marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Ascensiunea lui Jupiter” lider de box-office in Romania: este cel mai urmarit film in cinematografe

Dupa weekend-ul de lansare, noul film realizat de Lana si Andy Wachowski, SF-ul „Ascensiunea lui Jupiter” se pozitioneaza pe locul intai la box office-ul romanesc cu 49.358 de spectatori si incasari de 1.048.326,10 lei. Actorilor Channing Tatum si Mila Kunis le revin rolurile principale in aventura 3D, semnata de fratii Wachowski si produsa de Warner Bros. Pictures.  

Ascensiunea lui Jupiter lider de box-office in Romania: este cel mai urmarit film in cinematografe

Lansat in premiera pe marile ecrane din Romania pe 6 februarie, „Ascensiunea lui Jupiter” a fost urmat la box office de „SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D” cu 35.300 de spectatori si venituri de 684.048,23 de lei, respectiv „Nuntasi de inchiriat”, care dupa al doilea weekend a mai adus in cinematografe 13.194 de cinefili, cu 255.979 de lei incasati. 

 

Filmul aduce in prim plan povestea lui Jupiter Jones (Kunis), o tanara imigranta convinsa ca va avea un destin spectaculos care va trece dincolo de astre, desi realitatea cruda ii aminteste mereu ca e o simpla menajera, fara pic de noroc in dragoste. Doar atunci cand Caine (Tatum), un fost militar extrem de bine antrenat, porneste in cautarea sa, Jupiter incepe sa-si dea seama ca visele ei vor deveni in curand realitate. Codul ei genetic o face urmatoarea pe lista unei mosteniri extraordinare, fapt ce ar putea altera echilibrul universului.  
 

 

 

De pe strazile din Chicago spre cele mai indepartate galaxii, filmul „Ascensiunea lui Jupiter” este scris si regizat de fratii Wachowski. Producatorul premiat Grant Hill cu care lucreaza de la trilogia „Matrix” pana in prezent, produce filmul impreuna cu acestia. Roberto Malerba si Bruce Berman sunt producatori executivi.
 

Channing Tatum („Mike Meseriasu'”) si Mila Kunis („Grozavul si Puternicul Oz”) joaca rolurile principale alaturi de o distributie care ii mai include pe Sean Bean (Trilogia „Stapanul Inelelor”), Eddie Redmayne („Mizerabilii”), Douglas Booth („LOL”), Tuppence Middleton (filmul TV „Femeia disparuta”), Doona Bae („Atlasul norilor”), James D'Arcy („Hitchcock”) si Tim Pigott-Smith („Alice in Tara Minunilor”).


 


In spatele camerelor, gasim echipa clasica a celor doi Wachowski, care a lucrat recent cu ei la „Atlasul norilor”. Intre ei sunt: directorul de imagine laureat al Premiului Oscar John Toll („Inima neinfricata”, „Legendele toamnei”), production designerul Hugh Bateup, editorul Alexander Berner, creatorul de costume Kym Barrett si Stilistul pentru machiaj si coafura Jeremy Woodhead. Muzica este compusa de laureatul Premiului Oscar Michael Giacchino („Deasupra tuturor”).
 


„Ascensiunea lui Jupiter” prezinta efecte speciale de ultima generatie care au devenit marca filmelor Warchowski. Dan Glass („Batman – Inceputuri”, „Atlasul norilor”) este supervizor pentru efecte vizuale, un post pe care l-a ocupa la productiile Warchowski de la Trilogia „Matrix”. In plus John Gaeta, laureatul Premiului Oscar, care a lucrat la „Matrix”, contribuie si de data aceasta la crearea efectelor vizuale.

 


Lider incontestabil de box office in Romania, „Ascensiunea lui Jupiter” este o productie Warner Bros Pictures, in asociatie cu Village Roadshow Pictures si cu Anarchos Productions, care a avut premiera in 3D si IMAX 3D pe 6 februarie. Filmul este distribuit de Warner Bros Pictures, o companie a Warner Bros Entertainment si in unele teritorii de Village Roadshow Pictures.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies