marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A doua editie Cinema-edu, in plina desfasurare

A doua editie Cinema-edu, in plina desfasurare

 

   In 2011 Asociatia Culturala Macondo lansa Cinema-edu, primul proiect social si de educatie cinematografica destinat elevilor din Romania. De-a lungul acelui an peste 3.000 de scolari au avut intalnire cu lumea filmului si cu criticii de film. Pentru 2012, proiectul in plina desfasurare se dovedeste la fel de ambitios.

   Startul s-a dat in februarie, iar cortina se va trage temporar in luna iunie, organizatorii promitand o revenire in septembrie, odata cu startul unui nou an scolar. Spre deosebire de anul trecut, ediţia din acest an ii vizeaza pe elevii de liceu, iar caravana Cinema-edu se va opri in Bucureşti , Ploieşti, Piteşti, Slobozia, Craiova, Caracal, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Bârlad, Giurgiu, Constanţa, Mioveni, Slatina, Brăila şi Corabia. 

   Ce filme bune se vad la Cinema-edu?

   Titlurile proiectate in 2012 includ: documentarul nominalizat la Oscar Waste Land, pelicula romaneasca semnata Catalin Mitulescu – Loverboy, filmele de festival Die Fremde, Svet-Ake si Un Hereux Evenement. Nu lipseste nici marele premiu al Juriului de la Cannes din 2011 – Le Gamin au velo al fratilor Luc si Jean-Pierre Dardenne. Pe lângă vizionarea filmelor, elevii sunt invitati să participe la discutii, workshopuri si concursuri. 



Modifică setările cookies