marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bradley Cooper si Marion Cotillard, cei mai buni actori din 2012 la Hollywood Film Awards. Cine este fetita care ar putea ajunge cea mai tanara actrita din istorie premiata cu Oscar

Luni seara, in Beverly Hills, California, a avut loc a 16-a editie a Galei Hollywood Film Awards, primul mare eveniment in care sunt acordate premii actorilor inainte de sezonul Oscarurilor. Evenimentul care a adunat o pleiada de actori cu nume sonore a fost organizat la Beverly Hilton.

Bradley Cooper si Marion Cotillard, cei mai buni actori din 2012 la Hollywood Film Awards. Cine este fetita care ar putea ajunge cea mai tanara actrita din istorie premiata cu Oscar

 

GALERIE FOTO Cele mai frumoase imagini de la Hollywood Film Awards

 

Poate cea mai surprinzatoare si emotionanta aparitie a serii a fost cea a tinerei actrite de doar 9 ani Quvenzhane Wallis premiata cu trofeul pentru marele debut al anului pentru rolul ei impresionant din filmul Beasts of the Southern Wild. Indragit de critici si de public deopotriva, "Beasts of the Southern Wild" a obtinut Camera d’Or, Premiul FIPRESCI pentru sectiunea Un Certain Regard la Cannes in 2012, Marele Premiu al Juriului la Sundance, cel mai mare festival de film independent din America de Nord, dar si Premiul Publicului la Festivalul de la Los Angeles. Este, totodata, alegerea criticilor The New York Times pentru filmul anului 2012.


Eroina povestii este o fetita de 6 ani, Hushpuppy (Quvenzhané Wallis), care locuieste cu tatal ei (Dwight Henry) pe o insula amenintata de uragane. Cand apele invadeaza insula si lasa doar ramasite in urma - evenimente pe care le leaga, in imaginatia sa, de un animal preistoric si de topirea ghetarilor - Hushpuppy porneste in cautarea mamei ei. Personajul aminteste de energia si bucuria aventurilor lui Tom Sawyer. Quvenzhane Wallis ar putea ajunge in februarie cea mai tanara actrita din istorie premiata cu Oscar pentru rol principal, scrie Hollywood Reporter.


Bradley Cooper si Robert De Niro au fost premiati cu trofeul pentru cel mai bun actor in rol principal, respectiv secundar, pentru interpretarile lor stralucite din Silver Linings Playbook. Comedia lui David O. Russell a fost marele castigator al Festivalului International de Film de la Toronto in 2012. Filmul este o ecranizare dupa un roman de Matthew Quick. In prim planul povestii il avem pe Pat Peoples (Bradley Cooper) un barbat care dupa ce a petrecut 4 ani intr-un spital de boli mentale se intoarce acasa sa locuiasca cu parintii si spera sa-si recupereze sotia. Aici insa o intalneste pe Tiffany (Jennifer Lawrence) o vecina tanara si simpatica, dar la fel de nebuna ca si el. Intre ei se naste o prietenie care ii va ajuta sa vada viata cu alti ochi si care se va transforma intr-o iubire.


Veteranul Dustin Hoffman a fost recompensat la capitolul "regizorul revelatie al anului" pentru munca sa la drama Quartet cu care a debutat ca regizor. Filmul aduna cativa dintre cei mai buni actori britanici Maggie Smith, Billy Connolly, Pauline Collins, Tom Courtenay si Michael Gambon si urmareste povestea unui grup de pensionari, fosti cantareti de opera, care se afla intr-un camin de batrani si care organizeaza anual un concert caritabil prin care celebreaza ziua lui Giuseppe Verdi. Dar pentru ca varsta nu le-a afectat nici orgoliul nici temperamentul dificil de artist, anul acesta vor aparea o multime de complicatii.



Ben Affleck, Bryan Cranston si John Goodman au fost premiati pentru cea mai bun distributie pentru filmul Argo. Argo se bazeaza pe criza ostaticilor americani din Iran din 1979-1980 si prezinta povestea unui specialist CIA trimis sa elibereze sase americani care au gasit adapost in casa ambasadorului canadian din Teheran.


Marion Cotillard a fost premiata cu trofeul pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru prestatia din Rust and Bone, rol ce ii va aduce cu siguranta si o nominalizare la Oscar, crede Hollywood Reporter. Rust and Bone (De rouille et d'os) este o adaptare dupa o carte de povestiri de Craig Davidson si a fost numit unul dintre cele mai emotionante filme din selectia oficiala a Cannes-ului in acest an. Dupa "Un profet", distins cu Marele Premiu la Cannes 2010, Jacques Audiard revine cu o tulburatoare poveste de dragoste cu Marion Cotillard in rolul principal. Un barbat singur (Matthias Schoenaerts), tata al unui baiat de 5 ani, se indragosteste de o dresoare de balene ucigase (Marion Cottilard) care isi pierde intr-un accident capacitatea de a merge si vointa de a trai. Dragostea lui pentru viata ii va da insa curajul sa continue.


Amy Adams a primit trofeul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul din mult discutatul film al lui Paul Thomas Anderson - The Master. Actiunea fimului se petrece in America, imediat dupa Cel De-al Doilea Razboi Mondial si ne spune povestea unui om carismatic (interpretat de Philip Seymour Hoffman) care a pus temeliile unei noi religii. Filmul se concentreaza asupra relatiei dintre acesta si un tanar dezorientat care a luptat in razboi si care ii devine discipol, ajutor si prieten. Amy Adams, care joaca rolul sotiei maestrului este ingrijorata de aparitia in familia ei a soldatului dubios Freddie, portretizat de Joaquin Pheonix, in timp ce carismaticul “ganditor” al Cauzei, cum este numita noua religie, considera ca daca esueaza sa-l ajute pe soldatul cu trecut violent si vizibile tulburari de comportament e vina lor.



Richard Gere care a impresionat si el criticii cu rolul din thrillerul Arbitrage a fost premiat pentru intreaga cariera, in timp ce John Hughes a fost obtinut premiul Hollywood Breakout Performance cu rolul din The Sessions. Quentin Tarantino a fost premiat pentru talentul sau de scenarist, fiind desemnat cel mai bun scenarist al anului, gratie peliculei sale "Django Unchained", premiul pentru cel mai bun regizor de la Hollywood din 2012 revenindu-i cineastului David O. Russell, regizorul filmului "Silver Lining Playbook". De asemenea, cineastul Judd Apatow a fost recompensat cu Hollywood Comedy Award.

Printre celelalte vedete premiate in cadrul galei de luni seara s-au numarat si actritele Kerry Washington, Helen Hunt si Susan Sarandon. Gala Hollywood Film Awards promoveaza excelenta din filmele produse de marile studiouri americane si marcheaza debutul sezonului premiilor de la Hollywood, care va culmina cu ceremonia de decernare a premiilor Oscar.


Amanda Seyfried

 

Sursa: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies