marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

8 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre dragoni inainte de a vedea „Pete si dragonul”, animatia momentului in cinema

„Pete si dragonul”, cel mai recent film de la Disney, spune povestea prieteniei dintre un baiat orfan si un dragon, Elliot, un personaj fabulos care, insa, reuneste cateva trasaturi pe care le-ati mai intalnit la animale similare din basme sau legende.

8 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre dragoni inainte de a vedea Pete si dragonul , animatia momentului in cinema

Filmul „Pete si Dragonul” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 19 august 2016, fiind disponibil in format 3D, varianta dublata.

Ani de zile, Domnul Meacham (Robert Redford) i-a incantat pe copii cu povesti despre dragonii periculosi care traiesc in adancul padurii Pacificului de Nord-Vest. Pentru fiica sa, Grace (Bryce Dallas Howard), aceste povesti nu sunt decat fabulatii. Dar cand ea il intalneste in mijlocul padurii pe Pete (Oakes Fegley), un baiat de 10 de ani care sustine ca locuieste intr-o casa din copac cu un urias dragon, totul se schimba.

Din felul in care Pete il descrie pe Elliot, dragonul, acesta din urma seamana cu multe dintre creaturile din povestile si basmele copilariei.  Dar cat de mult stiti despre dragoni? Iata o lista cu cateva informatii pretioase:

1)    Dragonii sunt cunoscuti din mituri si legende pe intreg globul, cele mai vechi datand chiar din secolul al patrulea inaintea erei noastre.
2)    Cel mai adesea, dragonii sunt descrisi ca fiind niste serpi mari sau creaturi asemanatoare soparlelor, cu cozi lungi, gheare si colti ascutiti. Unii dragoni au aripi enorme, zboara si scot flacari pe nari.
3)    Multi oameni de stiinta cred ca originea acestor fiinte legendare e legata de fosilele preistorice. Cand oamenii Antichitatii descopereau oase de dinozaur puteau cu usurinta sa creada ca sunt ramasite de dragoni. 
4)    In mitologia Orientului Mijlociu dragonii apar ca fiinte ale raului. In folclorul iranian, de exemplu, exista un dragon malefic numit Aži Dahāka, iar in legendele vechilor egipteni dragonul Apep era sarpele cel rau din lumea de dincolo.
5)    Potrivit grecilor vechi si romanilor, dragonii inspira atat protectie, cat si teama. O astfel de bestie era Ladon, un dragon cu mai multe capete care proteja intrarea in gradinea Hesperidelor.
6)    In perioada medievala se credea ca dragonii sunt niste monstri inspaimantatori care omorau eroi bravi. 
7)    Dragonii nu au avut mereu reputatie de fiare. De exemplu, in cultura orientala erau portretizati ca fiind buni si puternici. 
8)    In mitologia asiatica, dragonii erau protectorii aurului si ai zeilor, dar si simboluri ale norocului.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies