marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Accident, sinucidere, ucisa de sot sau de amant: 30 de ani de la moartea actritei ramasa pana azi un mister

In aceasta toamna se implinesc 30 de ani de la una dintre cele mai tragice morti de la Hollywood pentru care nici acum nu s-a gasit o explicatie concreta.

Accident, sinucidere, ucisa de sot sau de amant: 30 de ani de la moartea actritei ramasa pana azi un mister

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!


La fix 30 de ani dupa moartea lui Natalie Wood, supranumita simbolul „eternei adolescente feminine”, sora sa Lana Wood roaga autoritatile sa redeschida cazul mortii care ani la rand a intrigat America si care ramane si astazi un mister.


Mai mult National Enquirer a publicat  acum cateva zile o serie de imagini cu rapoartele secrete ale autopsiei lui Natalie Wood. Lana Wood crede in continuare ca sora sa a fost ucisa de regizorul Robert Wagner ( 81 de ani) , cu care Natalie a fost maritata de doua ori.


Moartea misterioasa a actritei a cutremurat o lume intreaga pe 29 noiembrie 1981. Accident, sinucidere, ucisa de sot sau de amant: acestea sunt variantele unui morti demne de un scenariu de film. Copil-vedeta transformat apoi in diva adolescent, Natalie Wood a fost o femeie pasionala care a vrut sa traiasca viata la maxim.


Actrita a murit la 43 de ani, inecata ( ironic apa era una dintre cele mai mari fobii ale ei) in timpul unei croaziere alaturi de sotul ei Robert Wagner pe Splendour, yachtul de lux al familiei ancorat in largul insulei Catalina, la 41 kilometri sud-vest de Los Angeles. Invitat in vacanta cu ei pe yacht era Christopher Walken, partenerul lui Natalie din ultimul ei film, Brainstorm, si despre care se banuia ca era amantul ei. Wagner, casatorit acum de 21 de ani cu actrita Jill St. John a recunoscut ca era gelos pe Walken.


Dupa sapte-opt pahare cu vin, Wood a parasit puntea, coborand in cabina. Wagner si-a dat seama, la miezul noptii, de absenta lui Natalie, dar si a barcii pneumatice. Marturiile sale coincid cu verdictul politiei care a anchetat cazul: Natalie Wood s-a inecat dupa un accident - a auzit cum barca lovea marginea yachtului si, incercand sa o lege mai bine, a alunecat in apa.


Una dintre martore, o femeie care se afla pe un vapor aflat in vecinatate, a declarat ca a auzit tipete si strigate de ajutor la miezul noptii. Se pare ca Natalie Wood a cerut ajutor timp de un sfert de ora, dar tot ce a primit a fost un raspuns sec "Calmeaza-te, o sa venim imediat sa te salvam". Se pare ca nimeni nu s-a grabit sa o ajute de la inec pe Wood.


Robert Wagner si Natalie Wood pe coperat revistelor Hollywood Studio Magazine si Motion Picture


Pentru ca era destul de multa galagie si nu s-au putut dovedi spusele martorei, nu a fost incriminata nici o persoana aflata pe vaporul de pe care si-a pierdut viata, in mod tragic, Natalie Wood.


"Decesul lui Natalie a fost una dintre cele mai expediate investigatii din istorie" a spus Marti Rulli, autoarea biografiei "Goodbye Natalie, Goodbye Splendour". "Este timpul ca autoritatile sa isi faca treaba si sa ii ofere demnitatea pe care o merita" a mai adaugat Rulli.


"Cercetarile pe care le-am facut indica faptul ca Robert Wagner nu a vrut ca Natalie Wood sa fie gasita sau ajutata pentru ca era gelos si avusesera o cearta de proportii" a mai spus aceasta. Christopher Walken nu a vorbit niciodata deschis despre acest caz, insa unele teorii sustin ca el ar fi impins-o de pe yacht pe actrita nominalizata la Oscar de trei ori pentru Rebel Without a Cause (Rebel fara cauza) in care a jucat cu James Dean , West Side Story (Poveste din Cartierul de vest ) si Love With the Proper Stranger.



Natalie si Wagner s-au casatorit de doua ori. Prima data in 1957, pe cand ea avea doar 18 ani iar el 26. Mariajul s-a destramat in 1962, cand actrita s-a indragostit de Warren Beatty, partenerul sau din Splendoare in iarba. S-a casatorit apoi cu actorul Richard Gregson, pe care l-a parasit dupa ce s-a impacat cu Wagner, in 1972. Natalie Wood are 2 fete Courtney Wagner ( 37 de ani) si Natasha Gregson Wagner (41 de ani - din mariajul cu Richard Gregson).

Cele doua fete ale lui Natalie Wood


Natalie Wood s-a nascut din parinti rusi, la San Francisco, pe 20 iulie 1938 si a fost aruncata in lumea vedetelor de film de la 5 ani de catre mama sa care isi dorea obsesiv ca fiica ei sa fie iubita de toata lumea pentru a-si sustine familia imigranta. Avea 9 ani cand uimea pe toata lumea cu rolul fetitei din fascinanta poveste de Craciun: Miracle on 34th Street.


Relatia ei cu Robert Wagner a fost una tumultuoasa. A avut aventuri cu Warren Beatty, Nicky Hilton si Frank Sinatra. A incercat sa se sinucida de doua ori iar in inainte de moartea sa lua cocktailuri cu medicamente.


Ieri pe 10 octombrie s-au implint 50 de ani de la lansarea peliculei Spendoare in iarba - un film poetic, impresionant si puternic, in care dragostea pentru iubitul ei Bud (debutantul Waren Beaty) o impinge in pragul nebuniei. Aproape ca in realitate.


 

Sursa foto: Getty

 

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies