marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit legendarul Darth Vader! Povestea lui Bob Anderson, actorul al carui rol din seria de 4 miliarde de $, Star Wars, a fost tinut secret

Actorul si cascadorul britanic Bob Anderson, devenit faimos pentru coreografiile sale de lupta cu sabia din seriile Star Wars si Lord of The Rings, a murit la 89 de ani.

A murit legendarul Darth Vader! Povestea lui Bob Anderson, actorul al carui rol din seria de 4 miliarde de $, Star Wars, a fost tinut secret

40 de imagini nemaivazute de pe platourile de la Star Wars

Actorul care l-a interpretat pe Darth Vader in scenele de lupta din filmul "Star Wars" a incetat din viata, pe 1 ianuarie, la varsta de 89 de ani intr-un spital din Londra.  Nascut in Hampshire, in 1922, Bob Anderson a facut parte din echipa olimpica de sabie a Marii Britanii si era unul vazut ca dintre cei mai buni coreografi de lupta de la Hollywood.


Anderson a fost unul din cei trei actori care l-au interpretat pe legendarul personaj Darth Vader in The Empire Strikes Back si Return of the Jedi. Aparitia sa in acest rol a fost tinuta secreta pana in 1983, deoarece regizorul seriei George Lucas nu dorea ca fanii sa afle ca Darth Vader nu este jucat doar de un singur om. Creatorul seriei vroia sa protejeze cariera lui David Prowse care explodase la inceputul anilor '80 cu rolul lui Darth Vader.

Forta a fost cu el. Uite una dintre cele mai tari reclame in care apare Darth Vader

Renumitul personaj Darth Vader a fost jucat de David Prowse, a avut vocea lui James Earl Jones, insa in scenele de lupta era adus la viata de  Bob Anderson. Mark Hamill, actorul care a jucat rolul lui Luke Skywalker, a dezvaluit intr-un interviu in 1983 ca toate scenele de lupta ale lui Darth Vader purtau semnatura lui Anderson si ca trebuia sa i se recunoasca public meritele pentru asta.


"Bob a lucrat foarte mult la acele scene si merita sa fie laudat public pentru ele. Este ridicol sa se mai pastreze mitul ca doar un om l-a jucat pe Darth Vader" a declarat cu ani in urma Mark Hamill.

Bob Anderson a fost puscas marin pentru Marea Britanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, era casatorit si avea trei copii.  Si-a construit o cariera  impresionanta in coregrafia si dublarea scenelor de lupta cu sabii.

A antrenat actori de la Errol Flynn la Antonio Banderas pentru rolurile in care acestia necesitau sa invete manuirea armelor albe.  A condus coreografiile de la  "Casino Royale", "Lord of the Rings" si mai recent  pe cele de la  pelicula The Hobbit: An Unexpected Journey la care lucreaza in prezent regizorul Peter Jackson.

Padurea din The Hobbit exista cu adevarat! Afla misterul copacilor care i-au dat de furca lui Frodo

Creata de George Lucas,  franciza Star Wars a strans incasari de peste 4,3 miliarde de dolari ( toate cele 6 filme) si a devenit un fenomen cinematografic care a fascinat si fascineaza miliarde de oameni.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies