marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri”, filmul anului 2014,  a inregistrat si cel mai mare succes de box office romanesc din toate timpurile

Lansat la sfarsitul lunii decembrie 2014, „Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri” a avut peste 148.000 de spectatori in weekend-ul premierei si incasari de peste 869.000 de dolari.

Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri , filmul anului 2014, a inregistrat si cel mai mare succes de box office romanesc din toate timpurile

Acesta a inregistrat, astfel, o multipla reusita in box office-ul romanesc: cel mai bun opening weekend din Romania din toate timpurile, cel mai bun opening weekend din 2014 si cel mai bun opening weekend din seria „Hobbitul”.
 

Filmul este ultimul din trilogia creata in urma adaptarii capodoperei „Hobbitul”, scrisa de J.R.R. Tolkien, incheind si „calatoria” de 17 ani prin taramul Pamantului de Mijloc a lui Peter Jackson, regizorul si producatorul premiat cu Oscar, creator al francizelor cinematografice de succes „Stapanul inelelor” si „Hobbitul”. Filmul „Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 19 decembrie 2014, fiind proiectat in format 3D si IMAX 3D.

 

„Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri” aduce pe marile ecrane o incheiere de proportii epice pentru aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman), Thorin Oakenshield (Richard Armitage) si Compania Piticilor. Piticii din Erebor si-au recastigat bogatia vasta a tarii lor natale, dar acum trebuie sa suporte consecintele de a-l fi dezlantuit pe teribilul Dragon, Smaug, asupra barbatilor, femeilor si copiilor fara aparare din Orasul de pe Lac.
 

 

 


Regele de sub Munte, Thorin Oakenshield, sacrifica prietenia si onoarea in cautarea legendarei pietre Arken. Neputand sa-l ajute pe Thorin sa vada lucrurile rational, Bilbo este determinat sa faca o alegere disperata si primejdioasa, nestiind ca pericole si mai mari se afla inainte.
Un vechi dusman s-a reintors in Pamantul de Mijloc. Sauron, Lordul Intunecat, a trimis patru legiuni de Orci, intr-un atac pe furis asupra Muntelui Singuratic. Pe masura ce intunericul se aproprie de conflictul intetit, Piticii, Elfii si Oamenii trebuie sa decida – fie sunt uniti, fie sunt distrusi. Bilbo se afla in situatia de a lupta pentru viata lui si a prietenilor sai, cand cinci ostiri marete pornesc la razboi.
 

 

 


Ian McKellen
se reintoarce in rolul Gandalf cel Gri, iar distributia internationala este intregita de Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O’Gorman, Graham McTavish, Stephen Fry, Ryan Gage. In film mai joaca si Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Mikael Persbrandt, Sylvester McCoy, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, William Kircher, Stephen Hunter, Adam Brown, John Bell, Manu Bennett si John Tui.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies