marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bobby, J.R. si Sue Ellen la 34 de ani de cand s-a lansat Dallas. Patrick Duffy, Linda Gray si Larry Hagman au ridicat sala in picioare la premiile SAG

Patrick Duffy, Linda Gray si Larry Hagman le-au provocat nostalgie americanilor dupa ce cei trei actori deveniti staruri cu serialul Dallas au prezentat la Gala Premiilor SAG, duminica seara in Los Angeles.

Bobby, J.R. si Sue Ellen la 34 de ani de cand s-a lansat Dallas. Patrick Duffy, Linda Gray si Larry Hagman au ridicat sala in picioare la premiile SAG

Au trecut 34 de ani de la unul din cele mai populare seriale ale anilor '80, insa trei dintre actorii care innebuneau America cu povestea clanului Ewing si cu intrigile familiei de magnati ai petrolului  reusesc sa mai surprinda.

Patrick Duffy ( 62 de ani), Linda Gray (71) si Larry Hagman ( 80 de ani) au intrat pe scena duminica pe muzica din Dallas si au prezentat premiul pentru cel mai bun serial de drama productiei realizate de HBO - Boardwalk Empire cu Steve Buscemi, Michael Pitt si Kelly Macdonald.

Considerat mai mult o telenovela, Dallas a fost un hit mondial si a fost difuzat de postul american CBS timp de 13 ani intre 1978 si 1991. Serialul era povestea unei familii bogate din statul Texas si urmarea afacerile corupte prin care magnatul J.R Ewing si-a cladit un veritabil imperiu petrolier.


Desi sufera de cancer Larry Hagman, actorul care l-a jucat pe J.R., arata impresionant pentru varsta sa, iar Linda Gray nevasta alcoolica a lui J.R. din Dallas a intors toate privirile pe covorul rosu.
 

Episodul "Who Shot JR?" in care personajul lui Hagman este impuscat ramane pana astazi unul dintre cele mai vizionate programe de televiziune din istorie cu o audienta de peste 300 de milioane de oameni la nivel mondial.

Serialul a castigat 4 premii Emmy si un Glob de Aur. Celebra Southfork Ranch unde s-au filmat primele sezoane ale serialului ( multe din episoadele finale au fost turnate la Hollywood) i-a apartinut lui Joe R. Duncan. Acesta a vandut ferma dupa ce popularitatea showului a facut ca oameni din toata tara sa vina sa o viziteze.


Mortea lui Bobby Ewing ( Patrick Duffy) a scazut serios audienta serialului. Actorul a fost rechemat in 1986 in show insa nevasta acestuia ( Carlyn Rosser) a declarat ca singura modalitate in care acest lucru se poate intampla este daca moartea lui Bobby s-a petrecut intr-un vis. Astfel intreg sezonul din 1985-86 a ajuns sa fie un produs al imaginatiei lui Pam Ewing (Victoria Principal)


Linda Grey  si Larry Hagman 
 

In perioada de glorie a serialului, in anii '80, Nicolae Ceausescu a permis difuzarea productiei TV in Romania considerand ca in acest fel le va arata romanilor decadenta si coruptia din tarile occidentale.

Larry Hagman si Ken Kercheval ( cel care l-a interpretat pe Cliff Barnes) sunt actorii care au aparut in cele mai multe episoade din serial. Cei trei actori promoveaza in aceasta perioada un remake al lui Dallas difuzat de postul TNT.


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies