marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita care la 77 de ani ramane cea mai naturala frumusete din lume. Cum a ajuns Sophia Loren pe cea mai sexy coperta LIFE Magazine

Fata si corpul ei au marcat o generatie. La 77 de ani impliniti astazi, Marlyn Monroe a Italiei cum a fost supranumita Sophia Loren este sarbatorita de cinematografia mondiala.

Actrita care la 77 de ani ramane cea mai naturala frumusete din lume. Cum a ajuns Sophia Loren pe cea mai sexy coperta LIFE Magazine

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU IMAGINI RARE DIN VIATA SOPHIEI LOREN!


Sophia Loren ramane admirata si extrem de apreciata pentru modul superb in care a imbatranit. Nu e de mirare ca poate cea mai faimoasa poza cu ea a devenit cea mai sexy coperta de revista din istoria LIFE Magazine. In 1966 actrita a pozat extrem de provocator in timp ce filma la pelicula "Marriage Italian Style" ( pentru care a fost nominalizata la Oscar). Avea 32 de ani si aparea in lenjerie intima neagra sprijinita de un perete – poza a devenit iconica dupa ce a ajuns pe prima pagina din LIFE. Actrita fost imediat catalogata drept "The Face (and Body) of Our Time".

Nascuta la Roma in 1934, Sophia Loren, pe numele ei adevarat Sofia Scicolone, a avut parte de o copilarie grea. La 15 ani, a participat la un concurs de frumusete, unde a castigat titlul „Miss Eleganta“ si l-a intalnit pe Carlo Ponti, cel cu care a trait o frumoasa poveste de dragoste.


Nicio actrita italiana n-a ajuns vreodata la o asemenea popularitate internationala ca Sophia Loren. In 1962 a fost prima actrita straina care a castigat Premiul Academiei americane de film pentru rolul din "Two Women". Buzele ei senzuale, unul din atu-urile cu care a devenit un sex simbol, au fermecat America in anii '60 cand a aparut in filme ca “El Cid” (1961) cu Charlton Heston, “The Millionaires” (1960) cu  Peter Sellers,  “Marriage Italian-Style” (1965), “Arabesque” (1966) cu Gregory Peck si “ A Countess From Hong Kong” (1967) cu Marlon Brando.


"Cine spune ca a trecut vremea mea?" s-a intrebat actrita in luna mai cand a fost  onorata pentru intreaga cariera de Academia Americana de Film. Poate cea mai senzuala si eleganta actrita din istorie a marturisit ca mananca pe zi o farfurie de spaghetti, in timp ce fermeca pe toti fotografii de la eveniment cu picioarele sale care ar face invidioasa orice actrita de 20 de ani.

 


S-a iubit toata viata cu Carlo Ponti, celebrul producator de film, mort in 2007, iar povestea lor de dragoste a facut sa curga multa cerneala. Desi era inca insurat cu Giuliana Fiastri, Ponti s-a casatorit in 1957 cu Sophia Loren, cu ajutorul unei procure, in Mexic. Justitia italiana l-a condamnat insa pentru bigamie. Ponti a decis atunci sa ceara cetatenie franceza pentru a putea divorta de prima sotie, la acea vreme divortul fiind interzis in Italia. S-au casatorit din nou in 1966 iar soliditatea mariajului lor a surprins pe toata lumea. A pierdut 2 sarcini pana sa-i aduca pe lume pe cei doi fii ai ei: Carlo si Edoardo, ambii actori si producatori de film.


Incepand din 1957, Sophia Loren a jucat la Hollywood alaturi de cei mai mari actori ai epocii: Clark Gable, Peter Sellers, John Wayne si Frank Sinatra. In 1962, Sophia Loren a primit premiul Oscar pentru cea mai buna actrita, gratie rolului din filmul "Two Women",  regizat de Vittorio De Sica.

Simbol al cinematografiei italiene, recompensata cu doua premii Oscar, unul pentru intreaga cariera ( 1991), Sophia Loren, in varsta de 77 de ani, a fost votata, in 2006, drept "cea mai naturala frumusete din lume"si nu a ezitat sa pozeze in ipostaze sexy pentru editia din 2007 a celebrului calendar Pirelli.

Cel mai recent mare rol al ei este cel din "Nine", in regia lui Rob Marshall. In mai 2011, cu ocazia tributului pe care Hollywoodul i l-a oferit, actrita declara:

“Acest premiu conteaza enorm pentru cariera mea, mai ales ca nu sunt o actrita americana.Desi am primit un Oscar pentru interpretare si unul pentru intreaga mea cariera, atunci cand m-au chemat pentru a primi acest premiu onorific, m-am simtit extraordinar, a fost emotionant.  "Two Women" si “A special Day” sunt cele doua filme mari care au avut un impact colosal asupra carierei mele.Viitorul reprezinta necunoscutul, dar visele raman. Intotdeauna muncesti pentru acel vis maret care va schimba cu totul viata. Si daca gandesti pozitiv, ai toate sansele sa ti se implineasca.”

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies