marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

40 de momente pasionale: cele mai memorabile saruturi din filme

Ce face un sarut memorabil pe marele ecran? Pasiunea, circumstantele, tensiunea momentului, dialogul, imprevizibilitatea, ciudatenia, erotismul momentului sau poate regia de imagine.

40 de momente pasionale: cele mai memorabile saruturi din filme

Fiecare are sarutul sau preferat in lumea filmelor la care viseaza in viata reala sau pe care l-a trait, si cu siguranta, de-a lungul timpului cinematografia a oferit numeroase scene de sarut ce cu greu pot fi uitate. De la scandalosul The Kiss (1896) la filme clasice hollywoodiene si la filme moderne, iata cele mai memorabile saruturi din filme.

 


40. The Kiss (1896)

Se intampla in 1896 si este cunoscut sub numele sarutul John C. Rice-May Irwin. A durat doar cateva secunde si a fost regizat de William Heise. Este un moment romantic dintr-o piesa de pe Broadway,  “Vaduva Jones”, care a ajuns pe marele ecran dupa ce, in 1896, Edisson Company a cumparat drepturile de a folosi primul proiector din istoria omenirii. La un an dupa ce au inceput proiectiile cu “Vitascope” sarutul dintre Rice si May Irwin a rulat in toate salile de proiectie din America si a intrat in istorie drept primul sarut  pe pelicula.

 

 

39. The Mask of Zorro (1998): Elena (Catherine Zeta-Jones) si Zorro (Antonio Banderas)

Doi dintre cei mai frumosi actori din lume, Antonio Banderas si Catherine Zeta-Jones au creat un moment magic si romantic. Cine poate uita scena din Masca lui Zorro in care, dupa ce se lupta si ii rupe rochia cu sabia, Antonio Banderas o saruta pe Catherine Zeta-Jones?


38. Crazy, Stupid, Love. (2011): Emily (Emma Stone) si Jacob Palmer (Ryan Gosling)

Nimeni nu ii poate rezista lui Ryan Gosling. Una dintre cele mai frumoase scene de sarut din perioada moderna este creata de Ryan Gosling si Emma Stone in comedia Crazy. Stupid Love.Suparata pe iubitul ei ca nu o cere in casatorie, Emily (Emma Stone) merge prin ploaie pana in barul unde stia ca isi pierde timpul Jacob Palmer (Ryan Gosling). Intra hotarata direct catre Jacob si il saruta pasional.

 

37. The Matrix (1999): Neo (Keanu Reeves) si Trinity (Carrie Ann-Moss)


The Matrix este considerat unul dintre cele mai bune filme SF din istorie, insa din el n-a lipsit si o poveste de dragoste frumoasa. In momentul in care nava Nabucodonosor este la un pas de distrugere de catre Santinele, Trinity incearca sa-l aduca la viata cu un sarut pe Neo (Keanu Reeves), care tocmai fusese omorat de Agentul Smith in Matrix. Iubirea lui Trinity il aduce la viata, demonstrand ca Neo este Alesul.


36. When Harry Met Sally (1989): Harry (Billy Crystal) si Sally (Meg Ryan)

Billy Crystal si Meg Ryan au creat una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din anii '80. Dupa ce s-au mintit singuri ca sunt doar prieteni, Harry si Sally se lasa dusi de val in Noaptea de Revelion si se saruta, demonstrand ca sunt cu adevarat indragostiti unul de celalalt.

 


 

35. Mouling Rouge (2001): Satine (Nicole Kidman) si Christian (Ewan McGregor)

Ewan McGregor si Nicole Kidman au creat una dintre cele mai romantice, dar tragice povesti de dragoste din epoca moderna in cinematografie. Satine si Christian risca totul intr-un spectacol la Moulin Rouge, sperand ca isi pot salva dragostea.

 

34. Basic Instinct (1992): Nick Curran (Michael Douglas) si Catherine Tramell (Sharon Stone)

Basic Instinct, unul dintre cele mai fierbinti filme facute vreodata este plin de momente erotice si pasionale intre Nick Curran (Michael Douglas) si Catherine Tramell (Sharon Stone). Prima lor scena lor de dragoste a intrat in istorie.


33. Fatal Attraction (1987): Dan Gallagher (Michael Douglas) si Alex Forrest (Glenn Close)


Michael Douglas este protagonistul unui alt thriller erotic memorabil: Fatal Attraction. Dan Gallagher (Michael Douglas) si Alex Forrest (Glenn Close) au o scena pasionala, plina de saruturi chiar in lift: "Ai facut-o vreodata in lift?" il intreaba Glenn Close pe Michael Dougls, chiar inainte de momentul exploziv.

 

32. 9 ½ weeks (1986) : Elizabeth (Kim Basinger) si John (Mickey Rourke)

Elizabeth (Kim Basinger) si John (Mickey Rourke) au parte de cele mai erotice momente din viata lor, dupa ce incep o aventura pasionala. Intreg filmul este plin de scene controversate, insa ramane memorabila cea in care Mickey Rourke o saruta si o hraneste de Kim Basinger, in timp ce ea este legata la ochi.

 



31. Bridget Jones' Diary (2001): Bridget Jones (Renee Zellweger) si Mark Darcy (Colin Firth)


Dupa lupte grele, Bridget Jones (Renee Zellweger) isi gaseste alesul, nimeni altul decat domnul Darcy (Colin Firth): scena de la final, in care cei doi se saruta le-a facut pe multe femei sa suspine.


30. Shakespeare In Love (1999): Viola De Lesseps (Gwyneth Paltrow) si Will Shakespeare (Joseph Fiennes)


Gwyneth Paltrow l-a adus in genunchi pe William Shakespeare (Joseph Fiennes) in Shakespeare in Love. Scenele in care cei doi isi declara dragostea au cucerit publicul feminin.


29. Mr & Mrs Smith (2005): John ( Brad Pitt) si Jane ( Angelina Jolie)


O cearta buna duce la o partida de amor buna. Brad Pitt si Angelina Jolie sunt electrizanti in scenele din Mr & Mrs Smith, film care i-a adus impreuna si in viata reala. Cine poate uita scena de dans in care actrita isi incolaceste piciorul in jurul lui Brad Pitt, iar el pune tandru, dar sigur, mana pe picior? Ce a urmat, stie toata lumea :)



28. Eyes Wide Shut (1999): Bill (Tom Cruise) si Alice (Nicole Kidman)

Un film socant, dar realizat impecabil de Stanley Kubrick, Eyes Wide Shut a adus pe marile ecrane unul dintre cele mai frumoase cupluri din anii '90, Nicole Kidman si Tom Cruise in ipostaze romantice si erotice. Scene din fata oglinzii, in care cei doi impart imbratisari tandre este de neuitat.

 

27. GoldenEye (1995): Xenia Onatopp (Famke Janssen) si James Bond (Pierce Brosnan)

James Bond a avut momente dificile in GoldenEye, insa una dintre cele mai fierbinti scene ramane cea in care se saruta pasional, dar si violent cu Xenia Onatopp (Famke Janssen), o ucigasa nimfomana, pentru care pasiunea inseamna brutalitate.
 

26. Romeo + Juliet (1996): Romeo (Leonardo DiCaprio) and Juliet (Claire Danes)


Un adevarat Romeo, DiCaprio o saruta pasional pe Claire Danes, Julieta in piscina: el e un cavaler, ea un inger, insa sarutul lor prevesteste o dragoste tragica.


25. Atonement (2007): Cecilia Tallis (Keira Knightley) Robbie Turner (James McAvoy)

Un moment pasional si romantic poate deveni unul tragic: dupa ce ii surprinde pe Cecilia Tallis (Keira Knightley) si Robbie Turner (James McAvoy) facand sex in biblioteca, sora acesteia Briony, intelege gresit gestul lor de iubire si le dezbina frumoasa poveste de dragoste.


 

24. Top Gun (1986): Pete Mitchell (Tom Cruise) si Charlotte Blackwood (Kelly McGillis)

Si dupa 26 de ani, Top Gun inca fascineaza imaginatia a milioane de femei: scena de dragoste si sarutul pasional dintre Lt. Pete  Mitchell (Tom Cruise)  si Charlotte Blackwood (Kelly McGillis), pe melodia Take My Breathe Away ramane una dintre cele mai romantice scene.



23.Cinema Paradiso (1988)

O scena care a facut istorie este cea in care Salvatore Di Vita (Jacques Perrin) primeste de la un proiectionist de film, Alfredo, fost prieten si mentor al sau, o rola de film cu toate saruturile cenzurate din peliculele ce rulau in cinematograful Cinema Paradiso din satucul sicilian unde a copilarit.. Momentul este coplesitor, mai ales ca imaginile se deruleaza pe muzica lui Ennio Morricone.


22. Indecent Proposal (1993): Diana Murphy (Demi Moore) si  David (Woody Harrelson)

Chiar inainte de noaptea in care Diana (Demi Moore) accepta propunerea indecenta a lui Robert Redford - 1 milion de dolari pentru o noapte de sex - Diana si David impart un moment pasional pe podeaua din bucatarie. In timp ce Demi Moore il dezbraca pe Woody Harrelson, aceasta ii spune "Your pants are on fire", iar replica lui e si mai spumoasa "You have no idea."



21. Legends of the Fall (1994): Tristan Ludlow (Brad Pitt) si Susannah Finncannon (Julia Ormond)


Toata America s-a indragostit de Brad Pitt in acest film, in timp ce acesta se intoarcea din razboi agale pe cal, cu pletele blonde in vant. Tristan Ludlow (Brad Pitt) revine din razboi acasa, unde o gaseste pe sotia vaduva a fratelui lui, Susannah Finncannon (Julia Ormond), pentru care avea sentimente dinainte de a pleca. Dupa un moment tensionant la masa, Tristan se duce singur pe dealul din apropierea casei, iar Julia Ormond  vine dupa el. Fara sa o lase sa vorbeasca, acesta o saruta pasional, semn ca sentimentele pentru ea nu s-au stins.

20. Notorious (1946): Devlin (Cary Grant) si Alicia (Ingrid Bergman)

Thrillerul lui Alfred Hitchcok a devenit un clasic, iar sarutul dintre Cary Grant si Ingrid Bergman a intrat in istorie si este considerat alaturi de cel din You're in the Army Now (1941), cel mai lung sarut din istorie. Hitchcock a dus o lupta grea cu cenzura pentru aceasta scena - in acea perioada un sarut nu avea voie sa dureze mai mult in 3 secunde - iar Hitchcock a fost nevoit sa imparta scena cu momente de imbratisari si dialog.


19. East of Eden (1955):  Cal (James Dean) si Abra ( Julie Harris)

East of Eden, o poveste in care dragostea face diferente dintre bine si rau, a fost primul film in care a jucat copilul rebel al Hollywoodului, James Dean. Sarutul dintre el si Abra (Julie Harris) a fost momentul in care toata America s-a indragostit de James Dean.

 


18. Rebel Without a Cause (1955): Judy (Natalie Wood) si Jim Stark (James Dean)


Natalie Wood, in primul ei rol ca adult, si James Dean au creat inca un moment pasional in istoria cinematografiei in Rebel Without a Cause. Dupa ce petrec o noapte impreuna, Judy (Natalie Wood) si Jim Stark (James Dean) se saruta, o afirmare a unei iubiri ce ii poate salva pe amandoi.
 

17. Love Story (1970):  Jennifer (Ali MacGraw) si Oliver (Ryan O'Neal)

Love Story, este cu siguranta, una dintre cele mai sfasietoare povesti de dragoste din cinematografie. Unul dintre momentele cele mai romantice din film este primul sarut dintre Barrett (Ryan O'Neal) si Jenny Cavalleri (Ali MacGraw). Dupa ce acesta o forteaza sa recunoasca dragostea pe care o simte fata de el, Jenny cedeaza si ii spune "Imi pasa". Urmarea este unul dintre cele mai frumoase saruturi din cinematografie.


16. Blade Runner (1982): Deckard (Harrison Ford) si Rachael (Sean Young)


Viseaza androizii la dragoste? In capodopera SF a lui Ridley Scott, Blade Runner, androizii sunt mai umani decat oamenii. Sarutul dintre Harrison Ford si Sean Young este unul dintre cele mai romantice. Dragostea lui Deckard pentru androidul Rachael este trezita la viata in momentul in care aceasta canta la pian. Desi este inspaimantata de valul de emotii ce o cuprinde, Rachael se lasa dusa de val in bratele lui Deckard.
 

15. An Officer and a Gentleman (1982): Zack Mayo (Richard Gere) si Paula Pokrifki (Debra Winge)

CIne nu s-ar indragosti de Richard Gere in uniforma de soldat marin? Debra Winger se indragosteste la prima vedere de ofiterul  Zack Mayo (Richard Gere). Primul lor sarut din film  a ramas o scena  iconica pentru anii '80.


 

14. Meet Joe Black (1998): Susan Parrish ( Claire Forlaine) si Joe Black (Brad Pitt)

Nu e usor sa te saruti cu…MOARTEA! Si  daca mai are si infatisarea lui Brad Pitt sarcina e cu atat mai grea. Claire Forlani si frumuselul Hollywood-ului, Brad Pitt au impreuna o secventa pasionala in “Meet Joe Black”. Privirea lui Brad Pitt, excelent in rolul omului cu coasa, cand simte pentru prima data cum e sa fii sarutat merita toti banii si vizionarea, iar si iar, a filmului. Decorul este superb, momentul excelent ales, sarutul plin de emotie, dorinta, pasiune.

 

 

13. Dirty Dancing (1987): Johnny Castle (Patrick Swayze) si Frances 'Baby' Houseman (Jennifer Grey)

Este filmul cu si despre dans de care s-a indragostit toata lumea. Povestea de dragoste dintre “Baby” Houseman (Jennifer Grey) o adolescenta de 17 ani si instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze) a luat Oscarul in 1987.



12. Jerry Maguire (1996): Jerry Maguire (Tom Cruise) si Dorothy Boyd (Renee Zellweger)

Cinicul agent sportiv Jerry intrerupe o seara " a fetelor" pentru a-i spune lui Dorothy: "You complete me".

 


11. Ghost (1990): Sam Wheat (Patrick Swayze) si Molly Jensen (Demi Moore)

Cine nu a auzit de acest film, cine nu stie secventa in care ea (Demi Moore) modeleaza lutul iar el (Patrick Swayze) o saruta pasional? Cel mai memorabil sarut din istorie, doi actori care se potrivesc perfect, emotie, o muzica excelent aleasa. Pasiune, pasiune si iar pasiune transmisa prin fiecare cadru, in fiecare secunda. Sarutul perfect este cel din “The Ghost”, filmul care a castigat 2 Oscaruri si care i-a lansat in cariera internationala pe Patrick Swayze si Demi Moore.
 



10.Gone With The Wind (1939): Rhett Butler (Clark Gable) si Scarlett O’Hara (Vivien Leigh)


Toata lumea stie mai mult sau mai putin povestea filmului. Rhett o saruta pe Scarlett cu o intreaga Atlanta arzand in spatele lor. Ea il plesneste pentru "aroganta", el ii raspunde sec la finalul filmului: "Frankly, my dear, I don't give a damn". Stim cum se termina istoria. :)


 

9. Breakfast At Tiffany's (1961): Holly Golightly (Audrey Hepburn) si Paul Varjak (George Peppard)

Prietenia care aduce dragostea. In New York-ul anilor '60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tanara frumoasa si sofisticata, duce o viata usoara si fara obligatii. Viata ei este data peste cap de data peste cap in momentul in care il intalneste pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tanar care viseaza sa ajunga un scriitor de success. Scena sarutului din ploaie dupa ce gasesc pisica este una dintre cele mai pasionale momente din istoria cinema-ului.

 


8. Titanic (1997): Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) si Rose DeWitt Brubaker (Kate Winslet)


Toate femeile viseaza la ea si macar jumatate din cele care au facut ca pelicula sa ajunga pe locul 2 in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie si-au dorit sa fie in locul lui Kate.
 


7.Brokeback Mountain (2005): Ennis del Mar (Heath Ledger) si Jack Twist (Jake Gyllenhaal)

Sarutul, deranjant pentru multi care au venit la film fara sa stie ca este vorba de o poveste gay a devenit o scena simbol. Ennis Del Mar (Heath Ledger) si Jack Twist (Jake Gyllenhaal) se angajeaza la o ferma din Brokeback Mountain, Wyoming. Pe parcursul lunilor intregi de izolare, cei doi barbati dezvolta o relatie aparte, care intr-o noapte se transforma intr-o dragoste pasionala.
 


6.Casablanca (1942): Rick Blaine (Humphrey Bogart) si Ilsa Lund (Ingrid Bergman).

El un strain plin de mister, ea o femeie de o frumusete rara. Locul ales, orasul al carui nume avea sa devina celebru dupa acest sarut. In 1942 Humprey Bogart si Ingrid Bergman aveau sa faca din “Casablanca” unul dintre cele mai cunoscute filme ale umanitatii. Poveste de dragostea celor doi a cucerit din prima clipa iar scena sarutului este una plina de pasiune. "Saruta-ma ca si cum ar ar fi ultima data" ramane una dintre cele mai celebre replici.

5.Spider-Man (2002):  'Spiderman’ aka Peter Parker (Tobey Maguire) si Mary Jane Watson (Kirsten Dunst)

Cine nu si-ar dori sa fie sarutat upside down? Multi nu stiu cat de greu i-a fost saracului Tobey Maguire sa filmeze agatat cu capul in jos, pe ploaie si sa se mai si sarute pe deasupra. Apa l-a deranjat teribil, insa scena a fost extrem de spectaculoasa.



4. The Notebook (2004): Allie Hamilton (Rachel McAdams) and Noah Calhoun (Ryan Gosling).

Scena tensionata a sarutului din ploaie declarat de MTV cel mai bun sarut in 2004 a facut alaturi de replica: “It wasn’t over for me”/ “It’s still not over!” ca multe adolescente sa "lesine" in salile de cinema.
 


3.Pretty Woman (1990): Edward Lewis (Richard Gere) si Vivian (Julia Roberts).

Un basm modern sau un vis de Cenusareasa. Edward Lewis, un barbat bogat care nu-si mai poate dori nimic in viata, intalneste intamplator o prostituata, de care se indragosteste. Sarutul din final al celor doi i-a facut pe multi sa injure ca in viata reala nu se intampla asa ceva. :)



2. The Empire Strikes Back (1980): Han Solo (Harrison Ford) si Printesa Leia Organa (Carrie Fisher).

Cel mai bun film din seria Razboiul Stelelor, in mare parte datorita faptului ca personajele principale par incredibil de umane, in ciuda unei adevarate cascade a efectelor speciale a avut parte si de unul dintre cele mai pasionale si memorabile saruturi.

 



1. From Here To Eternity (1953):  Milton Warden (Burt Lancaster) si Karen Holmes (Deborah Kerr)

Drama regizata de Fred Zinnemann dupa romanul lui James Jones spune povestea unui grup de soldati plini de probleme ( jucati de Burt Lancaster, Montgomery Clift, Frank Sinatra si Ernest Borgnine) stationati in Hawaii inainte de atacul de la Pearl Harbor. Scena sarutului dintre cei doi a fost mult timp cenzurata pentru ca era considerata prea erotica. Apa care ii loveste pe cei doi indragostiti in timpul sarutului de pe plaja a fost o inspiratie de ultim moment a regizorului. Plaja pe care a fost filmata scena este din Hālona Cove ( Hawaii) si dupa ce imaginea cu cei doi a devenit un reper in cultura pop americana, a fost denumita Plaja From Here To Eternity.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies