marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bryan Cranston a castigat primul Glob de Aur din cariera cu Breaking Bad: rolul care l-a transformat intr-un simbol

Bryan Cranston a castigat primul trofeu din cariera la Globurile de Aur pentru cel mai bun rol principal dintr-un serial de drama, in timp ce Breaking Bad s-a impus la categoria cel mai bun serial de drama. 

Bryan Cranston a castigat primul Glob de Aur din cariera cu Breaking Bad: rolul care l-a transformat intr-un simbol

Dupa patru ani consecutivi in care a fost nominalizat pentru acelasi rol, visul lui Bryan Cranston s-a implinit, iar actorul a cucerit primul Glob de Aur din cariera. Aceeasi performanta a reusit-o si show-ul TV in care joaca acesta, Breaking Bad fiind desemnat castigator la categoria cel mai bun serial de drama. 

 

"O, multumesc. Este o onoare si un mod impresionant de a-mi lua adio de la un serial extraordinar. Acum avem o recunoastere si mai mare, pe langa cea a publicului american. Aaron Paul, te iubesc, esti un tip extraordinar. Le multumesc tuturor colegilor mei, ati facut un serial curajos. Va iubesc!", a declarat Bryan Cranston in timpul galei. 


 

Rolul lui Walter White, profesorul de chimie bolnav de cancer transformat in cel mai mare traficant de droguri, va ramane in istorie drept unul dintre cele mai reprezentative roluri din istorie.

 

"Cand am citit scenariul la “Breaking Bad: Pe cai gresite”, m-am gandit ca e genial. Dar nu credeam ca un serial in care eroul este bolnav de cancer si se apuca sa prepare si sa vanda metadona cristalizata va fi preluat. insa este genial scris! Nici nu incape indoiala, am fost foarte entuziasmat cand a aparut aceasta oportunitate", declara actorul in urma cu ceva vreme intr-un interviu acordat in Statele Unite. 



 

Pentru acest rol, Bryan Cranston a facut numeroase sacrificii, actorul ajungand sa slabeasca peste 9 kg in primele 10-12 zile de filmare. In plus, starul din Breaking Bad s-a ras singur pe cap pentru a oferi credibilitate personajului. 

 

"M-am ras cand filmam, dar au ales sa nu foloseasca scena si chiar cred ca a fost o idee buna. Impactul este mai mare cand  intra in bucatarie la micul dejun iar sotia lui il vede pentru prima data chel. Se rade pentru ca ii cade parul treptat, iar pentru el este un mod de a-si stapani boala si de a un ceda in fata ei. “O s-o stapanesc, asta e directia in care mergem, trebuie sa o fac pana la capat”. A fost socant sa ma uit in oglinda dupa ce am slabit 9 kg iar apoi m-am ras in cap. Dar mustata a ramas!", a marturisit actorul. 

 

Serialul Breaking Bad, recompensat de-a lungul anilor cu multe premii importante, prezinta povestea unui profesor de chimie diagnosticat cu cancer pulmonar in stadiu terminal, care decide sa amenajeze un laborator clandestin de metamfetamine pentru a putea sa isi intretina familia, devenind astfel un personaj important din traficul de droguri. 

 

Dupa incheierea sa, reactiile fanilor, dar si a numelor importante de la Hollywood nu au intarziat sa apara, nu putini fiind cei care l-au considerat cel mai bun serial din istorie. 

 

 

"Finalul serialului Breaking Bad a fost al naibii de bun. Serialul nu a fost altfel decat fantastic. Felicitari tururor! Acum urmeaza un val de depresie pentru ca imi dau seama ca nu va mai fi un episod nou", a scris Paul Feig, regizorul cunoscut pentru productiile Bridesmaids, The Office si pentru numeroase episoade din 30 Rock, Mad Men, Nurse Jackie si Arrested Development.

 

Si Darren Aronofsky, regizorul filmului premiat la Oscar, Black Swan a apreciat valoarea serialului, marturisind ca: "aproape ca am pierdut un prieten foarte bun. Multumesc intregii echipe din Breaking Bad pentru maratonul istoric".



Galerie foto


Modifică setările cookies