marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

60 de filme pe care sa le vezi in 2013: nu ai voie sa ratezi filmele care vor defini noul an

Fie ca sunt drame, comedii, filme science fiction, cu super eroi, thrillere sau filme horror: 2013 anunta un festival de filme interesante. Procinema a facut o lista cu 60 de filme care sunt asteptate in acest an pe marile ecrane, lor le-am adaugat si cateva care deja au avut lansarea in Statele Unite, insa in Romania vor putea fi vazute din acest an. 

60 de filme pe care sa le vezi in 2013: nu ai voie sa ratezi filmele care vor defini noul an

 

 

1.Gangster Squad
Data: 11 ianurie
Regie: Ruben Fleischer
Distributie: Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone

Plasat in Los Angeles in 1949, Gangster Squad il urmareste pe nemilosul rege al mafiotilor, nascut in Brooklyn - Mickey Cohen care face legea in oras: fura banii proveniti din droguri, arme, prostitutie si vrea sa acapareze si lumea pariurilor. Mickey nu are doar protectia batausilor sai, ci si pe cea a politiei si politicienilor. Asta pana cand o mana de politisti ce formeaza o echipa secreta, condusa de sergenrul John O’Mara (Josh Brolin) si sergentul Jerry Wooters (Ryan Gosling), i se impotriveste.
 

2.Stand Up Guys
Data: 1 februarie
Regie: Fisher Stevens
Distributie: Al Pacino, Alan Arkin, Christopher Walken


Desi nu mai sunt deloc tinerei, Al Pacino (71 de ani), Christopher Walken ( 69 de ani), Alan Arkin (78 de ani) promit o comedie cu gangsteri pe masura, dar si o poveste incitanta despre niste mafioti care trebuie sa accepte ideea ca au imbatranit.Filmul urmareste doi asasini profesionisti care intra in bucluc atunci cand unuia dintre ei i se cere sa il anihileze pe celalalt. Val (Al Pacino) este eliberat din inchisoare dupa ce a stat prizonier 28 de ani pentru ca nu a vrut sa-l toarne pe partenerul sau. Cel mai bun prieten al sau Doc (Christopher Walken) vine sa-l intampine la iesire iar cei doi se reunesc cu un vechi prieten Hirsch (Alan Arkin). Acestia petrec o ultima noapte de dezmat, incing atmosfera dintr-un bordel, sparg cateva masini si evita cu maiestrie sa fie capturati de politisti. Inainte ca unul dintre ei sa fie ucis, acestia sunt fortati sa se confrunte cu alegerile mai mult sau mai putin inspirate pe care le-au facut in momentele-cheie din vietile lor si sa se impace cu faptul ca au imbatranit si nu mai sunt de folos nimanui.

 


3.Side Effects
Data: 8 februarie
Regie:Steven Soderbergh
Distributie: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

Protagonista filmului este fata cu tatuajul cu dragon, Rooney Mara, ce intra in pielea lui Emily, o femeie cu probleme psihice care devine dependenta de un medicament cu efecte secundare periculoase pentru a face fata recentei eliberari din inchisoare a sotului ei (Channing Tatum). Efectele acestuia se vor dovedi insa a fi neprevazute.

 


4.A Good Day to Die Hard
Data: 14 februarie
Regie: John Moore
Distributie: Bruce Willis, Jai Courtney, Mary Elizabeth Winstead

Bruce Willis revine in forta, dovedindu-se a fi al naibii de greu de ucis si in noua productie A Good Day To Die Hard, al 5-lea film din seria de succes Die Hard. Povestea are loc in Moscova, unde Bruce Willis (John McClane) face echipa cu fiul sau instrainat (Jai Courtney) pentru a da de urma baietilor rai.

 

5. Jack the Giant Slayer
Data: 1 martie
Regie: Bryan Singer
Distributie: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor

Nici in 2013 nu scapam de filmele inspirate de basme. Cand o printesa este rapita, pacea dintre regatul oamenilor si cel al gigantilor este distrusa. Jack (Nicholas Hoult), un tanar fermier, are ocazia de a conduce o periculoasa expeditie in inima regatului gigantilor pentru a o salva.


6.Stoker
Data: 1 martie
Regie: Chan-wook Park
Distributie: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode

Filmul reprezinta debutul in limba engleza al apreciatului cineast asiatic Chan-wook Park. Stoker relateaza povestea dramatica a unei familii dupa moartea tatalui - Richard Stoker (Dermot Mulroney) si intoarcerea in oras a enigmaticului unchi Charlie (Matthew Goode), fratele lui Richard si cumnatul lui Evelyn (Nicole Kidman).India (Mia Wasikowska), fiica precoce a lui Evelyn si Richard Stoker, este intrigata de comportamentul bizar al lui Charlie si nu se poate impiedica sa remarce faptul ca lantul de disparitii suspecte din oras coincide cu intoarcerea acasa a unchiului ei.Wentworth Miller (Michael Scofield din Prison Break, lansat in 2005) a scris scenariul.

7.Oz: The Great and Powerful
Data:8 martie
Regie: Sam Raimi
Distributie: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz


Filmul este un soi de prequel al Vrajitorului din Oz din 1939. Oz: The Great and Powerful detaliaza, din perspectiva vrajitorului, cum a ajuns acesta sa conduca tinutul Oz. In acest film a carui actiune se petrece cu mult inainte ca Dorothy sa puna piciorul in Oz. Protagonistul ( James Franco) este un iluzionist carismatic, care, intr-o nefavorabila turnura a sortii, este dus de o tornada in Oz. Aici descopera ca magia e ceva real, iar actiunile lui au mult mai multe consecinte decat in mod normal. Acesta le va intalni la scurt timp pe vrajitoarele Theodora (Mila Kunis) si sora ei, Glinda (Michelle Williams), ambele initial aliate cu fortele binelui. Cand viitorul vrajitor refuza avansurile Theodorei, aceasta trece de partea raului, alaturi de malefica vrajitoare Evanora(Rachel Weisz).



8.Trance
Data: 14 martie
Regie: Danny Boyle
Distributie: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel

Filmul in care James McAvoy joaca alaturi de Rosario Dawson si Vincent Cassel este un remake al thriller-ului britanic de televiziune cu acelasi titlu din anul 2001, care a fost scris si regizat de catre Joe Ahearne. Trance ii are in centrul actiunii pe un asistent la o mare casa de licitatii Simon (James McAvoy), un experimentat hot de tablouri Aiden (Vincent Cassel) si un medium care se pricepe la hipnoza Elizabeth (Rosario Dawson). Cei doi barbati pun la cale un jaf, insa atunci cand Simon, complicele lui Aiden, se loveste la cap si devine amnezic nu-si mai aminteste unde este pastrata valoroasa pictura pe care grupul de hoti intentiona sa o sustraga.Aiden il suspecteaza pe Simon ca face joc dublu si ca incearca sa il traga pe sfoara mimand pierderea de memorie, motiv pentru care recurge la serviciile mediumului Elizabeth pentru a patrunde in mintea bulversata a acestuia. Barbatii incep sa dezvolte cu aceasta relatii neobisnuite.



9.The Place Beyond the Pines
Data: 29 martie
Regie: Derek Cianfrance
Distributie: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes

The Place Beyond the Pines ii reuneste pe regizorul si scenaristul Derek Cianfrance cu Ryan Gosling, cei doi lucrand impreuna la drama "Blue Valentine" in 2010. Blond, tatuat si rebel Ryan Gosling se intoarce pe marile ecrane cu un rol asemanator cu cel din Drive, 2011. Drama spune povestea unui cascador pe motocicleta Luke (Ryan Gosling) care ajunge sa comita o infractiune pentru a-si intretine familia si se va confrunta cu un politist ajuns politician (Bradley Cooper).

 

10.The Host
Data: 29 martie
Regie: Andrew Niccol
Distributie: Saoirse Ronan, Diane Kruger, William Hurt

Autoarea americana Stephenie Meyer a scris un "mic fenomen" numit Twilight, asa ca nu e deloc surprinzator ca ecranizarea romanului The Host/Gazda scris in 2008 atrage deja un interes enorm. Filmul spune povestea unor extraterestri, numiti "suflete" care pun stapanire pe corpurile oamenilor carora le distrug personalitatea si le omoara constiinta. The Host/Gazda are in centru si un triunghi amoros ce se invarte in jurul adolescentei Melanie Stryder interpretata de actrita irlandeza de 18 ani, Saoirse Ronan. Intr-un viitor post apocaliptic si dezolant, lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat.Cand Melanie, unul dintre putinii oameni „salbatici” in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul. Wanderer, „sufletul” invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, memoriile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului ei refuza sa renunte la posesiile mintii ei.

11.The Heat
Data: 5 aprilie
Regie: Paul Feig
Distributie: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Kaitlin Olson

The Heat este o comedie follow-up la Bridesmaids regizata de acelasi Paul Feig. Agentul FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) este cunoscuta pentru excelenta, dar si aroganta sa. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) este un ofiter de politie cu gura spurcata, apriga la manie si care se bazeaza pe instinctele sale pentru a captura cei mai duri criminali. Shannon nu a lucrat cu vreun partener si nu stie sa-si faca prieteni. Cele doua femei care nu au nimic in comun trebuie sa invete sa lucreze pentru a prinde un mafiot rus.

 



12.42
Data: 12 aprilie
Regie: Brian Helgeland
Distributie: Chadwick Boseman, Harrison Ford, Kelley Jakle

Povestea vietii lui Jackie Robinson, sportiv american ce a devenit primul barbat de culoare acceptat sa joace in Prima Liga (MLB). El a intrerupt segregarea rasiala din baseball cand a debutat in 1947 la echipa Brooklyn Dodgers. El a participat la cinci intreceri mondiale si a contribuit la castigarea Campionatului Mondial cu echipa Dodgers in 1955. Aparitia sa in arena si succesul ca sportiv au fost printre evenimentele ce au pus bazele Miscarii Drepturilor Civile, din 1955-1968, prin care persoanele de culoare din SUA isi cereau dreptul de vot si celelalte drepturi rapite de discriminarea rasiala, care era legala la vremea aceea.


13.To The Wonder
Data: 12 aprilie
Regie: Terrence Malick
Distributie: Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem

Filmul spune povestea de dragoste dintre Neil (Ben Affleck) si Marina (Olga Kurylenko), tanara celibatara, mama unei fetite de 10 ani. Cei doi se intalnesc la Paris. Apoi Neil le duce pe Marina si pe fetita acasa la el, in Oklahoma. In casa aflata intr-un colt pierdut din America, cei doi vad cum dragostea lor moare. Neil este un om distant, tacut, iar plictiseala ia locul pasiunii. Cum viza Marinei expira, nu se ia niciun angajament, iar ea pleaca acasa, de mana cu fetita Neil profita pentru a relua relatia cu fosta sa iubita, Jane (Rachel McAdams), dar in scurt timp o paraseste, pentru ca Marina revine in SUA. Cei doi se casatoresc, pentru ca ea sa poata ramane, dar istoria se reia de unde se intrerupsese.

14.Oblivion
Data: 19 aprilie
Regie: Joseph Kosinski
Distributie: Tom Cruise, Morgan Freeman, Andrea Riseborough

Jack Harper interpretat de Tom Cruise este unul dintre putinii locuitori ai Pamanului, care devine in viitor o planeta abandonata. Pamantul va arata de nerecunoscut intr-un viitor macabru in care un om trebuie sa se confrunte cu trecutul sau pentru a-si sterge pacatele si salva omenirea. Povestea din Oblivion este plasata intr-un viitor apocaliptic, in care suprafata Terrei a fost iradiata pana la distrugere, iar populatia ramasa s-a retras sa locuiasca deasupra norilor, departe de creaturile ce bantuie printre gunoaiele si ruinele de jos. Cand veteranul Jack ( Tom Cruise) este trimis de Curtea Martiala sa repare una dintre dronele de pe suprafata Pamantului, da peste o misterioasa femeie aflata intr-o mica nava prabusita si declanseaza un lant de evenimente de neoprit, ce-l vor forta sa puna la indoiala tot ceea ce ii era pana atunci cunoscut. Olga Kurylenko o va interpreta pe Julia - logodnica personajului jucat de Tom Cruise de pe vremea cand Pamantul nu fusese atacat de extraterestri in timp ce Andrea Riseborough o va juca pe Victoria, iubita sa dupa ce are loc invazia.

 


15.Pain And Gain
Data: 26 aprilie
Regie: Michael Bay
Distributie: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Rebel Wilson

Mark Wahlberg il interpreteaza pe Daniel Lugo un bodybuilder, dependent de steroizi, din Florida care alaturi de Adrian Doorbal (Anthony Mackie) conving un contabil - John Mese (Dwayne Johnson) ce si-a deschis o sala de forta ca pot sa-i aduca clienti si bani in timp record. Impreuna au transformat sala Sun Gym intr-un adevarat imperiu, lansand linie de imbracaminte sportiva, bauturi energizante, produse nutritive. Implicati intr-un sir nesfarsit de santaje, crime, rapiri, cazul acestora a fost rezolvat de un detectiv privat Ed Du Bois (jucat de Ed Harris).
 


16.Iron Man 3
Data: 3 mai
Regie: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr., Guy Pearce,Gwyneth Paltrow


Iron Man 3 aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna. Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas.Al treilea capitol din franciza celor de la Marvel/Disney realizat in coproductie cu chinezi va fi mult mai intunecat decat primele doua filme care au realizat incasari de peste 1.2 miliarde de dolari incepand cu 2008.Interpretat de Ben Kingsley - Mandarin este marele sau dusman in cel de-al treilea film. Acesta este un terorist international a carui marca e reprezentata de cele "Zece Inele"- simbolul organizatiei teroriste care l-a rapit pe Tony Stark in primul film Iron Man.


17.The Great Gatsby
Data: 10 mai
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton

The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii.Evenimentele sunt privite prin ochii scriitorului aspirant Nick Carraway (Tobey Maguire), care soseste la New York in primavara anului 1922 si se instaleaza in locuinta de langa vila luxoasa a lui Jay Gatsby (Leo DiCaprio). Nick este atras de stilul de viata al acestuia si devine martorul unor obsesii care se vor sfarsi tragic. Gatsby are totul mai putin dragostea femeii pe care o iubeste si este dispus sa faca orice pentru a o castiga pe Daisy (Carey Mulligan). Numai ca Daisy este o tanara frumoasa, superficiala si frivola care se complace intr-o casnicie formala, nu are un caracter puternic si nu stie sa aprecieze iubirea lui Gatsby, ceea ce face ca deznodamantul povestii sa fie unul tragic. Marele Gatsby este povestea visului american neimplinit.

18.Star Trek Into Darkness
Data: 17 mai
Regie: J.J. Abrams
Distributie: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

Fara indoiala Star Trek Into Darkness sau Star Trek 2 este unul dintre cele mai asteptate filme science fiction din 2013. Cand echipajul navei Enterprise este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau. In distributia filmului ii regasim pe Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin, Benedict Cumberbatch

 

19.Only God Forgives
Data: 23 mai
Regie: Nicolas Winding Refn
Distributie: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Tom Burke

Actiunea din Only God Forgives are loc in Bangkok. Cu 10 ani in urma, Julian (Ryan Gosling) a ucis un politist si a fugit. Acum conduce un club de box thailandez care reprezinta un paravan pentru afacerile lui ilegale de trafic de droguri. Este respectat de lumea criminala insa inauntrul sau se simte gol si singur.Cand fratele lui Julian ucide o prostituata, politia il convoaca pe politistul pensionat supranumit "Ingerul Razbunarii" (Vithaya Pansringarm). Chang ii permite tatalui victimei sa-l ucida pe asasinul acesteia. Mama lui Julian Jenna (Kristin Scott Thomas) este capul unei organizatii criminale. Acesta ajunge in Bangkok pentru a ingropa cadavrul fiului sau. Femeia il trimite pe Julian sa-l gaseasca pe criminalul fratelui sau si sa dezlantuie iadul. Obsedat de "Ingerul Razbunarii", Julian il provoaca la un meci de box thailandez sperand ca atunci cand il ucide sa gaseasca o eliberarea sufleteasca, insa Chang castiga. Furioasa, Jenna planuieste acum o razbunare sangeroasa.


20.The Hangover Part 3
Data: 24 mai
Regie: Todd Phillips
Distributie: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms

In noul film, celebrul grup format din Phil, Stu, Alan si Doug se va indrepta spre Tijuana, Mexic, pentru a-si salva prietenul (Zach Galifianakis) dintr-un spital de nebuni. De aceasta data nu este vorba de nicio nunta si de nicio petrecere pentru burlaci. Asa ca nimic nu ar putea merge rau, nu? Insa cand gasca de lupi pleaca la drum, toate pariurile se anuleaza.


21.The Fast and the Furious 6
Data: 24 mai
Regie: Justin Lin
Distributie: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson


Dupa succesul nebun pe care l-a avut Fast Five in 2011, care a facut 626 de milioane de dolari la nivel mondial, producatorii au luat decizia de a continua franciza cu cel putin doua filme noi In capitolul 6 al seriei, regizorul Justin Lin muta actiunea francizei Furios si Iute din America in Europa. Desi nu se stiu foarte multe lucruri despre povestea din spatele urmatorului film, se pare ca acesta ii implica pe toti membri echipajului intr-un nou jaf fantastic, iar rolul personajului negativ este detinut de Luke Evans (Zeus din Immortals).Acesta va juca rolul unui lider pentru un alt echipaj care incearca sa puna la cale acelasi jaf.


22. After Earth
Data de lansare: 7 iunie
Regizor: M. Night Shyamalan
Distributie: Will Smith, Jaden Smith, Isabelle Fuhrman

Regizorul M. Night Shyamalan cunoscut pentru The Sixth Sense revine dupa 2 ani de pauza la carma unui SF ce promite sa impresioneze. Actiunea filmului il va avea in centru pe Jaden Smith, fiul lui Will Smith. La o mie de ani dupa un cataclism ce a fortat omenirea sa fuga de pe Pamant, Nova Prime a devenit noua casa a oamenilor. Legendarul general Cypher Raige (Will Smith), se reintoarce la familie dupa o indelunga perioada petrecuta la datorie, gata sa fie un tata adevarat pentru fiul sau de 13 ani, Kitai (Jaden Smith). Cand o furtuna de asteroizi distruge nava lui Cypher si a lui Kitai, ei aterizeaza fortat pe Pamant, devenit acum un teritoriu necunoscut si periculos. In vreme ce tatal sau zace intre viata si moarte in cabina de pilotaj, Kitai trebuie sa o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera dispozitivul de semnalizare a pozitiei ce le-ar putea aduce salvarea. Toata viata lui, Kitai si-a dorit sa fie un soldat, precum tatal sau. Acum are in sfarsit ocazia.

 

23. Now You See Me
Data: 7 iunie
Regie: Louis Leterrier
Distributie: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine

Now You See Me este un thriller regizat de Louis Leterrier si ne spune povestea unei echipe de iluzionisti care reusesc sa jefuiasca o banca si sa rasplateasca audienta cu banii.Filmul are o distributie de 5 stele: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Melanie Laurent, Dave Franco, Morgan Freeman, Common, Michael Kelly, Elias Koteas si Michael Caine.Povestea implica un grup de magicieni (The Four Horsemen) condusi de Atlas (Eissenberg) care in cadrul unor spectacole de magie hi-tech jefuiesc o banca de pe alt continent si un afacerist corupt intr-o singura seara, oferind banii audientei. Normal ca FBI-ul intra pe fir imediat pentru ca jafurile chiar s-au intamplat in realitate dar nimeni nu intelege cum.


 



24. Man of Steel
Data: 14 iunie
Regie: Zack Snyder
Distributie: Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams

Superman-ul lui Zack Snyder se anunta a fi mai complex si mai intunecat ca niciodata in filmul care isi propune sa salveze franciza super eroului si sa aduca o noua trilogie asemnatoare celei a Cavalerului Negru. Din cauza puterilor sale Clark/Superman ( Henry Cavill) va avea o copilarie si adolescenta tulburate si va invata sa se impace cu soarta alaturi de parintii sai interpretati de Kevin Costner si Diane Lane.Eroul negativ este interpretat de Michael Shannon ce apare in rolul Generalului Zod, unul dintre cei mai temuti si puternici adversari ai lui Superman.Insa adevarata forta a raului va fi Faora (interpretata de Antje Traue) care in versiunea din '78 a fost inchisa alaturi de Zod si Non in The Phantom Zone de tatal biologic al lui Superman - Jor-El.
 

25. This is The End
Data: 14 iunie
Regie: Evan Goldberg, Seth Rogen
Distributie: Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco

Comedia This Is The End urmareste sase prieteni blocati intr-o casa, dupa ce o serie de catastrofe devasteaza Los Angeles-ul. Pe masura ce fortele naturii se dezlantuie afara, proviziile se termina si claustrofobia se instaleaza, iar prietenia lor incepe sa se clatine. Asa ca vor fi siliti sa iasa afara, infruntandu-si soarta si descoperind adevaratul sens al prieteniei si al mantuirii.Acesta este debutul regizoral al lui Seth Rogen. James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen insusi, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson, Michael Cera si Emma Watson trebuie sa faca fata situatiei.
 

26.World War Z
Data: 21 iunie
Regie: Marc Forster
Distributie: Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse

World War Z este un film action horror inspirat din romanul apocaliptic scris de Max Brooks. Brad Pitt il interpreteaza pe Gerry Lane, un membru al Natiunilor Unite care calatoreste in jurul lumii pentru a cauta originile pandemiei de zombi. Iubitorii cartilor au fost dezamagiti de imaginile din trailer din cauza modului in care sunt reprezentate creaturile sangeroase - care ataca de parca ar fi un tsunami de zombi.


 



27. Monsters University
Data: 21 iunie
Regie: Dan Scanlon
Distributie: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi

Disney si Pixar pregatesc o surpriza pentru cei mici... si mari. Actiunea filmului se petrece cu zece ani inainte de evenimentele din Monsters, Inc., primul film din serie. Mike Wazowski si James P. Sullivan sunt o pereche inseparabila de prieteni, insa lucrurile nu au stat intotdeauna asa. Era o vreme cand aceasta pereche de monstri nu se puteau suporta unul pe celalalt - perioada cand au studiat la Universitatea Monstrilor si cand Sully se distra copios facandu-i sicane ochiosului Mike. Cum au reusit ei sa vada dincolo de toate diferentele care-i indepartau si sa devina cei mai buni prieteni?


28. The Lone Ranger
Data: 3 iulie
Regie: Gore Verbinski
Distributie: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson

Johnny Depp si Armie Hammer aduc pe marile ecrane o legenda draga americanilor, insa spera sa cucereasca si restul lumii.In aceasta adaptare moderna a aventurilor descrise de serialul cu acelasi nume al anilor ’50, un curajos luptator nativ american Tonto (Johnny Depp), deapana povestea nescrisa a lui John Reid (Armie Hammer) si a modului in care acesta s-a transformat dintr-un om al legii, intr-o legenda a dreptatii in Vestul Salbatic.

29. Pacific Rim
Data de lansare: 12 iulie 2013
Regie: Guillermo del Toro
Distributie: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Fanii blockbusterelor 3D isi pot trece pe lista pentru 2013 inca un proiect interesant. Pacific Rim, SF-ul regizat de Guillermo del Toro si cu Idris Elba in distributie se va lansa atat in format 2D, cat si in cel 3D. Productia cu buget de peste 200 de milioane de dolari este prezentata de presa de profil americana drept cel mai mare film al verii viitoare si aduce pe marile ecrane un razboi roboti vs. monstri. Cand extraterestri giganti, numiti Kaiju ( un soi de Godzilla) se ridica din ape si iau cu asalt omenirea, cauzand pagube imense incepe un razboi care consuma resursele Planetei ani la rand. Pentru a le tine piept, oamenii au inventat arme pe masura: roboti uriasi – Jaggeri – controlati in mod simultan de doi piloti, ale caror minti sunt interconectate printr-o punte neurala. In ciuda tuturor eforturilor, infrangerea pare iminenta, iar singura speranta a locuitorilor de pe Terra o reprezinta doi eroi neobisnuiti – un fost pilot a carui glorie a apus de mult (Charlie Hunnam) si un viitor pilot-femeie ale carui calitati nu au fost inca testate (Rinko Kikuchi).

 

30. The Wolverine
Data: 26 iulie
Regie: James Mangold
Distributie: Hugh Jackman, Will Yun Lee, Tao Okamoto

Noul blockbuster ce se va lansa vara viitoare si care il pune pe Wolverine in mijlocul culturii japoneze intr-o pvoeste despre violenta, dragoste si onoare. Cea mai mare parte a actiunii se petrece in Tokyo unde Logan se indragosteste de misterioasa Mariko interpretata de Tao Okamoto si cade la mijloc intr-un razboi brutal intre gasti. Noile evenimente sunt insa independente de restul universului X-Men.

 

31.Elysium
Data de lansare: 9 august 2013
Regie: Neill Blomkamp
Distributie: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley

Elysium, primul film al regizorului Neill Blomkamp dupa pelicula sa de debut, SF-ul District 9, lansat in 2009, care a fost foarte bine primita atat de critici, cat si de public se anunta mai mult decat interesant. Numit de Neill Blomkamp un science-fiction original si foarte violent, actiunea filmului este plasata in anul 2159 cand exista doua clase sociale: cei foarte bogati, care locuiesc pe o statie spatiala imaculata si construita de mana omului denumita Elysium, in timp ce restul oamenilor, care traiesc pe o planeta Pamant suprapopulata si in ruina. Filmul a fost tinut intr-un mare mister de producatori iar presa a aflat putine detalii despre el, lucru care i-a intrigat pe fanii regizorului. Potrivit IMDb.com filmul produs de Sony Pictures are un buget de 100 de milioane de $. Scris si regizat de Neill Blomkamp, Elysium ii are in distributie pe Jodie Foster, Matt Damon, Sharlto Copley, Alice Braga, Wagner Moura, William Fichtner si Diego Luna.

 

32. 2 Guns
Data: 16 august
Regie: Baltasar Kormákur
Distributie: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton

Cine vrea sa vada un film cu Denzel si Marky Mark? 2 Guns reprezinta ecranizarea unei serii de benzi desenate cu acelasi nume, in care un agent al unei organizatii antidrog si un ofiter al CIA, aflati sub acoperire, se urmaresc reciproc, fara sa stie unul de celalalt. Cei doi se suspecteaza reciproc de furt de bani si nu isi dau seama ca lucreaza la acelasi caz. Filmul are un buget de 90 de milioane de $.

33. Prisoners
Data: 20 septembrie
Regie: Denis Villeneuve
Distributie: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Povestea seamana cu Taken, insa ne dorim sa-l vedem pe Jackman in mai multe filme de actiune. Hugh Jackman este un tamplar a carui fiica, impreuna cu cea mai buna prietena a ei, este rapita. Dupa incercarile esuate ale politiei de a o gasi, tatal se hotaraste sa-si faca singur dreptate, insa actiunile lui sunt ingreunate de interventia celui caruia i-a fost desemnat cazul, cel mai cunoscut detectiv din oras.

34.Rush
Data: 20 septembrie
Regie: Ron Howard
Distributie: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde

Filmul cu un buget de peste 100 de milioane de dolari prezinta viata si cariera fostului mare pilot de Formula 1 Niki Lauda interpretat de actorul german de origine spaniola Daniel Brühl in timp ce Chris Hemsworth il joaca pe James Hunt, pilotul britanic care a fost cel mai redutabil rival al lui Niki Lauda. Rush va urmari rivalitatea sportiva dintre cei doi piloti, in anii '70 si are un scenariu semnat de Peter Morgan cel care a produs Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011)



35. Sin City: A Dame to Kill For
Data: 4 octombrie
Regie: Frank Miller, Robert Rodriguez
Distributie: Clive Owen, Jessica Alba, Mickey Rourke


La Sin City 2 se lucreaza de ceva vreme, cam din 2005 cand s-a lansat primul film cu Mickey Rourke, Jessica Alba, Clive Owen, Benicio Del Toro si Bruce Willis. In intunecatul oras Sin City, Dwight planuieste razbunarea impotriva femeii care l-a tradat, Ava Lord, in timp ce Nancy incearca sa treaca peste moartea lui Hartigan. Povestea filmului va avea la baza cea de-a doua carte a seriei de BD-uri. Cartea se numeste A Dame to Kill For, si prezinta noi aventuri ale lui Dwight McCarty (Clive Owen), situate cronologic inaintea celor din The Big Fat Kill.


36. Paranoia
Data: 4 octombrie
Regie: Robert Luketic
Distributie: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford

Paranoia este un thriller regizat de Robert Luketi, adaptat dupa romanul scris de Joseph Finder.Adam Cassidy (Liam Hemsworth) este un tanar care aspira catre o cariera tot mai inalta intr-o companie mare de telecomunicatii, Wyatt Corporation. Insa, dupa o greseala majora, acesta ajunge sa fie santajat de temutul presedinte al companiei, Nicholas Wyatt (Gary Oldman). Wyatt il va obliga pe Adam sa lucreze pentru o organizatie rivala, condusa de fostul mentor al lui Wyatt, Jock Goddard (Harrison Ford) si sa fie spion in favoarea Wyatt Corporation. In timp ce descopera o viata luxoasa, plina de avantaje si de stralucire, Adam trebuie sa se lupta sa scape cu viata dintr-un santaj periculos.


37. Malavita
Data: 18 octombrie
Regie: Luc Besson
Distributie: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer

Malavita” se inspira din romanul cu gangsteri “Badfellas” al autorului Tonino Benacquista si il are in centrul actiunii pe italianul Giovanni Manzoni, un mafiot retras din activitate care a fost inclus intr-un program de protectie a martorilor si care s-a refugiat impreuna cu familia intr-un sat din Normandia, luandu-si numele de Fred Blake. Mintindu-i pe localnici ca se afla acolo pentru a scrie despre debarcarea trupelor aliate in Normandia in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Giovanni incepe sa se simta confortabil si in siguranta in Franta. Dar nu este prima oara cand fostul mafiot incearca in zadar sa isi construiasca o existenta tihnita departe de casa, iar trecutul intunecat il ajunge de fiecare data din urma si ii ruineaza planurile.

38. Oldboy
Data: 11 octombrie
Regie: Spike Lee
Distributie: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Samuel L. Jackson

Remake-ul dupa thriller-ul corean, regizat de Chan-Wook si premiat cu marele premiul la Cannes in 2004 este un titlu foarte asteptat. Subiectul acestuia este dat de povestea unui director din domeniul publicitatii, care este rapit si tinut ostatic vreme de 20 de ani. Dupa ce prizionierul este eliberat in mod inexplicabil, el se va dedica misiunii de a descoperi cine a stat in spatele rapirii sale bizare. Dorinta de razbunare il va prinde intr-o capcana a conspiratiei si a durerii.


39. Captain Phillips
Data: 14 octombrie
Regie: Paul Greengrass
Distributie: Tom Hanks, Catherine Keener, John Magaro

Filmul prezinta o cronica a intalnirii capitanului Phillips si a echipajului sau cu piratii somalezi. O noua aventura pe mare marca Tom Hanks in rolul unui capitan luat ostatec de un grup de pilati somalezi in 2009, intr-un film ce poarta semnatura lui Paul Greengrass.


40. Gravity
Data: 18 octombrie
Regie: Alfonso Cuarón
Distributie: Sandra Bullock, George Clooney

Drama SF despre spatiu a lui George Clooney si Sandra Bullock trebuia sa fie lansat in cinematografe in acest an, insa a fost amanata de producatori. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.S andra Bullock si George Clooney sunt singurii actori care joaca in drama SF regizata de Alfonso Cuaron . George Clooney crede ca "Gravity" este un film ciudat pentru ca in afara de cei doi astronauti nu mai exista alte personaje."Un satelit explodeaza si rezidurile din spatiu ridica o gramada de probleme. Suntem imbracati in costume de astronauti si zburam prin spatiu. Sunt numai doi actori in film.


41.Carrie
Data: 18 octombrie
Regie: Kimberly Peirce
Distributie: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer

Noua ecranizare a celui mai bine vandut roman al lui Stephen King le aduce pe Chloë Grace Moretz in rolul adolescentei Carrie marginalizata si terorizata de colegii de liceu si pe Julianne Moore in rolul mamei sale tiranice. Carrie spune povestea unei adolescente chinuite de colegi, care in noaptea balului de absolvire, dupa o gluma proasta, se foloseste de puterile ei telekinetice pentru a se razbuna pe cei care au torturat-o, declansand apocalipsa in oras.Se pare ca acest film va fi mult mai fidel cartii lui Stephen King decat celebrul film cu Sissy Spacek, Piper Laurie si Amy Irving din 1976.

 


42.The World’s End
Data: 25 octombrie
Regie: Edgar Wright
Distributie: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman


Filmul se anunta o noua comedia britanica spumoasa. Povestea a 5 prieteni din copilarie care incearca sa refaca o betie monstru pe care o mai facusera cu 20 de ani in urma la un bar numit The World’s End. Acestia isi dau seamna ca aceasta aventura nu mai este doar a lor, ci a intregii omeniri.
 

43.Ender’s Game
Data: 1 noiembrie
Regizor: Gavin Hood
Distributie: Harrison Ford, Abigail Breslin, Asa Butterfield

SF-ul Cowboys and Aliens a fost un mare esec pentru Harrison Ford. Sa speram ca legendarul actor isi spala pacatele de vara trecura cu o adaptare a romanului scris de Orson Scot Card - Ender's Game, una dintre cartile-cult ale anilor ’90. Produs de Summit Entertainment filmul are o actiune plasata in viitorul apropiat, cand o rasa ostila de extraterestri (The Formics) ataca Pamantul. In lipsa initiativei eroice a Comandantului Flotei Internationale, Mazer Rackham (Ben Kingsley), totul ar fi fost pierdut. Pregatindu-se pentru viitorul atac, foarte apreciatul colonel Graff (Harrison Ford) si Academia Militara Internationala pregatesc doar cei mai buni copii pentru a-l gasi pe noul Mazer. Ender Wiggin (Asa Butterfield), un baiat timid, dar un tactician extraordinar, este retras de la scoala sa pentru a se alatura elitei. Odata ajuns la Scoala de Razboi, Ender invata rapid si cu usurinta jocuri de lupta, evidentiindu-se si castigand respectul colegilor. Ender este in scurta vreme luat in vizor de Graff ca viitoarea speranta militara a Pamantului si este promovat catre Scoala de Comandanti. Aici este antrenat de Mazer Rickham in persoana, pentru a-i conduce apoi de soldati intr-o batalie epica ce va hotari soarta Pamantului si va salva rasa umana. In acest an, compania care s-a ocupat de efectele speciale ale peliculei a intrat in faliment si este posibil ca acest lucru sa afecteze data de lansare a filmului.
 

 

44.Thor: The Dark World
Data: 8 noiembrie
Regie: Alan Taylor
Distributie: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christopher Eccleston


Thor: The Dark World continua aventurile lui Thor, marele razbunator, intr-o batalie epica in care trebuie sa salveze Pamantul si cele 9 regate din Asgard de pericolul unui dusman misterios care vrea sa cucereasca singur Universul. Dupa bataliile din Thor si The Avengers, Zeul Tunetului trebuie sa asigure ordinea in cosmos insa Malekith vrea sa se razbuna si sa aduca intunericul peste Univers. Fortat sa infrunte un inamic in fata caruia Odin si cei din Asgard raman neputinciosi, Thor se va imbarca in cea mai periculoasa calatorie a sa, care il va reuni cu Jane Foster, insa acesta va fi nevoit sa sacrifice totul pentru a salva omenirea.


45. The Counselor
Data: 15 noiembrie
Regie:Ridley Scott
Distributie: Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem

Se iau 3 bucati de actori ca Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem plus un regizor de talia lui Ridley Scott. Rezultatul nu poate sa fie decat impresionant. Michael Fassbender intra in pielea unui avocat respectat, care considera ca este suficient de inteligent si viclean pentru a exploata lacunele sistemului si a se implica in afaceri cu droguri fara sa suporte consecintele deciziilor sale dubioase, trezindu-se absorbit de lumea interlopa si chinuindu-se sa scape basma curata si sa supravietuiasca.

46. The Hunger Games: Catching Fire
Data : 22 noiembrie
Regie: Francis Lawrence
Distributie: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth. Josh Hutcherson

Cea de-a doua parte a aventurilor lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), eroina Jocurilor Foamei/ The Hunger Games din lumea distopica descrisa in romanele lui Suzanne Collins, va fi lansata anul viitor. Katniss Everdeen revine acasa dupa castigarea celei de-a 74-a editii a Jocurilor Foamei alaturi de Peeta Mellark. Triumful lor inseamna insa ca vor trebui sa-si paraseasca prietenii si familia pentru a porni intr-un Turneu al victoriei prin toate districtele. Katniss simte ca in districte mocneste o revolta, insa Capitolul este inca tare pe pozitii, iar Presedintele Snow se ocupa de o alta editie a Jocurilor Foamei care ar putea schimba permanent Panem-ul. Primul Hunger Games a fost lansat in luna martie 2012 si a devenit un fenomen in cultura pop si mai ales in randul adolescentilor nord-americani, obtinand incasari de 686 de milioane de dolari pe plan mondial.


47. The Hobbit: The Desolation of Smaug
Data: 13 decembrie
Regie: Peter Jackson
Distributie: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage


Partea a doua a trilogiei The Hobbit ne va arata in detaliu povestea Dragonului Smaug, cel ce pazeste comoara pe care Bilbo si Dwarfii vor sa o recupereze. Cel de-al treilea film va fi lansat pe 18 iulie 2014 si se va numi The Hobbit: There and Back Again si va fi o punte de legatura intre povestea din The Hobbit si cea din Lord Of The Rings.


 

 

48. Saving Mr. Banks
Data: 20 decembrie
Regie: John Lee Hancock
Distributie: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell

Cine vrea sa-l vada pe Tom Hanks in rolul lui Walt Disney? Filmul va prezenta lupta dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins". Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna. Daca Tom Hanks preia rolul lui Walt Disney, Emma Thompson se pune in pielea scriitoarei P.L. Travers, Colin Farrel are un rol secundar, cel al tatalui Emmei Thompson. Schwartzman il portretizeaza pe Richard Morton Sherman, un compozitor de cantece care a scris mai multe coloane sonore pentru filmele lui Disney, incluzand Mary Poppins, The Jungle Book si Winnie the Pooh. Giamatti joaca rolul lui Ralph, soferul lui Travers, in timp ce este in vizita la Los Angeles.


49.Anchorman: The Legend Continue
Data: 20 decembrie
Regie: Adam McKay
Distributie: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd

Aventura celui mai ravnit prezentator de stiri din San Diego continua. La 9 ani de la comedia "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" cu Will Ferrell, Christina Applegate si Steve Carell, Paramount Pictures aduce in 2013 partea a doua.


50. The Monuments Men
Data: 20 decembrie
Regie:George Clooney
Distributie: Daniel Craig, Matt Damon, Cate Blanchett

Jean Dujardin (The Artist), Daniel Craig (Skyfall), Cate Blanchett (The Aviator), Bill Murray ( Hyde Park on Hudson) sau John Goodman (Argo) sunt doar cateva dintre numele mari din The Monuments Man, o drama cu actiune plasata in timpul Celui De-Al Doilea Razboi Mondial. Bazat pe romanul The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History, scris de Robert M. Edsel, filmul urmareste povestea unei echipe de istorici si curatori de la muzee, care isi unesc fortele pentru a redobandi piese europene de arta furate de nazisti. Acestia trec in spatele liniilor inamice si incearca sa le recupereze inainte ca Hitler sa le distruga.


51. 47 Ronin
Data: 25 decembrie
Regie: Carl Rinsch
Distributie: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Ko Shibasaki

47 Ronin, cel mai mare film al lui Keanu Reeves de la The Matrix incoace a avut o productie tulburata. Filmul este o drama 3D cu samurai. Bazat pe povestea reala din secolul 18 a celor 47 de samurai care pleaca sa razbune moartea liderului lor, filmul este un SF plasat intr-o lume a vrajitoarelor si uriasilor si care va imbina elemente stilizate din istoria reala cu elemente fantastice pe stilul Lord of The Rings. Keanu Reeves este singura vedeta a distributiei care este completata de cativa dintre cei mai buni actori japonezi ai momentului printre care Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Hiroyuki Sanada si Togo Igawa.

52. Jack Ryan
Data: 25 decembrie
Regie: Kenneth Branagh
Distributie: Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley

Jack Ryan e un thriller produs de Paramount Pictures si reprezinta prima colaborare dintre Knightely si regizorul Kenneth Branagh, care va aparea si el in film, in rol secundar.Filmul este un prequel la seria de carti Jack Ryan, scrisa de Tom Clancy.Jack Ryan este un thriller despre un fost soldat interpretat de Chris Pine, devenit analist financiar pe piata economica din Moscova, care descopera un complot murdar pus la cale de angajatorul sau pentru a subrezi economia Statelor Unite ale Americii. Acesta este nevoit sa lupte in contra timp pentru a impiedica un eventual atact terorist, dar si pentru a-si salva sotia,interpretata de Keira Knightley.


53. The Wolf of Wall Street
Data: 2013, nu are o data exacta
Regie: Martin Scorsese
Distributie: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey

Acest film are toate ingredientele unei pelicule de zile mari. Distributia stralucitoare a filmului ii cuprinde pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Kyle Chandler, recentul laureat cu premiul Oscar Jean Dujardin, Matthew McConaughey, Jon Favreau.Terence Winter, producatorul serialelor de mare succes The Sopranos si Boardwalk Empire este cel care semneaza scenariul. Pelicula are un buget de 85 de milioane de dolari, este produsa de DiCaprio si Scorsese si va fi narata in introducere de Gene Hackman. Filmul este povestea lui Jordan Belfort, unul dintre cei mai puternici oameni de pe Wall Street in timpul anilor ‘90, creand si conducand firma de Brokeraj Stratton Oakmont – compania din care s-a inspirat filmul “Boiler Room”.



54. Twelve Years a Slave
Data: 2013, nu are o data exacta
Regie: Steve McQuenn
Distributie: Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Michael Fassbender

12 Years of Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea. Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.


55. Under the Skin
Data: 2013, nu are o data exacta
Regie: Jonathan Glazer
Distributie: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Robert J. Goodwin

Filmul Under the Skin, in care Scarlett Johansson este o creatura extraterestra devoratoare de oameni, este una dintre cele mai asteptate productii pentru pasionatii de science fiction si fanii romanului scris de Michel Faber. Scarlett Johansson o interpreteaza pe Isserley/Laura, o soferita cu un decolteu generos si incredibil de frumoasa care culege autostopisti (barbati bine facuti) de pe autostrazile din Scotia si le asculta povestile pentru a afla daca cineva le va simti lipsa in cazul in care dispar.Ea este membra a unei specii extraterestre, un tip de mamifere cu aspect de vulpe/lup pentru care carnea de vodsel este la mare pret. Isserley a suferit operatii numeroase, cu sechele extrem de dureroase, care au transformat-o dintr-o faptura patrupeda in om. Extratraterestrii care se numesc pe ei insisi oameni au in Scotia o ferma pentru vodseli, denumire pe care ei o dau oamenilor. Aici ei sunt adusi de Isserley sedati, pusi la ingrasat apoi transati, ambalati si transportati in lumile subterane ale extretarestrilor.

 

 De vazut in Romania in 2013 desi in America s-au lansat in 2012:


56. Django Unchained / Django Dezlantuit
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio
Data: 18 ianuarie

Noul film semnat de Tarantino, Django Unchained, un western sangeros plasat intr-o America unde albii fac legea, iar negrii sunt sclavi, cel putin pana la un punct, a primit recenzii pline de entuziasm. Tarantino, care s-a ocupat de regie si scenariu, a ales o distributie stelara pentru acest film si nu avea cum sa dea gres: Jamie Foxx este Django, negrul care incearca sa isi salveze sotia sclava, Leonardo DiCaprio este Candie, un stapan malefic de sclavi, pe ale carui plantatii lucreaza sotia lui Django, interpretata de Kerry Washington, Christoph Waltz este un dentist care ii sare in ajutor lui Django, iar lista este completata de nume ca Samuel L.Jackson si Don Johnson.

 


57.Les Miserables / Mizerabilii
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway
Data: 25 ianuarie

Ecranizarea musical a romanului lui Victor Hugo a cucerit in aceasta iarna publicul american. Filmul il urmarest pe Jean Valjean, un biet sarac condamnat la nouasprezece ani de munca in ocna pentru furtul unei paini si fuga sa de Inspectorul Javert in timpul Revelutiei din Paris

 

58. Lincoln
Data: 1 februarie
Distributie:Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
Regie: Steven Spierlberg

Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite. Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite.

 

59.The Silver Linings Playbook
Data: 1 februarie
Regie: David Owen Russell
Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence. Robert De Niro


Filmul spune povestea lui Pat Peoples (Bradley Cooper)  un fost profesor care a petrecut patru ani intr-o institutie care trateaza bolile mintale si care se muta inapoi cu parintii. Acesta incearca sa se reimpace cu fosta sotie, fiind convins ca nu au trecut decat cateva luni de la plecarea sa. Intre timp, situatia se schimba atunci cand Pat o intalneste pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o frumoasa vecina, care are si ea probleme mintale.
 

60. Zero Dark Thirty
Regie:Kathryn Bigelow
Distributie: Chris Pratt, Jessica Chastain, Joel Edgerton

Zero Dark Thirty este povestea femeii care a invins al-Qaeda si a avut un rol capital in prinderea si uciderea liderului terorist Osama Bin Laden in mai 2011. Filmul primei regizoare premiata cu Oscar - Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) - Zero Dark Thirty i-a cucerit pe criticii americani pe final de an.



Modifică setările cookies