marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita care s-a transformat in barbat pentru a juca rolul vietii sale. Prin ce chinuri a trecut pentru un rol visat de 20 de ani

Este faimoasa pentru rolurile sale de femeie diabolica, insa in acest an surprinde cu o transfomare fizica de necrezut.

Actrita care s-a transformat in barbat pentru a juca rolul vietii sale. Prin ce chinuri a trecut pentru un rol visat de 20 de ani

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Castigatoare a doua premii Emmy si trei premii Tony si de cinci ori nominalizata la premiile Oscar, Glenn Close se asteapta ca in 2012 sa obtina mult ravnita statueta.

Una dintre cele mai apreciate si versatile actrite de la Hollywood, Glenn Close a creat in aceste zile un buzz enorm cu primul ei clip din extrem de anticipatul film - Albert Nobbs in care se transforma in barbat. Actrita l-a studiat minutios pe Charlie Chaplin pentru acest rol cu care visa sa ajunga pe marele ecran din 1982 ( cand a interpretat piesa de teatru).

Filmul regizat de Rodrigo Garcia este plasat in Irlanda secolului XIX, unde o femeie se deghizeaza in barbat ca sa poata sa supravietuiasca si sa poata munci intr-un hotel luxos din Dublin. Pentru a intra in pielea personajului, Glenn a marturisit ca si-a schimbat vocea, postura corpului, s-a fortat sa-si tina mai mereu ochii larg deschisi si sa poarte luni de zile haine si pantofi cu numere mai mari pentru a se obisnui cu starea de disconfort pe care o simte Albert Nobbs.


De asemenea actrita de 64 de ani cunoscuta pentru tenul sau ce o face sa para cu zece ani mai tanara a recunoscut ca recurge des la exercitii faciale. Scenariul filmului e scris de Glenn Close, impreuna cu scenaristul John Banville si e o adaptare fidela a piesei de teatru inspirata de nuvele irlandezului George Moore.


Actrita de 64 de ani a marturisit ca a lucrat cu un make-up artisit pentru a se apropia cat mai mult de trasaturile masculine ale personajului. Faptul ca au trecut peste 20 de ani de la prima data cand l-a interpretat pe Albert Nobbs pe o scena de teatru a ajutat-o sa aiba o transformare mai credibila dezvaluie actrita. "Iubesc acest personaj pentru ca desi este ignorant, incearca sa-si faca o existenta". Din distributia filmului mai fac parte Mia Wasikowska, Jonathan Rhys Meyers si Aaron Johnson. Albert Nobbs a fost prezentat in cadrul Telluride Film Festival iar saptamana viitoare va ajunge si la Festivalul de Film de la Toronto.


Glenn Close si-a inceput cariera cinematografica jucand in filmul "Lumea lui Garp", o adaptare dupa romanul lui John Irving, lansata in 1981, dupa care a realizat roluri memorabile in filme precum "Atractie Fatala" (1987), alaturi de Michael Douglas, "Legaturi periculoase" (1988) si "Misterul familiei Von Bulow" (1990).

Performanta sa exceptionala din „Fatal Attraction” (1987), in rolul lui Alex Forrest a primit locul 7 in topul 100 de Personaje malefice pe marele ecran, top realizat de Institutul American de Film si locul 36 in lista Premiere Magazine, in top 100 Cele mai bune personaje de film din toate timpurile. Pentru activitatea sa de pe Broadway, a primit trei premii Tony: doua pentru cea mai buna actrita (1984 – „The real thing” si 2002 – „Death and the Maiden”) si unul pentru cea mai buna actrita dintr-un muzical, pentru rolul Normei Desmond din „Sounset Boulevard”.



Dupa succesul repurtat cu "101 Dalmatieni", in care a interpretat rolul Cruellei De Vil, Glenn Close a aparut cu precadere in diferite seriale de televiziune politiste sau cu tematica judiciara: "The Shield - Lege si faradelege" si "Damages", care i-a adus un premiu Emmy in vara lui 2008.


Actrita care se plange ca este adesea confundata cu buna ei prietena Meryl Streep e pasionata de baseball si este un fan infocat al echipei New York Mets. In 2006, Glenn a cantat imnul national pe stadion, la un joc al echipei sale favorite, cu ocazia celei de-a douazecea aniversari a succesului lor din 1986, de la cupa World Series.


Sursa foto: Getty

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies