marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Andrew Lesnie, director de imagine recompensat cu Oscar pentru Lord of the Rings, a murit: cineastul avea doar 59 de ani

Andrew Lesnie, directorul de imagine recompensat cu Oscar pentru The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring, a murit, la doar 59 de ani, in urma unui infarct.

Andrew Lesnie, director de imagine recompensat cu Oscar pentru Lord of the Rings, a murit: cineastul avea doar 59 de ani

Andrew Lesnie a colaborat mai bine un deceniu alaturi de Peter Jackson, la cele doua trilogii, Lord of The rings si The Hobbit, ca regizor de imagine, dar si la filmele de sine statatoare, The Lovely Bones si King Kong.


Cei de la Hollywood Reporter noteaza ca cineastul a suferit un infarct si a decedat luni. " Am fost anuntati de moartea neastepatata a lui Andrew Lesnie, suntem socati" a fost declaratia oferita de purtatorul de cuvant al Australian Cinematographers Society. Lesnie era recunoscut in breasla pentru modul inedit in care imbina stilul artistic cu tehnologia moderna, iar asta s-a vazut in toate productiile la care a lucrat. Recent, a colaborat cu regizorul Rupert Wyatt la "Rise of the Planet of the Apes" (2011) si la The Water Diviner, debutul regizoral al lui Russell Crowe.
 

 

Actorul si-a exprimat regretul pe Twitter: "Vesti devastatoare de acasa. Maestrul luminii, geniul Andrew Lesnie a murit" a fost mesajul lui Russell Crowe.


Lesnie, de origine australian, a obtinul Oscarul pentru regie de imagine cu The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring si a fost laudat prin modul in care a reusit sa surprinda atmosfera romanelor lui Tolkien, impreuna cu regizorul Peter Jackson. Peter Jackson a fost cucerit de stilul de lucru al lui Lesnie dupa ce a vazut cele doua filme "Babe", in care sunt redate aventurile unui porcusor prin oras. Nefiind animatie, eforturile echipei au fost de doua ori mai grele de a reda miscarile animalului, mai ales la vremea aceea - 1995- cand tehnica CGI nu era atat de avansata.

 

 

 

"Nu lucrasem cu el inainte, dar vazusem Babe si mi s-a parut un film extraordinar, mai ales tehnic vorbind. Fiecare tara are un stil cinematografic propriu si mi-am dorit sa lucrez cu oameni din Noua Zeelanda sau Australia. Imediat m-am gandit la Andrew" declara in 2004 Peter Jackson despre colaborarea cu Andrew Lesnie, mana sa dreapta la toate filmele.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies