marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Carrie Fisher, in stare critica. Actrita din Star Wars, in varsta de 60 de ani, a suferit un infarct in avion. Ce a declarat fratele ei

Actrita Carrie Fisher, cunoscuta pentru rolul printesei Leia din seria "Star Wars'' (Razboiul Stelelor), se afla la sectia de terapie intensiva a unui spital din Los Angeles dupa ce a suferit vineri un infarct la bordul avionului cu care se intorcea de la Londra la Los Angeles, informeaza Reuters sambata.
Carrie Fisher, in stare critica. Actrita din Star Wars, in varsta de 60 de ani, a suferit un infarct in avion. Ce a declarat fratele ei

Actrita, in varsta de 60 de ani, se afla intr-o stare critica, dupa cum a spus fratele ei mai mic, Todd Fisher. "Nu e corect sa spunem 'stabila'. Nu spun ca este bine sau nu este bine", a declarat el pentru Reuters prin telefon ca raspuns la relatarile despre starea ei.

The Guardian a scris anterior, citandu-l tot pe Todd Fisher, ca medicii au reusit sa o stabilizeze pe actrita.


Publicatia TMZ a informat vineri ca actrita Carrie Fisher a suferit un atac de cord la bordul unui avion ce efectua o cursa pe ruta Londra-Los Angeles, cu 15 minute inainte de aterizare. Vedeta a fost preluata de o echipa de interventie imediat dupa ce avionul a aterizat la Los Angeles si a fost transportata la spital. Cotidianul Los Angeles Times relata ca starea actritei este grava si ca, inainte de aterizare, pasagerii i-au acordat primul ajutor.

Compania United Airlines care asigura cursa a difuzat un comunicat in care spune ca zborul 935 de la Londra la Los Angeles a fost intampinat la sol de personal medical dupa ce echipajul a raportat ca un pasager este "inconstient". De asemenea, compania aeriana a refuzat sa publice numele pasagerului.

Carrie Fisher, "printesa" de care s-a indragostit o gemeratie intreaga


Fiica unei figuri emblematice din epoca de aur a Hollywood-ului, Debbie Reynolds, cunoscuta in special pentru rolul din "Singin' in the Rain'' (Cantand in ploaie, 1952), si a unei alte vedete, cantaretul Eddie Fisher, care a murit in 2010, Carrie Fisher a crescut inima cinematografiei.


Dupa debutul in teatru alaturi de mama sa si un prim rol pe marele ecran in ''Shampoo" (Sampon, 1975), cu Warren Beatty, ea a fost propulsata ca star mondial in 1975 gratie rolului Leia din trilogia originala "Star Wars'' (Razboiul stelelor), devenita rapid un fenomen cultural intre 1977 si 1983.


Hieratica si viteaza, Leia conduce Alianta rebela in lupta impotriva Imperiului galactic, alaturi de Luke Skywalker (Mark Hamill) si insotitorul lor, seducatorul luptator Han Solo (Harrison Ford), cu care traieste in film o poveste de dragoste fierbinte.


Ea a recunoscut in numeroase interviuri ca a fost diagnosticata cu tulburare bipolara si ca a suferit de dependenta de medicamente, alcool si cocaina o mare parte din viata sa. Ea a marturisit ca le-a utilizat in timpul turnarii celui de-al cincilea film al celebrei serii, ''Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back'' (Razboiul stelelor - Episodul V: Imperiul contraataca) si ca a fost supusa unei terapii cu electrosocuri, relateaza AFP.



Autoare de succes, ea si-a povestit demonii in "Drinking Wishful". Noua sa carte, "The Princess Diarist" a fost lansata recent. Inaintea publicarii acestei carti, la 22 noiembrie, ea a afirmat intr-un interviu publicat de revista People ca a avut o relatie "intensa" reala cu Harrison Ford in timpul filmarilor la 'Star Wars'. Potrivit marturiilor actritei, relatia sa cu Ford a durat trei luni si a avut loc in 1976, in timp ce lucrau la 'Star Wars: A New Hope (1977)', primul film din populara saga creata de George Lucas. In acea vreme Carrie Fisher avea 19 ani, iar Ford avea 33, era casatorit si tata a doi copii.


Noua trilogie Star Wars a demarat cu ''Trezirea fortei (Star Wars: Episode VII - The Force Awakens), in 2015, iar viitorul sau opus, ''Episode VIII'' urmeaza sa fir lansat intr-un an, cu Carrie Fisher reimbracand costumul printesei Leia in cele doua filme. Conform site-ului de referinta Imdb.com, ''Episode VIII'' este in prezent in faza de post-productie.

Sursa: Agerpres


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies