marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

8 lucruri pe care nu le stiai despre The Hunger Games: filmul de 700 de milioane $ care promite sa ajunga noua serie fenomen

Cei de la Lionsgate se pregatesc sa dea lovitura in 2012, cand vor lansa The Hunger Games, primul fim dintr-o trilogie inspirata din seria de carti  cu milioane de fani in intreaga lume.

8 lucruri pe care nu le stiai despre The Hunger Games: filmul de 700 de milioane $ care promite sa ajunga noua serie fenomen

8 lucruri pe care nu le stiai despre The Hunger Games

Cea mai buna poveste din 2008, prima parte a trilogiei SF scrisa de  Suzanne Collin si vanduta in aproape 1 milion de exemplare in peste 38 de tari, The Hunger Games ( Jocurile Foamei) a devenit un adevarat fenomen in SUA si din 2012 ajunge pe marile ecrane.


Productia SF a fost catalogata de cineasti drept unul dintre cele mai asteptate filme aflat in productie. Cu un buget de 80 de milioane de dolari, productia este anuntata un hit in materie de adaptari dupa romane - dupa modelul Harry Potter si Twillight.


Filmul The Hunger Games este asteptat sa aiba un impact urias, dat fiind faptul ca are o baza de fani numeroasa la nivel mondial. Timp de 4 ani de zile, sefii de la Lionsgate au cautat o franciza care sa aiba priza la public si care sa le aduca incasari record. In ultimii ani, Lionsgate a pierdut sume considerabile dupa ce mai multe filme produse de ei au fost un esec total la box-office.

In acest moment, The Hunger Games este cel mai ambitios proiect din istoria studiourilor Lionsgate, care este filmul cu cel mai mare buget alocat de pana acum de sefii studiourilor.

2011 a fost un an destul de slab la incasari, cu multe productii care au dezamagit, desi se asteapta sa sparga recorduri, asa ca toata lumea spera ca The Hunger Games sa devina noul Harry Potter.

Actiunea din The Hunger Games se desfasoara intr-o America postapocaliptica, impartita in 12 districte. 24 de adolescenti sunt luati de langa familii si fortati sa se lupte pe viata si pe moarte intr-un show televizat urmarit la intensitate maxima. Doar unul se va intoarce acasa in viata...

Actrita de 20 de ani, Jennifer Lawrence, nominalizata la Oscar pentru Winters’Bone, joaca rolul eroinei Katniss Everdeen care se arunca in lupta de la Jocurile Foamei pentru a-si salva sora mai mica aleasa initial. Despre ea, producatorii au numai cuvinte de lauda: "Jennifer este extraordinara si arata ca si cand ar putea starni o revolutie".

Filmul este regizat de Gary Ross, nominalizat de  4 ori la Oscar iar fanii se asteapta la suspans, violenta, dragoste, intensitate si energie.

"Este unul din acele roluri care iti va schimba total viata" a declarat Jennifer Lawrence care are sansa sa dea lovitura si sa aterizeze pe lista celor mai bine cotate actrite de la Hollywood cu acest rol.

Analistii de la Bloomberg preconizeaza incasari uriase pentru primul film The Hunger Games, daca producatorilor le iese tot ce si-au propus. Avand in vedere ca exista deja milioane de fani infocati care au cumparat seria de carti, este foarte probabil ca acestia sa invadeze salile de cinema, asa cum s-a intamplat si in cazul Harry Potter.

Specialistii preconizeaza incasari intre 200 si 700 de milioane de dolari pentru primul film. Cei de la Liosngate sunt hotarati sa faca o franciza care sa le readuca succesul. "Ar fi pacat sa nu facem 3-4 filme pentru ca povestea are mare potential la public si exista deja o baza importanta de fani" a spus Jon Feltheimer.


The Hunger Games
urmeaza sa fie lansat in cinematografe in martie 2012.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies