marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul pentru care timpul nu exista. Secretul unui star care a supravietuit unui accident aviatic si unui infarct, dar ramane cu zambetul pe buze

A uimit lumea in peste 80 de filme, a supravietuit unui accident de avion si unui infarct iar la 94 de ani arata impresionant. A dovedit-o acum o zi cand a facut din nou presa de peste ocean sa exclame cat de surprinzator arata si sa se intrebe care este secretul sau.

Actorul pentru care timpul nu exista. Secretul unui star care a supravietuit unui accident aviatic si unui infarct, dar ramane cu zambetul pe buze

CLICK AICI PENTRU 19 IMAGINI DE COLECTIE CU KIRK DOUGLAS


Un titan al secolului XX, Kirk  Douglas a facut legea la Hollywood cu viata sa desprinsa parca din filmele in care a jucat. Cu mult sarm, un umor ascutit si un repertoriu bogat de povesti si glume culese de-a lungul carierei sale indelungate, Kirk Douglas inca reprezinta la 94 de ani magia Hollywood-ului de odinioara.


Ieri actorul a fost fotografiat in Beverly Hills la cina cu sotia sa Anne Buydens cu care e casatorit de 57 de ani.

Legendarul actor, tata a 4 copii, a mai fost casatorit inca o data – timp de 8 ani cu actrita Diana Dill -  mama lui Michael si Joel Douglas. Actorul care s-a iubit cu cateva din cele mai frumoase femei din istoria filmului Joan Crawford, Gene Tierney, Rita Hayworth sau Marlene Dietrich inca ii multumeste Domnului ca fiul sau Michael a scapat de cancer anul trecut. In 2004 a suferit o lovitura cumplita cand fiul sau cel mai mic din casnicia cu Anne, Eric Anthony Douglas, a murit din cauza unei supradoze de medicamente si alcool. Toti fiii sai au ajuns actori sau producatori de film.



Fiul unor imigranti evrei rusi analfabeti, Kirk Douglas a jucat in aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numara "Spartacus", "Uratul si frumosul", "Van Gogh", "20.000 de leghe sub mari".


Actorul s-a nascut pe 9 decembrie 1916 in Amsterdam, New York cu numele de Issur Danielovici Demsky fiind prima generatia din familia sa nascuta pe pamant American. Tatal sau, Herchel Danielovici era un evreu destul de instarit, cu origini rusesti care si-a schimbat numele in Demsky atunci cand a traversat Atlaticul in cautarea visului american.

A fost singurul baiat intr-o familie cu 7 copii iar despre anii copilariei isi aminteste ca au fost plini de saracie si de marginalizare sociala pentru ca era evreu. Inainte sa devina barbatul dur de la Hollywood a schimbat 13 meserii, s-a scolit cu o bursa la Universitatea St. Lawrence perioada in care a fost remarcat de un membru al Academiei Americane de Arte Dramatice din New York si si-a schimbat numele in Kirk Douglas sub care va deveni unul dintre cei mai stralucitori actori de la Hollywood.


A fost nominalizat de 3 ori la Oscar, insa nu a castigat niciodata mult ravnita statueta, vorbeste franceza si germana, a fost decorat cu Medal of Freedom in 1981 de Jimmy Carter pentru contributia sa culturala – cea mai inalta distinctie acordata unui civil.


A inceput in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial sa joaca in piese de teatru pe Broadway, iar in 1941 s-a inrolat in armata si a fost trimis pe front. Se intoarce 3 ani mai tarziu acasa cu rani grave suferite in Pacific unde a tinut piept japonezilor. Grozaviilee razboiului il vor bantui pe actor si la 90 de ani.


In 1991 a supravietuit unui accident aviatic in care 2 oameni si-au pierdut viata si in urma caruia a ramas cu dureri la nivelul spatelui, iar in 1995 a suferit un infarct care l-a lasat cu deficienta de vorbire. La varsta de 30 de ani, dupa ce si-a castigat faima pe Broadway, actorul joaca in "The Strange Love of Martha Ivers" (1946). Trei ani mai tarziu, Imaginea lui de „baiat rau” va fi consacrata de filmul Campionul, unde a jucat rolul unui boxer egoist si avid de glorie, interpretare ce i-a adus prima nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor.

Kirk alaturi de toti cei 4 fii ai sai


Filmul Caile gloriei il va lega de Stanley Kubrick cu care va colabora si la Spartacus unul dintre cele mai vizionate filme ale sale si un enorm succes comercial. In 1996, Kirk Douglas primeste statueta onorifica pentru 50 de ani de cariera.


Kirk Douglas a dominat ca imagine si ca actor deceniile ’60, ’70, a impus un stil nou la Hollywood si n-a acceptat niciodata statutul de vedeta. Actorul pare sa sfideze timpul. Anul trecut a devenit cel mai faimos si cel mai batran blogger din lume. Si-a deschis un blog, primul mesaj fiind: "Buna! Sunt tatal lui Michael Douglas!”


Sursa foto: Getty / Splash

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Înapoi în Vestul Sălbatic, pe Drumul dreptății, cu Christian Bale și Russell Crowe

Unul dintre cele mai bune western-uri, „3:10 to Yuma” este a doua ecranizare a povestirii lui Elmore Leonard, prima fiind lansată exact cu o jumătate de secol înainte, în 1957.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies