marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

300: Rise of an Empire, cum arata noii eroi din continuarea blockbusterului cu Gerard Butler

Dupa marele succes in box-office-urile din 2006 producatorii sequel-ului au sperante la fel de mari. Noul film se va numi 300: Rise Of An Empire si va fi realizat in acelasi stil ca si prima parte, regizata de Zack Snyder.

300: Rise of an Empire, cum arata noii eroi din continuarea blockbusterului cu Gerard Butler

Zack Snyder a ales in acest an poate cel mai mare film al anului, Man of Steel si a lasat deoparte Eroiii de la Termopile. Insa continuarea filmului 300 se anunta la fel de spectaculos ca cel cu Gerard Butler din 2006.


Actiunea noului film are loc cam in aceeasi perioada ca predecesorul sau. De aceasta data, generalul grec Temistocle, interpretat de Sullivan Stapleton, impreuna cu armata sa micuta, lupta impotriva armatei persice. Stapleton paseste pe urmele lui Leonidas, intepretat de Gerard Butler in 300 (2006) si va porni intr-o lupta legendara. Producatorii au lansat deja primele imagini, iar fanii au ocazia sa vada cum arata eroul si unviersul vizual in care se va desfasura actiune.

Regizorul Noam Murro promite ca filmul va urma aceeasi linie vizuala ca si originalul, dar va aduce ceva in plus in scenele de razboi si lupta. Daca in filmul initial, lupta a avut loc intr-un spatiu mic, cea din Rise of an Empire are loc in mai multe locatii. Astfel, posibilitatea tacticilor se amplifica odata cu aceste oportunitati.

Filosofia generala a filmului ramane aceeasi: armata mica versus armata mare, cei putini versus cei multi, amatori versus soldati. Povestea va urmari cum puterea celor mari poate fi luata prin intelepciune si tactica. Puterea este, in acest caz, in mainile Artemesiei, jucata de Eva Green, al doilea comandant al armatei persice. Desi pe pozitia a doua, facand munca lui Xerxes (Rodrigo Santoro), ea este motivata sa castige lupta impotriva grecilor pentru ca acestia i-au omorat familia si reprezinta o adevarata forta, atat sexuala, cat si tactica.

Zack Snyder, regizorul primului film, a ajutat la scrierea scenariului si a incercat sa-l construiasca pe Temistocle ca un lider mult mai complicat decat originalul spartan Regele Leonidas, jucat de Gerard Butler.

"Este o poveste foarte diferita, dar care pastreaza aroma din 300. Lupta ramane aceeasi intre sute si mii, intre oameni mai putini puternici, dar curajosi si cei care detin puterea.", spune regizorul Noam Murro. Acesta a dezvaluit si cateva secrete despre personajul femin jucat de Eva Green, Artemesia.

 

 

"Practic, ea ii face toate treburile murdare lui Xerxes. Insa, in acelasi timp, cauta razbunarea cu orice pret. Este o adevarata forta, are sex-appeal, este convingatoare si necrutatoare, adica tot ce ar ucide un barbat. Nu m-as incurca cu ea" a povesit Murro pentru Collider.

Gerard Butler a refuzat sa faca parte din continuare, insa Hollywoodul e pregatit pentru un nou erou, Sullivan Stapleton. Regizorul a facut comparatie intre Themistocle si Leonidas: "Themistocle e un razboinic,dar si un politician, nu este un rege. El trebuie sa conduce intr-o democratie. Asa ca exista o alta complexitate a personajului fata de Leondias. Acesti oameni nu vor sa se lupta, chiar spun ca ei nu sunt spartani. Sunt oameni obisnuiti care au intrat in lupta pentru a nu fi condusi de un dictator.  Asa ca nu va asteptati sa vedeti o copie a filmului original. Are o poveste diferita, la care vom pastra atmosfera de care fanii s-au indragostit in 300".


300: Rise of An Empire urmeaza sa fie lansat in SUA  pe 2 august 2013.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies