marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Batalia pentru box-office in 2014: marile studiouri de film americane isi impart super eroii, cine va castiga?

Dupa succesul pe care cei de la Marvel l-au avut cu filmele cu supereroi, studiourile concurente au inceput sa creeze o lume asemenatoare in care sa adune mai multe personaje in cate o super productie.

Batalia pentru box-office in 2014: marile studiouri de film americane isi impart super eroii, cine va castiga?

In 2008, Marvel au lansat Iron Man, iar de atunci au urmat cinci productii cu legaturi intre ele, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor and Captain America: The First Avenger, The Avengers, urmat de Iron Man 3.

 

La sfarsitul anului trecut, cei de la Sony au incheiat un contract cu cinci dintre cei mai buni scenografi, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, Ed Solomon si Drew Goddard pentru a se ocupa de realizarea o serie de filme cu Spider-Man dupa lansarea din mai a productiei The Amazing Spider-Man 2. Desi nu se ridica la nivelul univesului creat de Marvel, cei de la Sony mizeaza pe calitatea personajelor negative, Venom si Sinister Six, fiind doar doi dintre cei vor fi scosi in evidenta pentru a concura, scriu cei de la Hollywood Reporter.

 

 

In acelasi timp, Fox continua sa construiasca in jurul lui Wolverine (Hugh Jackman), acesta urmand sa joace in filmul care va fi lansat in mai, X-Men: Days of Future Past, continuarea productiei din 2011, X-Men: First Class. Pentru filmul din 2014, Fox i-a adus pe Michael Fassbender si pe James McAvoy, acestia alaturandu-se deja cunoscutilor Ian McKellen si Patrick Stewart. Simon Kinberg, cel care a lucrat la filmele din seria X-Men alaturi de Bryan Singer, isi doreste sa uneasca X-Men si Fantastic Four intr-un univers impresionant. "Am multe idei despre cum sa construiesc acest brand si sa fac ceea ce gandeste toata lumea: sa fim ca cei de la Marvel", a declarat Kinberg pentru The Hollywood Reporter.

 

 

 

Lucasfilm si-a creat propriul univers in show-urile TV, carti si jocuri video pornind de la filmele Star Wars. Acum, ca Disney detine studio-ul si pregatesc lansarea Starr Wars: Episode VII, planul este de a extinde franciza, cu filme bazate pe mai multe personaje.

 

 

 

Chiar si cei de la Warner Bros. sunt pregatiti sa creeze un univers cu super eroi, pornind de la filmele lansate in 2005 si 2006, Batman Begins, respectiv Superman Returns. Acum, pregatesc unul dintre cele mai asteptate productii, Batman vs Superman si, in acelasi timp, pun cap la cap ultimele detalii despre Justice League, un film despre care se anunta deja ca va avea parte de mai multe continuari.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies