marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ally McBeal implineste 15 ani de la lansare. Blestemul unui serial obsedat de sex care a adus pe TV cele mai slabe actrite ale vremii. Uite cum arata astazi

Unul dintre cele mai populare seriale de comedie de la sfarsitul anilor '90 implineste in 2012, 15 ani de la lansare. "Ally McBeal" a extins pe micul ecran epidemia actritelor slabe din anii '90 si a transfomat-o intr-o vedeta de talie mondiala pe Calista Flockhart. Actrita americana cunoscuta datorita rolului avocatei nevrozate si-a castigat milioane de fani intr-o perioada in care mai toate serialele din SUA erau mediocre.

Ally McBeal implineste 15 ani de la lansare. Blestemul unui serial obsedat de sex care a adus pe TV cele mai slabe actrite ale vremii. Uite cum arata astazi

GALERIE FOTO: Cum s-au transformat actritele din Ally McBeal!


Inainte ca toate femeile de pe planeta sa fie extaziate de "Sex and The City", serialul “Ally McBeal” creat de David E. Kelley si difuzat de postul TV Fox intre 1997 si 2002 le cucerea pe femeile din America.

"Ally McBeal" nu era un serial despre avocati, politica sau femei, ci despre sex, consecintele pe care le are si despre un personaj obsedat de iubirea romantica. Serialul aducea pe sticla cateva dintre cele mai slabe/anorexice actrite ale vremii de la Courtney Thorne Smith la Calista Flockhart si Portia de Rossi.


“Ally McBeal” a fost pus la zid pentru problemele alimentare pe care le-a cauzat unei intregi generatii de tinere influentate de competitia tacuta de a slabi dintre vedetele serialului. Din distributia serialului au mai facut parte: Greg Germann,  Jane Krakowski, Vonda Shepard, Peter MacNicol, Lisa Nicole Carson, Portia de Rossi, Lucy Liu, Courtney Thorne-Smith,Gil Bellows.


Calista Flockhart  2000/2012


Serialul “Ally McBeal” a fost unul dintre cele mai nominalizate si premiate seriale in perioada 1997-2002, reusind sa castige 3 Emmy-uri si 4 Globuri de Aur. Este unul din putinele seriale care au supravietuit intr-o perioada mediocra la nivelul productiilor de seriale TV in SUA - cea de la sfarsitul anilor '90. Calista Flockart a primit in anul 1997 Globul de Aur, premiul People's Choice in 1999 si a fost nominalizata in mai multe randuri la Emmy, SAG Award, Tv Guide Award si American Comedy Award . Desi si-a mai trecut pe lista productii ca "Fragile", "Brothers& Sisters", "A Midsummer Night's Dream", "Telling Lies in America". “Ally McBeal" ramane cel mai mare succes al ei.



In 1997, toti tinerii intre 15 si 35 de ani erau sedusi de simpatica Ally McBeal care atragea in medie 11 milioane de americani pe episod in fata televizorului. Audientele au explodat in sezonul doi, insa au luat-o la vale in 1999–2000. In sezonul 4 a fost adus in serial Robert Downey Jr ca iubitul lui Ally McBeal, iar audientele au inceput din nou sa creasca. Acesta a luat Globul de aur pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, insa a fost concediat din show la cateva ore dupa ce a fost arestat pentru posesie de droguri. Fanii si-au pierdut interesul iar serialul a fost anulat in 2002 din cauza audientelor proaste.

Serialul a creat un adevarat tsunami in presa din vremea respectiva: era al zecelea cel mai urmarit show din prime time in State si a creat controverse pentru modul direct in care trata teme sociale si culturale adresandu-se femeilor. Show-ul a atras furia feministelor care considerau serialul denigrant pentru femei pentru ca le prezentau prea slabe, instabile emotional, lipsite de profesionalism si mereu imbracate provocator.

Simpatica si nebunatica Ally McBeal e o femeie care se confrunta in fiecare zi cu ironiile vietii, dragostei si legii, cu umor si optimism. Aceasta ajunge sa lucreze alaturi de fostul prieten si nevasta acestuia la o excentrica firma de avocatura. Cand vesela, cand trista, ea trece cu usurinta fermecatoare de la ipostaza de avocata de succes la cea de femeie aflata permanent in cautarea fericirii, in viata ei personala.


Entertainment Weekly a plasat  “Ally McBeal” pe locul doi in topul serialelor ce au ca subiect lumea avocatilor. Primul loc este adjudecat de serialul Law and Order in tip ce Ally este urmat de showuri ca The Good Wife, Fairly Legal, Judging Amy, Dirty Sexy Money, Boston Legal si Harry’s Law.  Calista Flockhart: la 47 de ani, actrita nascuta in Illinois si care a urmat universitatea Rutgers din New Jersey, sectia actorie a ramas la fel de slaba ca in perioada de glorie a serialului “Ally McBeal” .

Portia de Rossi a dezvaluit acum cativa ani ca problemele ei alimentare au fost declansate de filmarile la serial. Jane Krakowski, desi avea o greutate normala, declara ca in unele zile se simtea ca o "vaca grasa"  pe platouri in comparatie cu celelalte actrite.

Portia de Rossi

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies