marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita premiata cu Oscar care o va interpreta pe prima femeie care a candidat la presedintia SUA. Cine a fost Victoria Woodhull

Brie Larson, recompensata in 2016 cu premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal gratie evolutiei sale din filmul ”Room”, va interpreta rolul principal intr-un film dedicat Victoriei Woodhull, prima femeie din istoria Statelor Unite care a candidat la functia de presedinte, informeaza BBC.
Actrita premiata cu Oscar care o va interpreta pe prima femeie care a candidat la presedintia SUA. Cine a fost Victoria Woodhull

Brie Larson va fi si producator al acestui proiect cinematografic. Ea o va interpreta pe Victoria Woodhull, coordonatoarea miscarii sufragetelor din Statele Unite, care a concurat la functie de presedinte al acestei tari, in anul 1872.


Desi nu a castigat alegerile prezidentiale, prezenta ei in acea campanie electorala a intarit lupta care era dusa in epoca pentru ca femeile sa dobandeasca dreptul de a vota. Acel drept a fost atribuit oficial dupa patru decenii.


Alegerile prezidentiale din 1872 au fost castigate de presedintele american in functie, Ulysses S. Grant, care a obtinut un al doilea mandat la Casa Alba.


Noul film, produs de Amazon Studios, se va intitula ”Victoria Woodhull” si va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Ben Kopit.


Nascuta pe 1 octombrie 1989, la Sacramento, Brie Larson, al carei nume real este Brianne Sidonie Desaulniers, este actrita si cantareata. Si-a inceput cariera in 1992, cand a aparut in cateva episoade ale emisiunii ”The Tonight Show with Jay Leno”. A fost distribuita in serialul ”Schimmel” (2000), care nu a mai fost difuzat. Este cunoscuta pentru rolurile din ”O tipa... dezastru/ Trainwreck” (2015) si ”Jucatorul/ The Gambler” (2014), iar rolul principal din ”Room” (2015) i-a adus un premiu Oscar la categoria ”cea mai buna actrita in rol principal”.
Actrita americana poate fi vazuta in aceasta perioada pe marile ecrane in filmul ”Kong: Skull Island”.



Modifică setările cookies