marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tanara actrita din bratele lui Sigourney Weaver care impresiona America in urma cu 26 de ani. De ce rolul din Aliens a fost singurul din cariera ei

Peste o luna, cinematografele din intreaga lume vor fi invadate de filmul pe care fanii seriei Alien il asteapta de 33 de ani. Ridley Scott aduce pe marile ecrane Prometheus, un film plasat in Universul francizei Alien.

Tanara actrita din bratele lui Sigourney Weaver care impresiona America in urma cu 26 de ani. De ce rolul din Aliens a fost singurul din cariera ei

Prometheus este numit de multi fani ca fiind cel mai asteptat film al anului, mai ales ca acestia spera ca pelicula lui Scott sa elucideze o parte dintre misterele create in seria Alien. Fara Sigourney Weaver, dar cu o pleiada de staruri ca Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron sau Idris Elba, Prometheus este asteptat cu sufletul la gura de amatorii genului.

In 1979, Ridley Scott scria istorie cu Alien, considerat astazi o capodopera iar la 7 ani distanta James Cameron ducea si mai departe legenda cu Aliens, al doilea film din serie.

Sigourney Weaver isi relua rolul care a facut-o celebra, cel al al lui Ellen Ripley, insa toti ochii au fost atintiti spre colega ei mult mai tanara, Carrie Henn, singura supravietuitoare a coloniei trimisa de compania Weyland
pe planeta LV-426.

Henn avea doar 10 ani cand a primit rolul din Aliens si nu avea deloc experienta, nu jucase in nici un fel de film sau piesa de teatru, iar Aliens a ramas pana acum singurul film din cariera ei. Fiica unui soldat al Fortelor Aeriene americane, Henn a primit pe neasteptate rolul lui Newt, dupa ce niste agenti de film au fost in vizita la scoala ei din Laken-heath, Anglia. Dupa ce a fost lansat filmul, micuta actrita a spus in nenumarate randuri in diverse interviuri ca nu intentioneaza sa mai joace vreodata, nefiind interesata de o cariera in cinematografie. Si asa a si facut, pentru ca Henn nu a mai aparut deloc pe marile sau micile ecrane de atunci.
 

 

Imediat dupa ce a aparut Aliens in 1986, fanii si criticii au fost impresionati de talentul micutei Carrie, care a fost laudata pentru naturaletea cu care si-a intepretat rolul.


 In 2001 a acceptat sa apara intr-un documentar despre seria Alien si a mai oferit alaturi de Sigourney Weaver interviuri pentru lansarea speciala a seriei pe DVD. Ironic este faptul ca si fratele ei, Christopher Henn a fost ales sa joace chiar rolul fratelui lui Newt in Aliens, dar acesta n-a mai aparut deloc in film si nici nu a continuat o cariera in acest domeniu.

Singura ei aparitie pe covorul rous a fost la aniversarea a 20 de ani de la premiera Aliens, in 2006, in Los Angeles. James Cameron a spus ca ceea a atras-o cel mai mult la ea a fost expresia fetei si ochii mari. "Cautam ceva special pentru personajul ei, asa ca ea a fost alegerea perfecta" a spus James Cameron citat de People.

 

In cele 5 luni petrecute pe platourile de filmare din studioul Pinewood, din Marea Britanie, Carrie a reusit sa se imprieteneasca cu aproapte toti colegii ei din film, dar in special cu Sigourney Weaver, cu care inca mai pastreaza legatura. La 10 ani, Henn a dat dovada de mult curaj sa joace intr-un film astfel de terifiant si a spus ca n-a fost deloc speriata de monstri. "Pentru mine, ei erau prietenii mei, deghizati in costum de extraterestru" a spus Henn mai demult. "In scenele in care apaream alaturi de creatura, imi imaginam ca e un caine care ma urmareste."

 

Carrie Henn si Sigourney Weaver in 1986                Carrie Henn astazi

 

 

James Cameron a numit-o o actrita "fabuloasa", dar Henn n-a fost impresionata si nu a vrut sa continue pe acest drum. "Familia este extrem de importanta pentru mine  si n-am vrut sa fiu departe de ei" a spus in 2001 Carrie Henn pentru People.

Din castigurile obtinute in urma rolului din Alien, parintii lui Henn au fost atenti cu banii ei, pastrandu-i pentru viitorul micutei, singurele lucruri pe care si le-a luat la acea vreme au fost un televizor si un pat cu apa. Desi n-a avut nici un rol in al treilea film Alien din 1993, a fost chemata la premiera.

 

 

 

 

 

In 1987, Henn a primit premiul Saturn pentru cel mai bun rol interpretat de o tanara actrita. Astazi, Carrie Henn este profesoara in Los Angeles si nu a vrut niciodata sa fie in lumina reflectoarelor mai mult decat a facut-o in perioada promovarii filmului Alien. Aliens este considerat unul dintre cele mai bune sequeluri din istorie: a fost nominalizat la 7 premii Oscar, a luat 2 statuete si i-a adus prima nominalizare la Oscar lui Sigourney Weaver.  Filmul are o nota de 8.5 pe Imdb.com, ocupand locul 59 in topul celor mai bune 250 de filme din toate timpurile. Cu un buget de 18.5 milioane de dolari, incasarile s-au ridicat la suma de 131 de milioane de dolari.

 

 

Peste o Luna, fanii seriei vor fi din nou introdusi in atmosfera sumbra si misterioasa creata de Ridley Scott, respectiv James Cameron, in primele doua filme Alien.


Cu Prometheus, vizionarul regizor Ridley Scott se intoarce la genul pe care l-a definit,  horrorul SF.  Actiunea din "Prometheus" se petrece in 2085 cu 30 de ani inainte de cea din "Alien", la prima intalnire a oamenilor cu extraterestrii ucigatori si inteligenti. Doua super puteri controleaza pamantul si se lupta intre ele pentru resursele naturale ale Sistemului Solar. Cand un echipaj este trimis pe o planeta indepartata pentru a o pregati de colonizare, acestia descopera o forma de viata bio-mecanica foarte ostila Noomi Rapace interpreteaza rolul lui Dr. Elizabeth Shaw un personaj pe care l-a asemanat cu Ellen Ripley din franciza Alien, Michael Fassbender va juca rolul lui David - un android iar Charlize Theron va fi Meredith Vickers - o femeie dura si sexy. Din distributie mai fac parte Idris Elba, Guy Pearce si Patrick Wilson.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies