marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Case de vis, de cosmar si de poveste

Casa din vis - Dream House -  vine in acest sfarsit de saptamana in cinematografele de la noi, moment potrivit pentru ca noi sa aruncam o privire la cateva din casele speciale pe care ni le-a oferit cinematografia recenta.

 

Casa calatoare prin spatiu

Adresa

 Zathura: A Space Adventure  2005

Ce o face speciala?

Imaginati-va ca va vedeti linistit de  treaba voastra prin casa… cand incepe sa traga in voi o nava extraterestra si sa va dea o mana de ajutor un cosmonaut pierdut printre stele. Ideal ar fi ca la ora cinei sa ajungeti totusi inapoi pe Pamant…

 

 

Casa de sticla 

Adresa

The Glass House 2001

Ce o face speciala?

Cand ramai orfan si te adopta niste rude aparent simpatice,  o casa de sticla e ultimul lucru de care ai nevoie. Desi o sa-ti placa la inceput design-ul ei, vei descoperi ca peretii sunt subtiri si subsolul intunecos. Singura evadare vine pe mana lui Leelee Sobieski.

 

 

Casa batrana si aventuroasa

Adresa

Up 2009

Ce o face speciala?

Daca esti pensionar si casa iti e atacata din toate partile de zgarie nori, n-ai decat sa aplici solutia Pixar: sa o legi cu foarte multe baloane si sa zbori catre America de Sud.  Culmea e ca viziunea desenatorilor a primit si o confirmare stiintifica. 

 

 

Casa inchisoare

Adresa

Thir13en Ghosts 2001

Ce o face speciala?

A fost construita special pentru a tine la distanta de restul  omenirii o colectie  de fantome neprietenoase. Despre care nu ai habar atunci cand mostenesti casa si pe care evident ajungi sa le eliberezi fara sa vrei. Urmeaza partea horror.

 

 

Casa amintirilor dureroase

Adresa

A Single Man 2009

Ce o face speciala?

Casa martora a durerii personajului George din pelicula lui Tom Ford este considerata o opera arhitecturala autentica, poarta semnatura lui John Lautner si, in vremurile de criza pe care le traim, se vinde la reduceri. Daca aveti la ciorap 1 milion si jumatate de dolari, poate fi a voastra.

 

 

Casa din poveste

Adresa

Howl’s Moving Castle 2004

Ce  o face speciala?

In primul rand nu e doar o casa, e ditamai castelul. Apoi, nu e doar un castel oarecare, ci unul care se misca singur. Si nu e doar un castel miscator, de fapt e un print. Totul in imaginatia si viziunea animate a lui Hayao Miyazaki.


Modifică setările cookies