marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Argo depaseste Cloud Atlas in box-office-ul american. Ce incasari au reusit cele doua productii cotate cu sanse mari pentru Oscar

La trei saptamani de la premiera oficiala, Argo reuseste sa ramana pe prima pozitie din box-office-ul american, depasind productiile Silent Hill: Revelation 3D si Cloud Atlas.

Argo depaseste Cloud Atlas in box-office-ul american. Ce incasari au reusit cele doua productii cotate cu sanse mari pentru Oscar

 

Chiar daca au trecut trei week-enduri de cand a fost lansat in cinematografe, Argo ramane pe primul loc in preferintele americanilor, iar vineri a avut incasari de aproape 4 milioane de dolari, cu o estimare pentru intreg sfarsitul de saptamana de 13 milioane de dolari.

 

Performanta productiei care il aduce in prim plan pe Ben Affleck este cu atat mai mare cu cat saptamana trecuta a fost lansat si Cloud Atlas, unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, cotat cu sanse reale pentru Oscar.

 

Desi se asteptau la un succes mai rasunator, cei de la Warner Bros. au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi si, cu incasari de 3.4 milioane de dolari pentru vineri si un total de aproximativ 10.3 milioane pentru week-end, Cloud Atlas nu se claseaza decat pe pozitia a treia in box-office-ul american, in spatele filmului Silent Hill: Revelation 3D, cu 3.5 milioane de dolari stransi in ziua de vineri.

 

 

Dupa o pauza de doi ani Ben Affleck s-a intors ca actor si regizor cu filmul “Argo”, care spune povestea rapirii unor diplomati americani in 1979 si operatiunea incredibila a CIA pentru a-i elibera pe sase dintre refugiati la ambasada Canadei.

 

Filmul este inspirat dintr-un dosar recent declasificat: o operatiune a CIA si a autoritatilor canadiene de a elibera sase americani luati ostatici in ambasada Statelor Unite din Teheran. La 4 noiembrie 1979, militanti islamisti au luat cu asalt ambasada SUA din Teheran si au luat ostatici 52 de angajati, dintre care sase au reusit sa scape si sa se refugieze la ambasada Canadei.

 

Ben Affleck il intruchipeaza pe un specialist al CIA, Tony Mendez, care a conceput un plan de a-i evacua pe cei sase americani. El pretinde a fi producatorul unui film canadian, “Argo”, turnat cu echipa celor sase americani pe care vrea sa ii scoata din Iran. "Daca vrei sa vinzi o minciuna, cheama presa sa o faca pentru tine", asa suna o  fraza cinica spusa de Alan Arkin in noul film al lui Affleck.

 

 

Cloud Atlas este centrat pe sase istorii interconectate, plasate in diferite perioade si tari, din secolul 19 pana intr-un viitor indepartat, post-apocaliptic. Scenariul complex si incitant urmareste o varietate de personaje care se invart in sase universuri diferite, la intervale de timp diferite, fiecare actor interpretand mai multe roluri in aceste povesti, ceea ce constituie o provocare pentru protagonisti.

 

Filmul care va dura peste 3 ore a fost realizat cu doua unitati de filmare, una condusa de Tom Tykwer, iar cealalta de fratii Wachowski. Ideea realizarii acestui film a plecat de la Natalie Portman care i-a oferit lui Lana Wachowski in 2005, pe platourile de la "V for Vendetta" o copie a cartii Cloud Atlas a lui David Mitchell. Aceasta a fost extrem de impresionata de poveste, iar un an mai tarziu cei doi frati Wachowski realizau primul scenariu.

 

Pelicula cu Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Susan Sarandon se lanseaza in SUA pe 26 octombrie 2012 si va ajunge si in Romania pe 23 noiembrie 2012.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies