marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

CANNES 2017. Quentin Tarantino, despre cel mai renumit festival de film european: "Pentru cei care iubesc filmul, acest loc e Raiul pe pamant."

La Cannes a inceput sarbatoarea filmului.
CANNES 2017. Quentin Tarantino, despre cel mai renumit festival de film european: Pentru cei care iubesc filmul, acest loc e Raiul pe pamant.

In cele 11 zile de proiectii, pe covorul rosu sunt asteptate vedete ca Julianne Moore, Robert Pattinson, Jake Gyllenhaal sau Emma Thompson.


Festivalul se deschide cu o pelicula ce o are pe Marion Cotillard in rol principal.


Quentin Tarantino, regizor: "Pentru cei care iubesc filmul, acest loc e Raiul pe pamant."


De sapte decenii, regizorii si actorii spera sa ajunga la Cannes. Anul acesta organizatorii promit ca editia aniversara a faimosului festival nu va dezamagi la niciun capitol: filme, vedete si petreceri.


Thierry Fremaux, Directorul Festivalului: "Festivalul de la Cannes a fost mereu deschis lumii si modern si cred ca aceste lucruri sunt valabile si astazi. Vom avea invitati de marca, concerte, pe Clint Eastwood si multi altii."


Festivalul se deschide cu proiectia peliculei "Les Fantomes D'Ismael", in regia lui Arnaud Desplechin.


Filmul spune povestea unui cineast a carui viata este data peste cap de aparitia unei foste iubite, interpretata de Marion Cotillard.



19 pelicule au fost incluse in competitia pentru ravnitul Palme D'Or si altele vor fi proiectate in diversele categorii conexe. Intre ele, doua filme create de serviciul de streaming Netflix, care vor fi lansate exclusiv pe internet.


Nicole Kidman va fi una dintre cele mai ocupate vedete in cele 11 zile ale festivalului. Actrita joaca in patru scurt si lungmetraje care vor fi proiectate. Intre ele se remarca ultimul film al Sofiei Coppola, "The Beguiled", despre fetele de la un pension din sudul Statelor Unite, in timpul Razboiului Civil.


Thierry Fremaux, Directorul Festivalului: "Ea (n.r. Nicole Kidman) are o relatie speciala cu acest festival si cu mine. Suntem prieteni."


Romania nu are niciun film in competitie, insa regizorul roman Cristian Mungiu, el insusi laureat cu un Palme D'Or, va prezida Cinefondation si juriul pentru scurtmetraje.


Pedro Almonovar este presedintele juriului care va decerna marele premiu.


Organizatorii au luat masuri extraordinare de siguranta. 400 de bariere sub forma unor ghivece de flori uriase protejeaza publicul de un potential atac terorist asemenator celui de la Nisa.


Galerie foto


Modifică setările cookies