marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bogdan Dumitrache, cel mai bun actor roman in 2012. Vezi care a fost mesajul sau la Gala Gopo

Bogdan Dumitrache a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru filmul "Din dragoste cu cele mai bune intentii", la cea de-a sasea editie a galei Gopo, care are loc luni seara, la Platinum Business & Convention Center din Bucuresti, si care a fost transmisa LIVE de Procinema.

Bogdan Dumitrache, cel mai bun actor roman in 2012. Vezi care a fost mesajul sau la Gala Gopo

Acesta este al doilea premiu Gopo - la a doua nominalizare - din cariera actorului Bogdan Dumitrache.

"Multumesc. Tot ce mi se intampla ca actor in ultima vreme m-a facut sa ma gandesc la noroc. Multumesc tuturor actorilor care au avut noroc" a spus acesta in timp ce era aplaudat intens de sala. Acesta a castigat anul trecut premiul Gopo pentru rol secundar in "Portretul luptatorului la tinerete".


La aceeasi categorie au mai fost nominalizati in 2012 Cristi Puiu ("Aurora") si Vlad Ivanov ("Principii de viata"). Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor in rol principal i-a revenit lui Victor Rebengiuc, pentru partitura din "Medalia de onoare".

Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti si s-a afirmat mai ales pe marele ecran. In numai sase ani de cariera, Bogdan a jucat in cateva dintre cele mai de succes filme romanesti - "Trafic", de Catalin Mitulescu, "Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu, "Tramvaiul Andreei", de Alex Iordachescu, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", de Catalin Mitulescu, "Lectia de box", de Alexandru Mavrodineanu, "Portretul luptatorului la tinerete", de Constantin Popescu, si "Captivi de Craciun", de Iulia Rugina.

Bogdan Dumitrache a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul din “Din dragoste, cu cele mai bune intentii" si la Festivalului de Film de la Locarno 2011.

“Din dragoste, cu cele mai bune intentii" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, urmand peliculei "Pescuit sportiv". Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. Dupa ce mama lui (Natasa Raab) este internata in spital in urma unui accident vascular cerebral, viata lui Alex iese de pe fagasul normal.


La spital, Alex se gaseste prins intr-un spectacol burlesc plin de personaje neasteptate si evenimente surprinzatoare. Incercand sa gestioneze situatia tinand cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el isi imagineaza noi scenarii in care mama lui ar putea fi ranita. In timp ce aceasta pare sa se simta bine, Alex face o serie de greseli si totul din dragoste, cu cele mai bune intentii.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies