marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul care ar putea lua Oscar pentru un rol revolutionar: e popular in toata lumea, putini ii stiu chipul

Unul dintre actorii britanici ai momentului Andy Serkis ar putea deveni prima persoana premiata cu un Oscar pentru interpretarea unui personaj non uman realizat pe calculator.

Actorul care ar putea lua Oscar pentru un rol revolutionar: e popular in toata lumea, putini ii stiu chipul

Ironic actorul a devenit popular in lume tocmai pentru rolurile in care chipul sau nu apare deloc.


Ultimul film in care britanicul de 47 de ani face senzatie nu este o exceptie de la regula: Rise of the Planet of the Apes blockbusterul care a strans 54 de milioane de dolari la lansare in SUA in weekendul trecut vine din aceasta saptamana  si in cinematografele din Romania si promite sa uimeasca pe fanii genului SF.


Cum a rusit Andy Serkis sa devine un specialist in interpretarea personajelor realizate pe calculator? Desi numele sau este extrem de cunoscut iar actorul este unul popular si apreciat, fata nu prea si-o arata prin filme asa ca multi din cei care i-au vazut super productiile risca sa nu-l recunoasca.


L-a jucat pe Gollum in trilogia Lord of the Rings, l-a intrepretat pe King Kong in 2005 pentru care a lucrat alaturi de acelasi regizor Peter Jackson iar acum creaza din nou valuri de admiratie si apreciere pentru rolul lui Caesar - o maimuta pe care se fac experimente si care dupa ce ajunge mai inteligenta decat oamenii starneste o rascoala pentru a stabili suprematia pe planeta.
 


Interpretarea sa este inregistrata pe calculator iar apoi imaginea unui personaj animat este suprapusa peste a sa. Criticii au fost atat de impresionati de rolul sau incat cred ca ar merita o nominalizare la Oscar scrie dailymail.co.uk.


Au fost au fost voci care au spus ca actorul nascut in Londra unde locuieste alaturi de sotia si cei 3 copii ai sai merita o nominalizare si la Oscar pentru rolul lui Gollum. In acest rol il mai puteti vedea din 2012 in filmul The Hobbit al aceluiasi Peter Jackson. Andy Serkis, a fost desemnat de catre Peter Jackson ca regizor secund la cele doua filme, care sunt acum in productie in Noua Zeelanda.


Andy Serkis este foarte modest atunci cand vine vorba de realizarile sale:"Pur si simplu port un costum care are multe camere si puncte iar interpretarea mea este transpusa in personajul digital pe care il vedeti". Practic actorul a purtat un costum cu senzori care au inregistrat fiecare miscare si expresie a asa. Rolul din  Rise of the Planet of the Apes este unul revolutionar pentru ca actorii care  le-au imprumutat  "expresiile" personajelor animate au performat in cadre reale. O premiera in acest sens.
 

 

Tehnologia CGI (computer-generated imagery), care presupune utilizarea unor persoane reale pentru vocea, gesturile si expresiile faciale ale personajelor animate ce apar in filme a fost una din marile hituri din ultimii ani a companiei de efecte speciale Weta Digital fondata de regizorul neo zeelandez Peter Jackson.

Pana in prezent Weta Digital a luat 5 premii Oscar pentru efecte speciale pentru: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), King Kong (2005), si Avatar (2009).


"Cei de la WETA sunt genii atunci cand vine vorba de efecte speciale pentru ca pentru ei povestea si personajele sunt pe primul loc" a mai declarat Serkis numit "Charlie Chaplin al filmelor motion-capture" ( filme care folosesc CGI). Andy Serkis si Jonathan Cavendish sunt pe cale de a infinta un studio si un centru de instruire pentru tehnica motion-capture, numit Imaginarium, care va produce materiale proprii, precum si alte proiecte.


Cu un buget de 90.000.000 de dolari, The Rise of the Planet of the Apes  ii are in rolurile principale pe James Franco, Andy Serkis si Freida Pinto.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto


Modifică setările cookies