marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ashton Kutcher: rolul lui Steve Jobs l-a bagat in spital pe actor, adevar si minciuna in filmul jOBS, cum a fost primit de americani

Americanii au laudat modul in care Ashton Kutcher il interpreteaza pe Steve Jobs in filmul jOBS care a incheiat ieri Festivalul de la Sundance. O parte a publicului a fost placut impresionata de jocul lui Kutcher, in timp ce alta a fost dezamagita ca filmul nu si-a asumat niste riscuri mai mari in modul in care l-a portretizat pe gurul Apple.

Ashton Kutcher: rolul lui Steve Jobs l-a bagat in spital pe actor, adevar si minciuna in filmul jOBS, cum a fost primit de americani


Ashton Kutcher, in varsta de 34 de ani a dezvaluit ca acest rol a fost "cel mai terifiant lucru pe care l-a facut in toata viata sa", scrie Huffington Post. Actorul il joaca pe fondatorul Apple, de la originile companiei in '70 pana la lansarea primului iPod in 2001. Un antreprenor in realitate, Kutcher spune ca il considera pe Steve Jobs un erou personal: "Este un tip care a esuat si a ajuns din nou pe cai mari. Fiecare dintre noi se poate asocia cu aceasta parte din viata sa."

Actorul a declarat ca rolul i s-a parut riscant la inceput: "Am avut senzatia ca ma arunc in gura lupului - stiam ca ma asteapta un val mare de critici, pentru ca sunt mereu persoane care spun <<Bine, nu s-a intamplat chiar asa>>"


Cu toate ca producatorii au incercat sa fie cat mai corecti din punct de vedere istoric, la finalul filmului exista un "disclaimer" care ne avertizeaza ca anumite pasaje nu sunt complet acurate. Ashton s-a pregatit intens pentru acest proiect: a urmarit sute de ore de imagini cu Steve Jobs, i-a ascultat discursurile si a avut interviuri cu prietenii lui Jobs. Kutcher a dezvaluit chiar ca a ajuns sa tina celebra dieta cu fructe al lui Jobs. Se spune ca medicii aproape il implorau sa manance proteine, insa Jobs a refuzat mereu asta.
 


 


"Am ajuns la spital la doua zile de la startul filmarilor. Nu puteam sta in picioare de durere. Analizele la pancreas au iesit foarte prost, am fost ingrozitor de speriat" a marturisit actorul. Ashton nu a vrut sa renunte la proiect pentru ca il admira pe cel care a creat Macintosh-ul si iPod-ul: "Il admir pe acest om pentru tot ceea ce a facut, pentru modul in care a creat lucruri. A creat o tehnologie pe care o folosim in viata de zi cu zi si a crezut in ea, cand nimeni nu credea."

Filmul arata si latura mai putin putin placuta a fondatorului Apple: Jobs tipa la angajati, ii deprecia si le vorbea foarte urat, a refuzat pensie alimentara pentru mama primului sau copil.  Filmul regizat de Joshua Michael Stern a fost primit cu reactii mixte de publicul de la Sundance. "La finalul filmului, publicul va sti despre Steve Jobs la fel de mult sau mai putin chiar ca inainte" scrie Collider. Cei de la revista Entertainment Weekly au fost impresionati de film: "jOBS este o biografie fascinanta a lui Steve Jobs, care te face sa-ti doresti mai mult."   "Kutcher are avantajul ca seamana bine cu Jobs, insa ii recreaza cu fidelitate manierismele", scrie si Hollywood Reporter laudand interpretarea actorului.

 


Producatorii au fost criticati insa chiar de Steve Wozniak (Woz), cofondator al companiei Apple care a declarat dupa ce a vizionat cateva secvente ca prima scena facuta publica este total falsa. In primele imagini Steve Jobs, interpretat de Aston Kutcher, incearca sa-l convinga pe Steve Wozniak (Josh Gad)  de schimbarile revolutionare pe care urmau sa le aduca primele calculatoare. Steve Wozniak ii raspunde ca nimeni n-ar fi interesat sa cumpere un calculator personal. Se pare ca in realitate lucrurile au stat pe dos. "Atat eu, cat si Steve Jobs, eram niste copii. Relatia dintre noi a fost cu totul diferita de cea prezentata in film. Oricine imi citeste cartea iWoz poate sa se lamureasca", a spus Woz.

 

jOBS va fi difuzat in cinematografele din America de Nord din 19 aprilie, premiera marcand implinirea a 37 de ani de la fondarea Apple Computer.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies