marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Berlinala 2017. Romanca Dana Bunescu a luat Ursul de Argint pentru realizari artistice si tehnice deosebite, pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”

Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru realizari artistice si tehnice deosebite, pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”, regizat de Calin Peter Netzer.
Berlinala 2017. Romanca Dana Bunescu a luat Ursul de Argint pentru realizari artistice si tehnice deosebite, pentru montajul filmului Ana, mon amour

Gala de decernare a premiilor a avut loc la Berlinale Palast din Berlin si a fost difuzata in direct pe site-ul evenimentului.


Filmul lui Calin Peter Netzer a avut premiera vineri seara, la Berlin, si va rula in cinematografele romanesti din 3 martie.


„Nu vreau sa fiu pe set, la filmari, vreau sa am imaginea nealterata a filmului, imi urmez intuitia si acesta e rezultatul.”, a marturisit Dana Bunescu, la conferinta de presa dedicata castigatorilor #Berlinale2017, conform paginii oficiale de Facebook a filmului.


Am renuntat la multe scene cu performante actoricesti extraordinare - una dintre ele se petrece la universitate unde se tine o conferinta interesanta la care asista studentii, sper ca astfel de scene sa fie bonus pe DVD”, a mai spus Dana, castigatoarea unui Urs de Argint pentru montajul filmulu.



”Ana, mon amour”, cu Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti in rolurile principale, este o adaptare libera dupa romanul lui Cezar Paul-Badescu, ”Luminita, mon amour”.


Regizorul Calin Peter Netzer, care a castigat, in 2013, Ursul de Aur cu pelicula ”Pozitia copilului”, semneaza scenariul impreuna cu Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare.


”Ana, mon amour” exploreaza dinamica celor mai importante relatii din viata unui om. Este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune ce surprinde momente tensionate si delicate din evolutia unui cuplu.


Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat.


Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva.


Pelicula este o productie Parada Film.


Galerie foto


Modifică setările cookies