marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015: "Dheepan", regizat de Jacques Audiard, a castigat marele trofeu Palme d'Or, desi nu era favorit si a starnit reactii puternice. Vezi lista completa

Cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Cannes s-a incheiat, cu o ceremonie fastuoasa, la finalul careia au fost desemanti castigatorii. In acest an, marele trofeu s-a dus la un veteran al festivalului, regizorul Jacques Audiard triumfand cu filmul sau, "Dheepan".

Cannes 2015: Dheepan , regizat de Jacques Audiard, a castigat marele trofeu Palme d Or, desi nu era favorit si a starnit reactii puternice. Vezi lista completa

"Dheepan", noul film al regizorului francez Jacques Audiard, a fost recompensat cu cel mai ravnit trofeu din competitie, Palme d'Or, reusind astfel sa invinga preferate ca "The Assassin" sau chiar "Youth" sau "Carol".  

 

Decizia juriului din acest an, condus de fratii Ethan si Joel Coen,  a surprins destul de multi cinefili. Criticii sunt de parere ca "Dheepan" nu are forta altor filme splendide ale lui Audiard, aflate anii trecuti in competitie, ca "Rust and Bone". Insa, sunt de parere ca "Dheepan" este un film deosebit, artistic si impresionant.

 

 

 

Pe Twitter, jurnalistii si-au expus parerile si reactiile de surprinde. "Dheephan, o drama puternica, dar deloc remarcabila, a castigat marele trofeu Palme d'Or, fiind una dintre cele mai mari surprize din istoria recenta a festivalului" a scris jurnalistul Justin Chang de la Variety. 

 

 

Jacques Audiard nu este deloc un strain la Cannes, unde deja si-a facut un renume cu filme ca "A Self-Made Hero", "A Prophet" sau "Rust and Bone". In "Dheepan", Vincent Rottiers joaca rolul unui luptator Tamil din Sri Lanka, care zboara catre Paris, unde incearca sa isi croiasca o noua viata. Dar violenta din cartier ii deschide ranile si il forteaza sa lupte din nou pentru a supravietui.

 

 

 

La interpretari, trofeul pentru cea mai buna actrita este in acest an impartit intre americanca Rooney Mara, pentru rolul din "Carol" si frantuzoaica Emmanuelle Bercot in "Mon Roi". Premiul Grand Prix i-a fost acordat lui Lazlo Nemes cu pelicula "Son of Saul", in timp ce premiul juriului i-a revenit lui Yorgos Lanthimos, cu filmul "The Lobster", care a fost printre cele mai aclamate productii din acest an la festival.

 

 

Iata lista completa a castigatorilor la Festivalul de Film de la Cannes 2015

 

 

Premiul Palme d'Or: "Dheepan", regizat de , Jacques Audiard


Premiul Grand Prix: Lazslo Nemes, "Son of Saul"


Cel mai bun regizor: Hou Hsiao-hsien, "The Assassin"


Cel mai bun actor: Vincent Lindon, "La Loi du Marche"


Premiul Juriului: Yorgos Lanthimos, "The Lobster"


Cea mai bun actrita: Rooney Mara "Carol" si Emmanuelle Bercot "Mon Roi"


Cel mai bun scenariu: Michel Franco, "Chronic"


Premiul Camera d'Or: "La Tierra y la Sombra"


Cel mai bun scurtmetraj: "Waves '98"


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies