marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Aferim!", de Radu Jude, comparat cu "12 ani de sclavie": filmul a primit reactii extraordinare la Festivalul de la Berlin

Doua publicatii internationale vin cu recenzii despre "Aferim", filmul romanesc aflat in competitie pentru "Ursul de Aur", la Festivalul International de la Berlin.

Aferim! , de Radu Jude, comparat cu 12 ani de sclavie : filmul a primit reactii extraordinare la Festivalul de la Berlin

Caracterizat ca un puternic pretendent la marele premiu, filmul lui Radu Jude este comparat cu pelicula "12 ani de sclavie".

 

Revista "Variety" spune despre film ca este "o reprezentare exceptionala, profund inteligenta asupra unei perioade istorice cheie, cu ramificatii semnificative din acea epoca. Iar The Hollywood Reporter vede filmul ca pe "un puternic pretendent la premiu avand un subiect frapant si un scenariu surprinzator de amuzant."

 

 

 

 

Mai mult, aceasta publicatie americana compara productia romaneasca cu "12 ani de sclavie". Productia a avut premiera mondiala miercuri seara, la Berlin. Pe covorul rosu au fost regizorul Radu Jude, actorii si producatorul Ada Solomon.

 

Filmul, o drama istorica in stil western, asa cum o descrie presa internationala, nu trateaza doar fenomenul sclaviei romilor, ci prezinta mentalitati precum conditia femeii din acea perioada, religia sau educatia.

 

 

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies