marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

50 de filme romantice: cele mai frumoase povesti de iubire pe care trebuie sa le vezi

Exista povesti de dragoste care nu mor niciodata. Procinema.ro a alcatuit o lista cu 50 de filme romantice pe care orice femeie trebuie sa le vada macare o data-n viata.

50 de filme romantice: cele mai frumoase povesti de iubire pe care trebuie sa le vezi

articole relationate


1. Don Juan de Marco (1994)
Regie: Jeremy Leven
Distributie: Johnny Depp, Marlon Brando, Faye Dunaway
 

Don Juan DeMarco e un un film plin de senzualitate, despre iubire, trauma si regasire. Marlon Brando in rolul unui psihiatru cu rolul de a-l vindeca pe  Don Juan - Johnny Depp de credinta ca este cel mai mare amant din toate timpurile. Ramane memorabila replica lui Johnny Depp: "There are only four questions of value in life, Don Octavio: What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love."


 

2. Sleepless in Seattle (1993)
Regie: Nora Ephron
Distributie: Tom Hanks, Meg Ryan
 

Cum ar fi daca cineva pe care nu ai cunoscut niciodata, nu ai vazut si nu ai intalnit niciodata este singura ta iubire? Sleepless in Seattle este un film doar pentru cei romantici.



 

3. Casablanca (1942)
Regie: Michael Curtiz
Distributie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
 

Cunoscuta ca cea mai frumoasa poveste de dragoste din istoria cinematografiei, Casablanca este un film nemuritor, pe care oricine trebuie sa-l vada macar o data in viata, iar Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au intrat pentru totdeauna in topul celor mai frumoase cupluri de pe ecrane.

 


 

4. Ghost (1990)
Regie:Jerry Zucker
Distributie: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg

Ce femeie nu a plans la Ghost, macar la secventa in care ea (Demi Moore) modeleaza lutul iar el (Patrick Swayze) o saruta pasional? Doi actori care se potrivesc perfect, emotie, pasiune sunt ingredientele cu care Ghost a devenit unul dintre cele mai populare filme de dragoste si a castigat 2 Oscaruri.


 


5. When Harry Met Sally (1989)
Regie: Rob Reiner
Distributie: Billy Crystal, Meg Ryan
 

O comedie aproape perfecta, When Harry Met Sally a devenit un film de dragoste clasic. Cine poate uita scena cu Meg Ryan din restaurant in care mima un orgasm sau replica "I'm having what she's having", care a fost inclusa de Institutul American de Film in topul celor mai amuzante replici din toate timpurile. Nora Ephron, femeia din spatele unor alte comedii clasice ca Sleepless in Seattle sau You've Got Mail, a primit o nominalizare pentru scenariu. Si azi, la 24 de ani de la premiera, When Harry Met Sally este una dintre cele mai iubite comedii romantice, dar si unul dintre cele mai influente filme in cultura populara americana. Scenarista inca mai primeste scrisori de la fani, care ii scriu cat de mult i-a ajutat filmul sa descopere dragostea in prietenie. When Harry Met Sally a fost un deschizator de drumuri pentru multe alte comedii, inspirate de filmul lui Rob Reiner.
 




6. Love Actually (2003)
Regie: Richard Curtis
Distributie: Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson

 

10 povesti de dragoste intr-un singur film. Love Actually este considerata una dintre cele mai bune comedii romantice din ultimul deceniu, care a avut parte de o distributie pe cinste cu nume ca Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant. Love Actually a cucerit fanii prin umorul si emotia cu care sunt tratate cele 10 povesti de dragoste.


 

7. The Notebook (2004)
Regie: Nick Cassavetes
Distributie: Ryan Gosling, Rachel McAdams

 

Ryan Gosling a facut toate femeile din America sa planga in The Notebook, un film care ne arata ca nimic nu se poate pune in calea unei iubiri nemuritoare. The Notebook a ajuns in 10 ani sa fie considerat un film clasic al povestilor romantice  Replica “It wasn’t over for me”/ “It’s still not over!” le-a facut pe multe tinere sa izbucneasca in plans la cinema.



 

 

8. A Walk to Remember (2002)
Regie: Adam Shankman
Distributie: Mandy Moore, Shane West

 

Tineti batista la indemana: A Walk to Remember este mama si tatal filmelor lacrimogene. El este un bad boy, ea e pe moarte, impreuna traiesc o poveste de dragoste imposibil de uitat.




9. Paris, je t’aime (2006)

Regie: Olivier Assayas, Frédéric Auburtin
Distributie: Juliette Binoche, Leonor Watling

Un oras, 10 milioane de inimi, o singura dragoste, un film. Paris, je t'aime este un film despre dragoste si viata in cel mai romantic oras din lume. Regizori ca fratii Coen, Alfonso Cuarón, Gus Van Sant, Wes Craven sunt doar cativa dintre cineastii care au regizat segmente cu scurte povesti de iubire.

10. Shakespeare in Love (1998)
Regie: John Madden
Distributie: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush
 

Gwyneth Paltrow l-a avut la picioarele ei pe William Shakespeare (Joseph Fiennes) in Shakespeare in Love. Scenele in care cei doi isi declara dragostea au cucerit publicul feminin, iar filmul a intrat in topul celor mai frumoase povesti de iubire.
 




11. Notting Hill (1999)

Regie: Roger Michell
Distributie: Hugh Grant, Julia Roberts

Noting Hill este sinonim cu zambetul Juliei Roberts si carisma lui Hugh Grant. El detine o librarie, ea este un star de cinema. Filmul lui Roger Mitchell a devenit una dintre cele mai iubite comedii romantice, chiar daca iti imaginezi finalul de la inceput, nu iti poti lua ochii de la cei doi actori care reusesc sa fascineze publicul prin naturalete si carisma.

 


12. A Good Year (2006)
Regie: Ridley Scott
Distributie: Russell Crowe, Marion Cotillard
 

Russell Crowe si Marion Cotillard sunt progatonistii unei povesti de dragoste pline de umor, dar si invaturi, in filmul regizat Ridley Scott. Povestea e simpla, un broker britanic arogant primeste mostenire un castel in Franta, unde si-a petrecut copilaria. Intors la locul care i-a fermecat tineretea, acesta descopera ca viata este frumoasa si in afara agitatiei de la Bursa, dar si dragostea perfecta, intruchipata de superba frantuzoaica Marion Cotillard.



 


13. Bridget Jones’s Diary (2001)

Regie: Sharon Maguire
Distributie: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant


Inca nu s-a demonstrat stiintific de ce absolut toate femeile din lume sunt indragostite de Mr. Darcy - personajul lui Jane Austen. Cert este ca e in centrul fanteziilor feminine,  nu conteaza daca esti Bridget Jones sau nu. Povestea unei britanice, departe de a fi perfecta,  care isi propune sa-si corecteze defectele si sa-si gaseasca iubirea le-a facut sa viseze pe multe femei.

 


14. 10 Things I Hate About You (1999)

Regie: Gil Junger
Distributie: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt
 

Este un film despre prima iubire si dragostea de liceu inspirat de piesa lui Shakespeare "Imblanzirea Scorpiei". Atractia dintre Heath Ledger si Julia Stiles face ca povestea sa va cucereasca desi subiectul nu e tocmai roiginal.



15. Stardust (2007)

Regie: Matthew Vaughn
Distributie: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller


Te poti indragosti de o stea...la propriu? Matthew Vaughn a creat un univers fascinant, populat de vrajitoare, stele, printi si foarte mult umor, inspirat de romanul lui Neil Gaiman. Comedia romantica, in care un tanar sarac se indragosteste de o stea cazuta pe Pamant, jucata de Claire Danes, este ca un basm, din care nu lipseste foarte mult umor.


16. You've Got Mail (1998)
Regie: Nora Ephron
Distributie: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear

O alta comedie romantica devenita clasica ii are in centru tot pe Meg Ryan si Tom Hanks. El detine o librarie, ea este femeia de care el se indragosteste online, dupa un schimb de mailuri. Insa, in curand aceasta va afla ca el este omul care incearca sa ii inchida micul butic, fara ca cei doi sa stie cine sunt de fapt. Necunoscutul pe langa care treci pe strada poate fi dragostea vietii tale pare sa fie mesajul acestui film,  care le-a ajuns pentru totdeauna la inima fanilor.


 


17 Pretty Woman (1990)

Regie: Garry Marshall
Distributie: Richard Gere, Julia Roberts

Un basm modern sau un vis de Cenusareasa. Edward Lewis, un barbat bogat care nu-si mai poate dori nimic in viata, intalneste intamplator o prostituata, de care se indragosteste. Povestea de dragoste de pe marile ecrane dintre Richard Gere si Julia Roberts le-a facut pe multe femei sa suspine si sa dea orice sa fie in locul Juliei Roberts.



18. Annie Hall (1997)

Regie: Woody Allen
Distributie: Woody Allen, Diane Keaton


Annie Hall este filmul despre care criticii spun ca ramane capodopera lui Woody Allen. Dupa ce se desparte de iubita sa, Annie Hall, nevroticul actor new-yorkez Alvy Singer rememoreaza toate momentele agitate care au existat intre ei, sperand ca asa va descoperi motivul pentru care s-au despartit. In 1978, Annie Hall lua 4 Oscaruri, inclusiv pentru regie si cel mai bun film, iar de atunci a ramas una dintre cele mai bune comedii romantice facute vreodata.



19. Eternal Sunshine of The Spotless Mind (2004)

Regie: Michel Gondry
Distributie: Jim Carrey, Kate Winslet

Poti sa stergi din minte  amintirile despre o persoana, dar poti sa stergi amintirea ei din suflet? Eternal Sunshine of the Spotless Mind este fimul care defineste iubirea prin prisma a doi oameni care esueaza in relatie. El decide sa-si stearga toate amintirile cu fosta iubita, printr-o procedura abia descoperita, insa indata ce incepe procesul, acesta retraieste emotiile iubirii.
 


 

20. The Graduate (1967)
Regie: Mike Nichols
Distributie: Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross

Filmul cu Dustin Hoffman este povestea lui Benjamin Braddock, un tanar abia iesit de pe bancile colegiului, care habar n-are ce sa faca cu viata lui. Insa, lucurile se schimba atunci cand  incepe o aventura cu sotia sefului tatalui sau, Mrs. Robinson. Naiv si credul, acesta se indragosteste nebun de ea, insa va descoperi ca femeia l-a folosit, fara sa aiba nici un sentiment fata de el. Asa ca Benjamin incepe o noua poveste de iubire cu fiica acestiea, Elaine. Un triunghi amoros, o poveste despre viata, maturizare, iubire si dezamagire, The Graduate este considerat un film exceptional, inclus pe lista filmelor care definesc America de catre Registrul National al Filmelor din SUA.


21. Notorious (1946)
Regie:Alfred Hitchcock
Distributie: Cary Grant, Ingrid Bergman


Filmul lui Alfred Hitchcok a devenit un clasic, iar Cary Grant si Ingrid Bergman au adus pe marile ecrane o poveste de iubire cu totul speciala, care ia nastere in timpul unei misiuni de spionaj.

 


 


22. Groundhog Day (1993)
Regie: Harold Ramis
Distributie: Bill Murray, Andie MacDowell

Bill Murray traieste cea mai proasta zi din viata lui mereu si mereu si mereu si mereu. Dar in aceeasi zi proasta descopera si dragostea. Un barbat arogant este pedepsit de Dumnezeu si trebuie sa retraiasca aceeasi zi la infinit pana cand ajunge sa mediteze asupra propriilor greseli. Groundhog Day este considerat printre cele mai bune comedii romantice facute vreodata.

 

 


23. Gone With the Wind (1939)

Regie: Victor Fleming
Distributie: Clark Gable, Vivien Leigh

Clark Gable si Vivien Leigh sunt protagonsitii unei povesti de dragoste eterne. Momentul in care Rhett o saruta pe Scarlett cu o intreaga Atlanta arzand in spatele lor a ramas poate cea mai iconica scena din cinematografie. Ea il plesneste pentru "aroganta", el ii raspunde sec la finalul filmului: "Frankly, my dear, I don't give a damn". Replica a fost votata de Insitutul American de Film drept cea mai memorabila replica din istoria filmului.



 


24. Before Sunrise/ Before Sunset (1995/2004)
Regie: Richard Linklater
Distributie: Ethan Hawke, Julie Delpy

O calatorie cu trenul Budapesta – Viena iti poate schimba viata si iti poate aduce in fata ochilor dragostea vietii tale.  Before Sunrise spunea povestea idilei unei studente frantuzoaice, aflata in ultimul an, Celine, interpretata de Julie Deply, care intalneste un baiat american pe nume Jesse (Ethan Hawke) in trenul Budapesta – Viena. Aceasta ar putea fi singura lor noapte de dragoste. A doua parte, Before Sunse, prezinta reunirea celor doi dupa noua ani in Paris cand Jesse, acum insurat si cu un copil isi lanseaza noua sa carte. Fanii inraiti ai filmului l-au numit o Casablanca pentru noua generatie.


25. Slumdog Millionaire (2008)
Regie: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Distributie:Dev Patel, Freida Pinto


Slumdog Millionaire  a impresionat prin povestea originala: un tanar indian decide sa participe la un concurs de tip "Vrei sa fii miliardar", fiecare capitol din viata putand oferi raspunsul la o intrebare din concurs, insa acesta pare ca se afla in emisiune mai degraba pentru regasirea unei dragoste pierdute decat pentru suma de bani.

26. A Roman Holiday  (1953)
Regie: William Wyler
Distributie: Gregory Peck, Audrey Hepburn


Cine poate juca mai bine ca Audrey Hepburn un rol de printesa moderna care se razvrateste impotriva tuturor? Vacanta la Roma nominalizat la zece Premii Oscar, i-a adus lui Audrey Hepburn premiul Oscar si a devenit un film clasic. Dornica sa fie libera, printesa isi ascunde indentitate dupa ce il cunoaste pe Gregory Peck, un ziarist american, sarmant si intelient. Insa, acesta planuieste sa puna mana pe un articol in exclusivitate si se preface ca nu ii cunoaste adevarata identitate. Planul lui este dat peste cap, atunci cand cei doi se indragostesc.




27.Silver Lingins Playbook (2012)

Regie: David O. Russell
Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence


Doi actori nebuni, nebuni si nebuni de buni, Jennifer Lawrence si Bradley Cooper au cucerit pe toata lumea cu interpretarile lor naturale, fragile si pe alocuri amuzante in Silver Linings Playbook, in care  Bradley Cooper este Pat Solitano, un barbat care a piedut totul, dupa ce si-a prins sotia inselandu-l cu un alt barbat iar Jennifer Lawrence este Tiffany o frumoasa vecina, care are probleme mintale, dupa ce a ramas vaduva de tanara. Mai poti gasi fericirea dupa ce ai pierdut-o? Silver Lingins Playbook ne invata ca da, atat timp cat esti dispus sa o cauti si sa renunti la trecut pentru un nou inceput.



 


28. Crazy,Stupid.Love. (2011)
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Distributie: Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone

Femeile au uitat sa respire in scenele in care Ryan Gosling isi arata abdomenul perfect. "Seriously, it's like you're photoshoped" este replica amuzanta pe care o spune Emma Stone  cand Ryan Golsing isi da jos tricoul. Crazy, Stupid. Love. a cucerit pe toata lumea cu umorul si scenele nebune si este considerata una dintre cele mai bune comedii lansate in ultimii ani.


 


29. Meet Joe Black (1998)
Regie: Martin Brest
Distributie: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani

Nu e usor sa te indragostesti de …MAORTE! Si daca mai are si infatisarea lui Brad Pitt, e aproape imposibil sa n-o faci. Claire Forlani si frumuselul Hollywood-ului, Brad Pitt au creat o poveste pasionala si neobisnuita in Meet Joe Black, in care el este Moartea, iar ea o femeie care nu se poate impotrivi dragostei pe care o simte fata de omul cu coasa.
 


 


30. Dirty Dancing (1987)
Regie: Emile Ardolino 
Distributie: Patrick Swayze, Jennifer Grey


Milioane de femei s-au indragostit de Patrick Swayze in Dirty Dancing. Povestea de dragoste dintre “Baby” Houseman (Jennifer Grey) o adolescenta de 17 ani si instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze) a luat Oscarul in 1987 si l-a transformat pe Swayze intr-un sex-simbol.


 


31. The Artist (2011)

Regie:Michel Hazanavicius
Distributie: Jean Dujardin, Bérénice Bejo

The Artist, filmul alb negru si mut care a cucerit Oscarurile in 2012, este o poveste de dragoste intre doua staruri de cinema, din perioada anilor '20. Cele doua personaje principale, George Valentin (Jean Dujardin) si Peppy Miller (Berenice Bejo) se intalnesc in doua momente diferite ale vietii lor: in timp ce cariera tinerei Peppy se afla in ascensiune, o data cu aparitia sunetului in filme, starul de film mut George Valentin se indeparteaza tot mai mult de culmile gloriei, iar cariera sa se naruie. Incapabil sa inteleaga rostul sunetului in film si convins ca poate reusi in continuare sa cucereasca publicul, George incearca din rasputeri sa isi revitalizeze cariera, insa acesta ajunge in pragul falimentului si complet deziluzionat de lumea filmului.

 

 


32 .Breakfast at Tiffany's (1961)

Regie: Blake Edwards
Distributie: Audrey Hepburn, George Peppard

Audrey Hepburn, little black dress, tigareta lunga si dragostea pentru Tiffany sunt doar cateva elemente prin care Breakfast At Tiffany's a devenit un film memorabil. Povestea este simpla: ea (o libertina si o calatoare de profesie) il place pe el, un vecin abia mutat in cladire, dar poate renunta la viata sa pentru a iubi?


 


 

33. The Princess Bride (1987)
Regie: Rob Reiner
Distributie: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Robin Wright

The Princess Bride este un basm, o poveste de dragoste plasata intr-un univers populat de giganti, un print malefic, o printesa frumoasa. Cand afla ca nepotul sau este bolnav, un bunic grijuliu  crede ca il poate vindeca citindu-i povesti dintr-o carte care a fost transmisa din generatie in generatie pana la el. Ajuns in ultimul tinut legendar imaginar, micutul este contemporan cu eroi de poveste, uriasi si printese.
 



34. Amelie (2001)

Regie:Jean-Pierre Jeunet
Distributie: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz

 

Declarat in 2008 de catre revista The American Cinematographer drept cel mai bine realizat film al deceniului, Amelie este un film cu totul deosebit despre o tanara din Paris, cu propriul simt al justitei, care alege sa ii ajute pe ceilalti din jurul ei, iar in acest timp descopera si semnificatia iubirii. Amelie este unul dintre cele mai frumoase filme cu si despre dragoste.



35. Four Weddings and a Funeral (1994)

Regie: Mike Newell
Distributie: Hugh Grant, Andie MacDowell


Cine n-a vazut macar o data-n viata Four Weddings and a Funeral, comedia cu Hugh Grant si Andie MacDowell? In timpul unor 5 evenimente sociale diferite, un burlac incearca sa isi dea seama daca este indragostit si cum ii afecteaza viata aceste sentimente. O comedie clasica, Four Weddings and a Funeral, a obtinut 2 nominalizari la Oscar in 1995, inclusiv pentru cel mai bun film.


36. Vicky Cristina Barcelona (2008)
Regie: Woody Allen
Distributie: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem


Cand Javier Bardem iti face o propunere de-a fugi cu in el cu lume, mai stai pe ganduri? Chiar daca aventura este in trei, alaturi de buna ta prietena. Comedia regizata de Woody Allen, le aduce pe Scarlett Johannson si Rebecca Hall in rolurile a doua prietene, care aflate in vacanta, se indragostesc amandoua de acelasi barbat, un pictor fermecator, jucat de Javier Bardem. Insa, cele doua nu stiu ca fosta lui sotie, Penelope Cruz, care are un temperament vulcanic, il doreste inapoi.


 


37. The English Patient (1996)
Regie: Anthony Minghella
Distributie: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe

Cea mai mare poveste de dragoste de pe marile ecrane? Probabil! The English Patient este povestea contelui Almasy, care lucreaza pentru Societatea Regala de Geografie a Marii Britanii. In timp ce lumea se confrunta cu izbucnirea Celui De Al Doilea Razboi Mondial, el intra in propria lupta a dragostei, tradarii si politicii. Filmul aduce trei ore de razboi, povesti ciudate, desert, iubiri inselatoare si actori tineri.

38. An Affair to Remember (1957)
Regie: Leo McCarey
Distributie: Cary Grant, Deborah Kerr, Richard Denning


Doi actori grandiosi ai Hollywood-ului de alta data Cary Grant si Deborah Kerr gasesc o iubire mai mare ca viata si apoi o pierd. Sau nu?


 


39. Pride and Prejudice  (2005)

Regie: Joe Wright
Distributie: Keira Knightley, Matthew Macfadyen

 

Fie e ca varianta ecranizata de BBC cu Colin Firth, fie ca e viziunea lui Joe Wright cu  Keira Knightley si Matthew Macfadyen, Pride & Prejudice este eterna poveste de dragoste de care nicio femeie nu se poate satura.  Elizabeth Bennet si Mr. Darcy; ea – o tanara plina de prejudecati dintr-o familie nu foarte instarita, el – un barbat cu un venit foarte mare si, desigur, plin de mandrie este poate cel mai cunoscut si iubit cuplu din literatura engleza.

 


 


40. Love Story (1970)
Regie: Arthur Hiller
Distributie:Ali MacGraw, Ryan O'Neal

Love Story este una dintre cele mai tragice povesti de iubire, care a frant inimile a milioane de tinere. Love Story a fost sursa de inspiratie pentru multe filme de dragoste aparute ulterior. Insa nimic nu se compara cu autenticul “Love Story” in care doi studenti se indragostesc in ciuda vietilor lor diferite. Inving barierele sociale si alte impedimente si chiar crezi ca iubirea invinge totul… insa nu intotdeauna.
 

 
 
41. Winter's Tale (2014)
Regie: Akiva Goldsman
Distributie: Colin Farrell, Russell Crowe, Will Smith
 

Un film cu o distributie impresionanta, Winter's Tale aduce una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din 2014 la cinema. Colin Farrell este eroul principal. Peter Lake este un imigrant irlandez orfan si un mecanic excelent, care se inhaiteaza cu banda de infractori condusa de Pearly Soames (Russell Crowe) si comite o serie de jafuri in New York. Intr-o noapte geroasa de iarna, barbatul patrunde prin efractie intr-o vila asemanatoare cu o fortareata din selectul cartier Upper West Side si se trezeste fata in fata cu frumoasa Beverly Penn (Jessica Brown Findlay), fiica proprietarului, care sufera de o maladie in stadiu terminal. Indragostindu-se de tanara muribunda, barbatul fara prea multa educatie renunta la activitatile infractionale si starneste furia periculosului Pearly Soames, care il urmareste cu perseverenta pentru a se razbuna.


42. Her (2014)
Regie: Spike Jonze
Distributie: Joaquin Pheonix, Amy Adams, Scarlett Johansson

 

Her este mai mult decat o poveste de dragoste, este un film despre noi insine si modul in care ne dezvoltam abilitatile emotionale. Nominalizat in acest an la 5 premii Oscar, Her va va schimba definitiv perceptia despre dragoste. Theodoare (Joaquin Pheonix) un scriitor singuratic, dezvolta o relatie stranie cu un sistem de operare (voce Scarlett Johansson) creat pentru a-i indeplini nevoile zilnice. Acesta ajunge sa se indragosteasca in final de program. Her este regizat de Spike Jonze si are o distributie formata din nume ca Joaquin Pheonix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Olivia Wilde si Rooney Mara.

 

 

 

43. Titanic (1997)
Regie: James Cameron
Distributie: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio

 

Filmul lui James Cameron a scris istorie si desi, abordeaza unul dintre cele mai tragice evenimente petrecute pe mare, are ca subplot si o poveste de dragoste care a facut milioane de femei sa planga. Si acum, povestea dintre Jack si Rose este una dintre cele mai indragite de catre cinfili, desi se termina trist, dar emotionant.

 


 

 

44. Moulin Rouge (2001)
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Nicole Kimdan, Ewan McGregor

 

Moulin Rouge este unul dintre cele mai fascinante filme, dar si cu o poveste de dragoste tragica. In Parisul anului 1899, Christian, un tanar poet britanic, decide sa urmeze o cariera extrem de prost platita de scriitor. Curand el cunoaste un grup de artisti boemi care il indeamna sa scrie un musical pentru Moulin Rouge, cel mai faimos club de noapte din Paris. Seara ei ajung acolo si Christian o cunoaste pe Satine, vedeta clubului ai o foarte frumoasa curtezana de care se indragosteste iremediabil. Deai este nevoie de putina munca de convingere, intr-un final sentimentul este impartasit. Dar dragostea ei este dorita si de catre patronul clubului, Ducele. Astfel se creeaza un triunghi amoros periculos de care Satine si Christian incearca din rasputeri sa scape pentru a ramane impreuna. Insa o forta pe care nici macar dragostea nu o poate invinge pune stapanire pe Satine...

 

 

45. (500) Days Of Summer (2009)
Regie:
Marc Webb
Distributie:
Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt

500 Days of Summer este povestea lui Summer si relatia ei cu Tom. Summer nu crede in dragoste adevarata, in suflete pereche si barbatul potrivit. Tom in schimb este un romantic incurabil care nu renunta la ea nici in ruptul capului. Tot ceea ce face el are ca scop "trezirea" la realitate a lui Summer, ca sa se convinga singura ca exista conceptul de dragoste scrisa in stele. Desfasurandu-se pe o perioada de 500 de zile, povestea celor doi "indragostiti" este rostita din punctul de vedere al lui Tom si a actiunilor sale care se lasa usor influentate de muzica pop.

 

 

46. Lost in Translation (2003)
Regie: Sofia Coppola
Distributie: Bill Murray, Scarlett Johansson

 

Doua suflete total diferite isi regasesc alinarea in Tokyo. Desi este o diferenta mare de varsta intre ei, Charlotte (Scarlett Johansson) si Bob (Bill Murray) simt imediat o conexiune. Amandoi singuri si rataciti prin Tokyo, cei doi petrec un weekend impreuna vorbin si descoperindu-se unul pe celalalt. Bill Murray ofera una dintre cele mai bune interpretari din cariera lui, in timp ce Scarlett Johansson te face sa te indragostesti pe loc de ea.

 

 

 

47. Romeo + Juliet (1996)
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Claire Danes

 

Cine nu s-ar indragosti de un Romeo jucat de Leonardo DiCaprio? Faimoasa piesa a lui William Shakespeare este adaptata intr-o maniera moderna si se desfasoara in Verona Beach, insa dialogul original al marelui dramaturg este pastrat. Familiile Montague si Capulet sunt intr-un razboi continuu, spre nefericirea lui Romeo si a Julietei, copiii familiilor, care se indragostesc nebuneste unul de celalalt. Ei trebuie sa-si tina ascunsa povestea de iubire de restul lumii pentru ca sunt constienti de faptul ca parintii lor nu vor fi de acord sa fie impreuna.

 

 

48. Wall-E (2008)
Regie: Andrew Stanton
Distributie: Ben Burtt, Elissa Knight

 

Cei de la Disney au adus una dintre cele mai frumoase povesti de iubire din epoca moderna in aceasta animatie premiata cu Oscar. Ce s-ar intampla daca omenirea ar fi nevoita sa paraseasca Pamantul si cineva ar uita sa deconecteze ultimul robot? Dupa sute de ani in care a indeplinit numai sarcinile pentru care fusese construit, Wall-E (prescurtat de la Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) descopera un nou scop in viata cand o intalneste pe robotica Eve, de care se indragosteste. Aceasta realizeaza ca Wall-E a dat peste cheia viitorului Pamantului si pleaca inapoi in spatiu, pentru a raporta descoperirea facuta oamenilor, care o trimisesera sa afle daca se pot intoarce pe pamant. Intre timp, robotul o urmareste pe Eve prin Galaxie, pornind astfel in aventura care ii va marca existenta.

 


 

 

49. The Proposal (2009)
Regie: Anne Fletcher
Distributie: Sandra Bullock, Ryan Reynolds

Uneori, avem nevoie si de filme romantice care sa ne faca putin sa uitam de probleme. The Proposal are reteta ideala pentru un film romantic de succes, dar si mult umor. Sandra Bullock este adorabila, in timp ce Ryan Reynolds cucereste publicul feminin. Margaret si Andrew lucreaza in aceasi companie, Margaret este sefa stricta si severa, iar Andrew e genul de angajat neindemanatic. Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe intre cei doi in momentul in care Margaret afla ca aplicatia pentru viza SUA ii este respinsa si urmeaza sa fie deportata in Canada.

 

 

 

 

50. Dear John (2010)
Regie: Lasse Hallström
Distributie: Channing Tatum, Amanda Seyfried

 

Inspirat de un roman al lui Nicholas Sparks (care a mai scris si The Notebook sau A Walk to Remember), Dear John il are ca protagonist pe John Tyree (Channing Tatum), un soldat care se indragosteste intr-o permisie de frumoasa, dar si conservatoarea studenta Savannah (Amanda Seyfried). Titlul filmului vine de la inceputul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies