marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cantareata Amy Winehouse a murit. Afla povestea vietii ei

Cantareata britanica a fost gasita moarta astazi, in locuinta ei din Londra. Cauza pare a fi o supradoza.

Cantareata Amy Winehouse a murit. Afla povestea vietii ei

Vestea a socat intreaga lume, mai ales ca solista trebuia sa isi continue tuneul european de concerte. Cantareata, in varsta de 27 de ani, s-a luptat in ultimii ani cu dependenta de droguri si problemele grave pe care le avea cu alcoolul. In luna mai a acestui an, Amy Winehouse se internase intr-o clinica de dezintoxicare, insa acest tratament nu a avut efect prea mult timp.

Winehouse a fost un personaj controversat inca de la inceput. Extrem de talentata, castigatoare a numeroase premii Grammy, ea a devenit celebra cu albumul "Back to Black", iar melodiile "Rehab", "Tears Dry On Their Own", "Love is a Losing Game" au cucerit pe rand topurile din Marea Britanie si SUA.

 

S-a facut remarcata prin vocea ei puternica, ce ii permitea sa atinga note foarte joase, iar melodiile ei trimiteau un mesaj sincer, dar sensibil in acelasi timp, solista regasindu-se in toate melodiile ei.


Amy Winehouse nu s-a oprit doar la interpretare, ci a compus si multe dintre melodiile sale. "Love is a Losing Game" este compusa integral de catre solista.

 

Viata solistei n-ai fost niciodata una linistita, ea apucandu-se de droguri de la varsta de 14 ani. Inainte de a deveni cantareata, ea si-a castigat existenta ca jurnalista, apoi a cantat intr-o trupa de jazz. La 17 ani, ea a inregistrat o caseta demo pe care iubitul ei de atunci Tyler James a trimis-o la compania A&R. Primind reactii pozitive din partea reprezentantilor casei de discuri, Winehouse se pregatea astfel, pentru albumul ei de debut, "Frank", care a fost nominalizat la premiile BRIT. Tot pentru acest album a castigat si discul de platina pentru vanzarile inregistratre.

In 2006, iesea pe piata albumul "Back To Black", cel care i-a adus celebritatea solistei la nivel mondial, demonstrand ca este o artista desavarsita. Stilul lui Amy Winehouse imbina elemente de jazz, soul si R&B.

 

Din pacate, nenumaratele ei lupta cu drogurile s-au incheiat astazi, cand politistii au gasit-o in casa ei moarta, cel mai probabil din cauza unei supradoze. "Cand au ajuns politistii,  ei au gasit corpul unei femei de 27 de ani care a fost declarata moarta",  au declarat reprezentanti ai politiei londoneze. Winehouse a mai fost la un pas de moarte in 2009. Dupa acea intamplare, fostul ei sot, Blake Fielder-Civil declara pentru tabloidul The Sun:

"Atunci am fost langa ea, am cazut in genunchi si am prins-o, lesinase si nu mai respira. A fost cel mai inspaimantator lucru pe care l-am vazut.  Nu stiam ce sa fac sau cum sa o salvez. Am tinut-o in brate si eram ingrozit de gandul ca imi va muri in brate. Dar am reusit sa ma adun si a ii fac respiratie gura la gura."   Din pacate, astazi solista era singura, fara nimeni care sa o impiedice sa ia supradoza.

 

 

Fanii romani ai cantaretei au fost foarte incantati la inceputul anului, cand a fost anuntat primul concert al solistei in Romania. La scurt timp insa, concertul a fost anulat.

 

Din pacate, acum, fanii din intreaga lume sunt cutremurati de moartea solistei, insa ea va ramane in inimile lor pentru totdeauna prin melodiile sale inconfundabile.

Sursa foto: Getty Images


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies