marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Arnold Vosloo, actorul cu o voce care ti-a dat fiori si care a ingrozit milioane de fani cu un rol memorabil. Cum arata actorul din Mumia la 52 de ani

Cunoscut pentru fizicul sau musculos, capul mereu ras si vocea autoritara si profunda, actorul Arnold Vosloo din Mumia  ajauns la varsta de 52 de ani.

Arnold Vosloo, actorul cu o voce care ti-a dat fiori si care a ingrozit milioane de fani cu un rol memorabil. Cum arata actorul din Mumia la 52 de ani


Intrat in inimile fanilor cu rolul lui Imhotep din The Mummy (1999) si continuarea The Mummy Returns ( 2001), Arnold Vosloo a ajuns din nou in atentia fanilor in ultimii ani cu rolul lui Zartan din pelicula G.I. Joe: The Rise of Cobra si din sequelul G.I. Joe: Retaliation ce se va lansa in 2013. Actorul a facut o pasiune pentru rolurile negative: "Baiatul rau este intotdeauna cel mai amuzant, intotdeauna face cele mai distractive lucruri, arunca totul in aer, saruta cea mai frumoasa fata iar apoi vine baiatul bun si salveaza totul"

Arnold Vosloo s-a nascut 16 Iunie 1962 in Pretoria, Africa de Sud, intr-o familie de actori si si-a facut debutul in filmele americane cu 1492: Conquest of Paradise (1992) al lui Ridley Scott. In America a mai jucat in Hard Target (1993), Darkman II: The Return of Durant (1995), Darkman III: Die Darkman Die (1996).
 

Rolul cu care i-a cucerit insa pe fani a fost cel al preotului Imhotep care din dragoste pentru iubita faraonului, frumoasa Anck-Su-Namun (interpretata de Patricia Velasquez), sfideaza zeii si primeste pedeapsa suprema, aceea de a fi mumificat de viu. Filmul in care joaca alaturi de Brendan Fraser si Rachel Weisz a facut in 1999 incasari mondiale de 415 milioane de $ iar continuarea sa The Mummy Returns a facut in 2001 incasari de peste 200 de milioane de $.


"Lumea se speria de mine pe strada iar unuii strigau dupa mine Mumia. Nu m-a deranjat pentru ca eram cam infricosator in acest rol. M-am ras complet pe cap si aratam un pic ciudat, insa personajul in sine nu era atat de malefic pentru ca tot ce a facut a facut din dragoste" a declarat Arnold Vosloo.


In 1984, a jucat in "Boetie gaan border toe", o comedie militara despre conflictele dintre Africa de Sud si Namibia. Filmul realizat in Africa de Sud a fost marea sa lovitura pe plan local si i-a adus intr-o anumita masura titlul de erou national. Cenzura din tara sa natala l-a facut sa caute America pentru noi experiente. Convins ca actoria ar trebui sa aiba o dimensiune sociala, a fost dezamagit de goana dupa bani de la Hollywood.


Dupa succesele din franciza Mumia, a filmat in 2004 din nou in Africa de Sud la pelicula Forgiveness, o poveste despre un ex-politician care cauta familia unui activist anti-Apartheid pe care l-a ucis. Filmul a fost premiat la Locarno si este extrem de apreciat. Arnold Vosloo a jucat alaturi de Leonardo Dicaprio in Blood Diamond (2006) rolul Colonelui Coetzee care conducea o armata de mercenari angajata de guvernul din Sierra Leone sa se bata cu rebelii.


A jucat in numeroase seriale TV precum The Red Shoe Diaries, American Gothic (1995), Nash Bridges (1995), Charmed (2000), Alias (2004), NCIS (2009), Veritas: The Quest (2003), 24 (2005), Chuck(2009).


In America a fost prezent si pe scenele de teatru cu productia Born in the R.S.A, apoi in Salome(1992) alaturi de Al Pacino.  Americanii l-au poreclit copia lui Billy Zane datorita asemanarii sale cu actorul din Titanic.
 

In 2013, a aparut in rolul teroristului Zartan in G.I. Joe 2: Retaliation, filmul regizat de Jon Chu si cu o distributie formata din Channing Tatum, Dwayne Johnson, Bruce Willis si Ray Park. In plus, acesta a jucat si in cateva episoade din serialul Elementary, unde a interpretat rolul lui Moran, un criminal in serie.

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies