marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Au fost idolii copilariei tale. Iti mai aduci aminte de Xena, Gabrielle, Hercule si Iolaus? Vezi ce s-a intamplat cu ei dupa 19 ani

A jucat intr-unul din serialele care ne-a facut tuturor copilaria mai frumoasa. Desi se fac 19 ani de la primul episod din Xena, Printesa razboinica, Lucy Lawless arata ca rolul luptatoarei feroce in costum de piele si cu celebrul bumerang din otel nu a urmarit-o toata viata.

Au fost idolii copilariei tale. Iti mai aduci aminte de Xena, Gabrielle, Hercule si Iolaus? Vezi ce s-a intamplat cu ei dupa 19 ani

GALERIE  FOTO: cum s-au transformat eroii din Hercule si Xena


Lucy Lawless a jucat in Spartacus: Vengeance - serialul cu care s-a intors in atentia Hollywoodului in ultimii 3 ani. Alaturi de actori ca Renée O'Connor ( Gabrielle), Kevin Sorbo ( Hercules) si Iolaus (Michael Hurst) a facut parte din grupul eroilor care ne tineau lipiti de televizoare in copilarie in weekend-uri sau la reluarile din timpul saptamanii.

La 1.82 m inaltime, Lucy a fost destinata unui rol de luptatoare. Nascuta in 1968, pe numele ei, Lucille Francis Ryan, a fost printesa generatiei razboinice timp de 134 de episoade, din 1995 si pana in 2001. Actrita a devenit emblematica pentru rolul Xenei.

Serialul creat de Robert Tapert care a produs si show-ul hit Spartacus: Blood and Sand, a fost conceput ca spin-off dupa Hercules: The Legendary Journeys, realizat tot de el, insa a reusit sa stranga aprecieri mai numeroase.

Pana si Hercule a fost sedus de frumoasa cunoscatoare a artelor martiale si a armelor care alaturi de cea mai buna prietena a sa Gabrielle (Renée O'Connor), decide sa razbune distrugerea satului natal si devine cel mai de temut dusman al triburilor mitologice, imperiilor si zeilor in calatoriile sale prin Grecia Antica, Japonia, China sau Egipt.


Serialul a fost numit de revista TV Guide pe locul 9 in "25 Top Cult Shows Ever". Showul pentru care scriitorii intentionat au lasat nuante lesbiene intre Xena si Gabrielle a inspirat reviste de benzi desenate, carti si jocuri video.


Celebrul strigat de lupta al Xenei a fost copiat de Lucy Lawless de la sunetele scoase de femeile arabe in timpul unor cantece si ritualuri. Coloana sonora din intro-ul serialului a primit 7 nominalizari la Emmy. Sezonul doi al serialului a fost poate cel mai urmarit in SUA: in medie 7.8 milioane de telespectatori se uitau la serial intre 1996-1997.


Lucy Lawless in 2013


 


Desi a mai aparut in filme de TV si cinema, cele mai apreciate momente ale sale dupa Xena au fost rolurile din Battlestar Galactica, in 2005, unde interpreteaza un cyborg blond si cel din Spartacus serial presarat cu scene erotice unde este nevasta sangeroasa si perversa a unui proprietar de sclavi-gladiatori.


Daca va intrebati ce s-a intamplat cu Ares, unul dintre eternii dusmani ai Xenei interpretat de actorul neozeelandez- Kevin Smith - acesta a murit in 2002 la varsta de 38 de ani dupa un accident pe platourile de filmare ( a cazut de pe o platforma).

Pentru Renée O'Connor rolul lui Gabrielle ramane cel mai popular al carierei. Actrita a fost descoperita pe platourile de la Hercules, desi mai jucase prin filme de la varsta de 17 ani. La 40 de ani, actrita continua sa mai aiba aparitii prin filme de categorie B. In Xena era varianta feminina  a lui Iolaus ( interpretat de Michael Hurst) bunul prieten al lui Hercules ( Kevin Sorbo). In ultimii ani, actorul s-a ocupat de regie si a facut echipa cu nimeni alta decat Lucy Lawless: Michael Hurst este regizor pentru o parte din episoadele din serialul Spartacus.


Nascut in Minnesota, Kevin Sorbo a jucat in peste 150 de reclame ca fotomodel pana sa debuteze in propriul serial  in 1995. A jucat 4 sporturi in tinerete:  fotbal, baschet, baseball si hochei si a invatat arte martiele pentru a-si face singur cascadoriile in showul Hercule.

Kevin a avut aparitii episodice in seriale precum: "Santa Barbara" (1984), "Cheers" (1992), "Verdict: Crima!" (1993), "Cybill" (1995), "Dharma si Greg" (2001), "Vorba lui Jim" (2005), "Doi barbati si jumatate" (2006). Insa productia care l-a facut faimos a fost "Hercules: The Legendary Journeys" (1995).

 

Kevin Sorbo in 2014



 

Personajul sau a devenit atat de popular in intreaga lume, incat au aparut alte doua seriale pe teme similare: "Xena - printesa razboinica" si "Tanarul Hercule". In 1997, Sorbo a primit rolul principal in primul sau film de lung metraj: "Kull Cuceritorul".  In 2000 a fost lansat serialul "Andromeda", in care Kevin da viata capitanului Dylan Hunt. In ultimii ani,  actorul a aparut in drama Soul Surfer despre viata unei campioane de surf americane.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies