marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A inceput Festivalul de Film de la Cannes. Woody Allen deschide ediita din acest an cu "Cafe Society". Ce vedete sunt asteptate pe covorul rosu

Regizorul american Woody Allen va inaugura cea de-a 69-a editie a Festivalului de la Cannes cu filmul 'Café Society', in care joaca actorii Kristen Stewart, Blake Lively si Jesse Eissenberg. Acestia vor fi si primii care vor defila miercuri pe covorul rosu, relateaza EFE.

A inceput Festivalul de Film de la Cannes. Woody Allen deschide ediita din acest an cu Cafe Society . Ce vedete sunt asteptate pe covorul rosu

Joi va fi prezenta, pentru prima oara, pe covorul rosu de la Cannes Julia Roberts. Aceasta si George Clooney sunt actorii cei mai asteptati la actuala editie a festivalului, ei urmand sa asiste la proiectia filmului 'Money Monster', in regia lui Jodie Foster.

Alti doi actori a caror prezenta suscita un mare interes este Charlize Theron si Sean Penn, care au format un cuplu la editia de anul de trecut de la Cannes, dar care anul acesta vin separat. Theron vine in calitate de protagonista a filmului 'Mad Max: Fury Road', in timp ce Penn vine ca realizator si protagonist al lungmetrajului 'The Last Face', in care joaca si actorul spaniol Javier Bardem.

O pleiada de vedete va da "glamour-ul" traditional acestei intalniri cinematografice desfasurata pe coasta de azur franceza. Printre acestea, Ryan Gosling si Russell Crowe, co-protagonisti ai filmului 'The Nice Guys', prezentat in afara competitiei, sau Justin Timberlake, care vine la Cannes in afara concursului, pentru a prezenta filmul de animatie 'Trolls', in care imprumuta vocea unui personaj.

 

 

Prezente inedite si reveni pe covorul rosu in aceasta editie la Cannes

O aparitie foarte asteptata va fi cea a axtravagantului cantaret Iggy Pop, a carui viata este prezentata in filmul documentar 'Gimme Danger', in regia lui Jim Jarmusch, proiectat in cadrul sectiunii Séances de minuit. La aceeasi sectiune va fi prezent si Mel Gibson, cu cel mai recent film al sau, 'Blood Father'.

Pop si Gibson vor fi veteranii care vor tine piept tinerei generatii reprezentate de Adam Driver, personajul negativ la moda al momentului, dupa participarea sa la ultimul film din seria 'Star Wars', care vine la Cannes pentru a prezenta 'Paterson', tot in regia lui Jarmusch.


O prezenta deja obisnuita la Cannes este cea a actritei Marion Cotillard, de data aceasta in calitate de protagonista a filmului 'Mal de pierres', in regia frantuzoaicei Nicole García. Nu va lipsi anul acesta nici "o alta obisnuita" a festivalului, Isabelle Huppert, care prezinta filmul 'Elle', in regia olandezului Paul Verhoeven. Verhoeven revine pe Croazeta dupa o absenta de 24 de ani, cand a participat cu 'Basic Instict'.


O alta mare revenire la Cannes, dupa ce a fost presedinte al juriului acum trei ani, este cea a regizorului Steven Spielberg, care va prezenta in afara competitiei 'The BFG', un film de aventuri si fantezie, bazat pe romanul lui Roald Dahl, cu Mark Rylance si Rebeca Hall in rolurile principale. Spielberg se intoarce la Cannes dupa ce a participat in 1974 cu filmul 'The Sugarland Express', cu care a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu.


Un debut pe Croazeta este cel al tinerei Lily-Rose Depp Paradis, de 19 ani, fiica lui Johnny Depp si Vanessa Paradis, care o interpreteaza pe marea artista Isadora Duncan in 'La Danseuse', unul din filmele selectate sa participe la sectiunea Un certain regard. La aceeasi sectiune participa si 'Captain Fantastic' cu Viggo Mortensen in rolul principal si filmul "Caini" al regizorului roman Bogdan Mirica.

 

La sectiunea La Quinzaine des réalisateurs, dedicata filmelor de autor, este prezent actorul mexican Gael García Bernal, ca parte a distributiei filmului 'Neruda', al regizorului chilian Pablo Larraín. Compatriotul si prietenul sau Diego Luna va fi una din vedetele cele mai vazute pe covorul rosu, avand in vedere ca face parte din juriul sectiunii Un certain regard.

Ca intotdeauna la Cannes, intalnirile cele mai "glamour" nu vor avea loc pe covorul rosu, ci la numeroasele petreceri organizate de casele de bijuterii si de moda sau de agentiile de publicitate, cum este cea organizata de o cunoscuta marca de inghetata, unde principala atractie va fi noua vedeta a modei Kendall Jenner.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies