marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Berenice Bejo a invins-o pe Marion Cotillard: rolul cutremurator care a i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita la Cannes 

Berenice Bejo, frumoasa actrita cu origini argentiniene a reusit in acest an sa impresioneze total la Cannes cu interpretarea ei din drama The Past. Rolul i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita, prima distinctie de acest fel la Cannes din cariera ei.

Berenice Bejo a invins-o pe Marion Cotillard: rolul cutremurator care a i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita la Cannes

2013 a adus la Cannes o competitie stransa atat in randul filmelor, cat si la nivel de interpretari. Desi este una dintre cele mai respectate actrite din Franta, Marion Cotillard a fost invinsa si in acest an, dupa ce Berenice Bejo a stralucit si a fost premiata pentru cea mai buna actrita. La festivitate, actrita din The Artist a parut extrem de surprinsa de trofeu, insa criticii au laudat intens intrepretarea ei din The Past/Le passe.

 

The Past este primul film turnat de iranian in alta tara si primul sau film in limba franceza. Regizorul a ales Parisul ca oras pentru noua sa poveste, iar filmul nu are deloc muzica. 

 

Berenice Bejo a povesti la conferinta de presa despre cea mai grea scena din film, pentru care filmarile au durat 5 ore. Actrita filma alaturi de fiica ei din film, insa regizorul era nemultumit si realziarea scenei a durat mult mai mult decat se asteptau toti. Actorul principal, Ali Mossafa, a invatat limbra franceza pentru film, insa pe platouri a fost prezent mereu un translator, pentru regizorul iranian.

 

 

 

Le Passé prezinta povestea unui barbat de origine iraniana, Ahmad (Ali Mossafa) care isi paraseste sotia frantuzoaica, Marie (Bérénice Bejo) si pe cei doi copii pentru a se intoarce in tara sa. Dupa patru ani, Ahmad revine in Franta pentru a semna actele de divort si descopera ca sotia sa are un nou iubit, pe Samir (Tahar Rahim), cu care locuieste impreuna cu cele doua fiice si fiul sau.

 

 

Desi opune rezistenta, Ahmad accepta sa petreaca cateva zile alaturi de fetele sale si astfel ajunge sa fie implicat intr-un conflict iscat intre fata lui cea mare si baiatul lui Samir.

 

Turnat intr-o maniera naturala si continua, Le Passé aduce in prim plan aerul boem al Parisului. In plus, expresivitatea si limbajul corpului protagonistilor reprezinta unul dintre punctele forte ale filmului, emotia pe care reusesc sa o transmita ajutand la crearea efectului de drama.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies