marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul italian "Caesar Must Die" a castigat Ursul de Aur la Berlinala 2012. Meryl Streep a primit Ursul de Aur  onorific pentru intreaga cariera

Filmul italian "Caesar Must Die/ Cesare deve morire", o docu-drama in alb-negru, regizata de fratii Paolo si Vittorio Taviani, a primit, sambata seara, Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Filmul italian Caesar Must Die a castigat Ursul de Aur la Berlinala 2012. Meryl Streep a primit Ursul de Aur onorific pentru intreaga cariera

Juriul de la Berlin, prezidat in acest an de Mike Leigh, a acordat Ursul de Argint dramei maghiare "Csak a szél" regizata de Bence Fliegauf, o pelicula inspirata dintr-un fapt real - asasinarea unei familii de tigani din Ungaria.

Cineastul german Christian Petzold a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, gratie peliculei sale "Barbara".

Debutanta Rachel Mwanza a primit Ursul de argint pentru cea mai buna actrita pentru rolul din "War Witch".

Filmul danez "En Kongelig Affære/ A Royal Affair", regizat de Nikolaj Arcel, inspirat dintr-un scandal real din Danemarca secolului al XVIII-lea, este singura pelicula care a reusit sa se impuna la mai mult de o categorie. Astfel, acest lungmetraj i-a adus actorului Mikkel Boe Folsgaard Ursul de argint pentru cel mai bun actor, iar cineastii Nikolaj Arcel si Rasmus Heisterberg au primit Ursul de argint pentru cel mai bun scenariu.

Pelicula "Sister", regizata de cineasta elvetiana Ursula Meier, a primit un Urs de argint special din partea juriului. Filmul spune povestea a doi copii saraci care fura schiuri dintr-o statiune de lux din Muntii Alpi.

Cineastul german Lutz Reitemeier a fost recompensat cu un Usr de Aur pentru contributia extraordinara pe care a avut-o la realizarea imaginii filmului "Bai lu yuan/ White Deer Plain" regizat de Wang Quan'an.

Premiul Alfred Bauer, decernat in fiecare an in memoria fondatorului Berlinalei unui film care se remarca printr-o inovatie deosebita, a revenit dramei portugheze "Tabu", regizata in alb-negru de cineastul Miguel Gomes. Potrivit publicatiei Hollywood Reporter, aceasta pelicula a fost considerata "cea mai aventuroasa din punct de vedere stilistic dintre toate filmele aflate in competitie la Berlin".

Meryl Streep a fost si ea recompensata cu un Urs de Aur onorific pentru intreaga cariera.

Editia 2012 a Festivalului International de Film de la Berlin s-a desfasurat in perioada 9 - 19 februarie. Berlinala, al doilea festival de film european dupa Cannes ca importanta, este in mod traditional deschisa productiilor cu buget mic.

 

 

Sursa: Mediafax



Modifică setările cookies