marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

BAFTA 2013: Argo, cel mai bun film si cea mai buna regie, Skyfall numit cea mai buna pelicula britanica. Vezi lista castigatorilor

Argo a devenit cea mai frumoasa si premiata reusita din cariera lui Ben Affleck dupa ce s-a impus si la principalele doua categorii - cel mai bun film si cea mai buna regie - la Premiile Academiei de film si televiziune britanice – British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) ce s-au derulat duminica seara la Royal Opera House din Londra.

BAFTA 2013: Argo, cel mai bun film si cea mai buna regie, Skyfall numit cea mai buna pelicula britanica. Vezi lista castigatorilor

GALERIE FOTO: Cele mai frumoase momente de pe covorul rosu la premiile BAFTA!


A fost seara lui Ben Affleck la Londra, unde pelicula lui, Argo, a castigat trei trofee la premiile BAFTA, inclusiv ravnita statueta pentru cel mai bun film al anului. Musicalul Mizerabilii a adunat 4 trofee, dintre 3 la categorii tehnice si unul pentru interpretare. Iar marele perdant a fost insa Lincoln care, desi avea 10 nominalizari, n-a reusit sa ia decat un premiu.

Dupa ce a cucerit deja doua Globuri de Aur pentru cel mai bun film de drama si cea mai buna regie - Argo, filmul care prezinta o operatiune sub acoperire de salvare a sase americani, in timpul revolutiei iraniene a fost ales cel mai bun film la Premiile BAFTA 2013. La aceasta categorie filmul regizat de Ben Affleck s-a batut cu Les Misérables de Tom Hooper, Life of Pi de Ang Lee, Lincoln de Steven Spielberg si Zero Dark Thirty de Kathryn Bigelow.


Ben Affleck care are cel mai bun an al intregii sale cariere a castigat premiul BAFTA pentru regie in fata lui Ang Lee,  Quentin Tarantino si Michael Haneke. "Vorbeam cu oamenii din studio cu care am lucrat si ne spuneam ca noi nu castigam vreodata, asa ca asta e o surpriza incredibila", a spus Affleck.


Ultimul film cu James Bond  - Skyfall care a facut incasari mondiale de peste 1 miliard de $ a fost numit cel mai bun film britanic al anului. Productia cu Daniel Craig si Javier Bardem si regizata de Sam Mendes a reusit sa se impuna la aceasta categorie in fata mult mai grandioasei pelicule - Les Miserables.
 

Quentin Tarantino nu si-a ascuns bucuria cand westernul Django dezlantuit a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu original, in timp ce David O. Russell a luat BAFTA  pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru Silver Linings Playbook.

Actrita franceza Emmanuelle Riva, in varsta de 85 de ani i-a cucerit pe britanici.  Rolul din drama Amour de Michael Haneke i-a adus un BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol principal, o categorie la care s-au mai aflat nominalizate nume ca Helen Mirren, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain si Marion Cotillard. Amour de Michael Haneke a fost ales cel mai bun film in limba straina.



Lupta pentru abolirea sclaviei, dusa de presedintele american Abraham Lincoln, in viziunea lui Steven Spielberg i-a adus lui Daniel Day-Lewis premiul BAFTA a pentru cel mai bun actor in rol principal.

Anne Hathaway a fost onorata cu un BAFTA pentru cea mai bun actrita in rol secundar pentru modul in care a portretizat-o pe Fantine in Les Miserables.



Christoph Waltz a castigat al doilea BAFTA din cariera pentru rolul secundar din Django Unchained al lui Tarantino.


 

 

Lista completa a premiilor BAFTA 2013:


Cel mai bun film: "Argo"
Cel mai bun film britanic: "007: Coordonata Skyfall"
Cel mai bun debut britanic: "The Imposter" - Bart Layton, Dmitri Doganis
Cel mai bun regizor: Ben Affleck ("Argo")
Cel mai bun actor in rol principal: Daniel Day-Lewis ("Lincoln")
Cea mai buna actrita in rol principal: Emmanuelle Riva ("Amour")
Cel mai bun actor in rol secundar: Christoph Waltz ("Django Unchained").
Cea mai buna actrita in rol secundar: Anne Hathaway ("Les Misérables")
Cel mai bun scenariu original: Quentin Tarantino ("Django Unchained")
Cel mai bun scenariu adaptat: David O. Russell ("Silver Linings Playbook")
Cel mai bun film de animatie: "Brave" - Mark Andrews, Brenda Chapman
Cel mai bun film strain: "Amour"
Rising Star Award: Juno Temple
Cea mai buna coloana sonora: "007: Coordonata Skyfall" - Thomas Newman
Cel mai bun montaj: "Argo" - William Goldenberg
Cea mai buna scenografie: "Les Misérables"
Cel mai bun sunet: "Les Misérables"
Cele mai bune efecte speciale: "Life of Pi"
Cea mai buna imagine: "Life of Pi" - Claudio Miranda
Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: "Les Misérables" - Lisa Westcott
Cele mai bune costume: "Anna Karenina" - Jacqueline Durran
Cel mai bun scurtmetraj fictiune: "Swimmer"
Cel mai bun scurtmetraj animat: "The Making of Longbird" - Will Anderson, Ainslie Henderson
Cel mai bun documentar: "Searching For Sugar Man" - Malik Bendjelloul, Simon Chinn
Academy Fellowship: Alan Parker
Premiul BAFTA pentru intreaga cariera: Tessa Ross
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies