in acelasi timp, best-seller-ul nr.1 desemnat de New York Times, The Help  este o drama inspirationala si profunda despre abilitatea de a genera schimbare. Drama o are in centru pe o tanara scriitoare aspiranta ( Emma Stone) din Jackson, Mississippi, in perioada anilor ‘60 care decide sa scrie o carte despre viata servitoarelor negrese. Alianta surprinzatoare dintre tanara Skeeter si negresele  Aibileen Clark (Viola Davis) si Minny Jackson (Octavia Spencer)  naste o legatura foarte stransa, inspirandu-le pe fiecare dintre ele, conferindu-le puterea de a depasi limitele si de a realiza ca uneori limitele sunt facute pentru a fi incalcate.

Hugo
Regie:Martin Scorsese
Distributie: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz,  Christopher Lee
Buget: 150 de milioane de $
Incasari: 64 de milioane de $

Hugo, primul film 3D al legendarului Martin Scorsese spune povestea magica a unui orfan care duce o viata secreta intr-o gara din Paris. Filmul se bazeaza pe cartea lui Brian Selznick "The Invention of Hugo Cabret" si  are in centru povestea unui pusti in Parisul anilor 1930 care traieste intr-o gara. Viata lui se intersecteaza cu cea a regizorului Georges Melies. Filmul nu este doar o poveste minunata pentru copii ci si o lectie de istorie cinematografica si o scrisoare de dragoste perioadei de inceput a cinema-ului totul invelit intr-un peisaj 3D inovativ.  Hugo ajunge in Romania pe 13 aprilie.


The Ides of March
Regie: George Clooney
Distributie: Paul Giamatti, George Clooney, Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman
Buget: 12.5 milioane de $
Incasari: 58 de milioane de $

George Clooney i-a cucerit pe toti cu The Ides of March, in care portretizeaza dur scena politica din SUA si jocurile murdare din spatele alegerilor la presedintie. Drama politica regizata de George Clooney i-a impresionat pe critici prin interpretarile superbe ale lui Ryan Gosling si George Clooney si scenariul original. The Ides of March ajunge in Romania pe 27 ianuarie.



Moneyball
Regie: Bennett Miller
Distributie: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill
Buget: 50 de milioane de $
Incasari: 104 milioane de $

Brad Pitt a dat lovitura cu Monyeball, in care il joaca pe Billy Bane, managerul echipei de baseball Oakland Athletics si care, ajutat de tanarul Peter, se foloseste de analize statistice pentru a aduce din nou succesul echipei sale. Considerat de critici drept unul din cele mai bune filme ale anului 2011, Moneyball a fost laudat pentru scenariul stralucit, replicile inteligente si interpretarea geniala si carismatica a lui Brad Pitt.



War Horse
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis
Buget: 66 de milioane de $
Incasari:  64 de milioane de $

Steven Spielberg revine in inimele fanilor sai cu o drama emotionanta desfasurata in Europa Primului Razboi Mondial. Dupa ce a citit romanul scris de Michael Morpurgo, impresionat pana la lacrimi, celebrul regizor american a decis sa ecranizeze povestea lui Albert (Jeremy Irvine), un tanar soldat care leaga o prietenie stransa cu calul sau Joey, dupa care se duce in razboi pentru a-l salva. Criticii au fost atat de impresionati incat au scris ca trebuie sa fii de piatra ca sa nu plangi la acest film, iar coloana sonora semnata de John Williams este tulburatoare.  War Horse  ajunge in Romania pe 10 februarie.



NOMINALIZARILE PENTRU CEL MAI BUN FILM - MUSICAL SAU COMEDIE

50/50
Regie: Jonathan Levine
Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick
Buget: 8 milioane de $
Incasari: 39 milioane de $

Jonathan Levine a realizat o comedie dramatica, emotionanta despre lupta unui tanar de 27 de ani (Joseph Gordon-Levitt) cu cancerul si despre decizia acestuia de a trata cumplita boala cu umor. Filmul este inspirat de o poveste reala - cea a scenaristului care a lucrat la film - Will Reiser, bun prieten cu Seth Rogen.

The Artist
Regie: Michel Hazanavicius
Distributie: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
Buget: 20 de milioane de $
Incasari: 15 de milioane de $


The Artist e un film realizat in alb-negru ce spune povestea lui George Valentin, o vedeta a filmului mut care este lovit dur de schimbarile din industria cinematografica, atunci cand apare sunetul. Pe masura ce filmele sonore castiga teren, celebritatea lui scade, iar Valentino isi pierde tot succesul, traind doar din gloria trecuta.
 

Bridesmaids
Regie:Paul Feig
Distributie: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne
Buget: 32 de milioane de $
Incasari: 288 de milioane de $

Domnisoarele de onoare au dat lovitura in acest an. Bridesmaids a devenit comedia pentru femei cu cele mai mari incasari din istorie si asta pentru ca este plina de umor, are un scenariu original si la care razi continuu, in mare parte datorita actritelor exceptionale. Criticii nu s-au retinut si au laudat filmul regizat de Paul Feig atat de mult, incat Bridesmais a intrat pe lista peliculelor cu cele mai multe recenzii pozitive din 2011.


Midnight in Paris
Regie:Woody Allen
Distributie: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates
Buget: 17 milioane de $
Incasari: 145 de milioane de $

Woody Allen revine la stilul sau deosebit care l-a facut celebru si a oferit o noua bijuterie cinematografica. Midnight in Paris a fost numit de critici un film fermecator, un omagiu adus artei si vietii insasi. Pe langa fascinantul Paris, spectatorii se vor indragosti de personajele carismatice, pe care nu le poti uita mult timp dupa ce vezi filmul.



My Week With Marilyn
Regie: Simon Curtis
Distributie: Michelle Williams, Eddie Redmayne,  Kenneth Branagh
Buget: 10 milioane de $
Incasari: 14 milioane de $


Michelle Williams recreeaza una dintre cele mai iconice actrite de la Hollywood, Marilyn Monroe, si o face atat de bine, incat insasi diva ar fi mandra de ea. Filmul reface zilele in care actrita americana, "sex simbolul secolului trecut", venita la Londra cu iubitul ei, dramaturgul Arthur Miller, se bucura de atmosfera londoneza dupa plecare acestuia. Marilyn Monroe descopera Londra intr-o saptamana idilica cu Colin Clark care era atunci asistent de platou. Michelle Williams i-a uluit pe critici, despre care au spus ca are o interpretare electrizanta si captivanta.


Vezi filme premiate la Globurile de Aur pe www.Voyo.ro la abonament! 7 zile gratis, 250 de filme, doar 3 Euro+TVA. Let’s Voyo!


Galerie foto


Modifică setările cookies