marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

18 ani de la blockbusterul lui James Cameron: 15 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Titanic

Titanic, regizat de James Cameron este poate cel mai cunoscut film din lume, atat pentru povestea tragica, cat si pentru povestea de iubire dintre Jack (Leonardo DiCaprio) si Rose (Kate Winslet). Iata mai jos 15 lucruri pe care fanii trebuie sa le stie despre Titanic.

18 ani de la blockbusterul lui James Cameron: 15 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Titanic

1.Realizarea Titanicului a durat aproape 2 ani,iar bugetul a atins aproape 200 de milioane de dolari, facandu-l cel mai scump film pana atunci. Inainte de lansare, filmul a fost intens ridiculizat pentru cheltuiala si programul de productie prelungit. Lansat in cinematografe pe 19 decembrie 1997, Titanic a avut incasari mai mici in primul weekend (28,6 milioane de dolari), decat in al doilea (35,4 milioane de dolari). Acest lucru nu se mai intamplase, avand in vedere ca filmul dura mai mult de trei ore. Titanicul a fost pe locul intai in box office-ului timp de mai multe luni, aducand un incasari de peste 600 de milioane de dolari in Statele Unite si Canada si mai mult de 1,8 miliarde de dolari in intreaga lume.


2. In 2007, Institutul American de Film l-a numit al 83-lea cel mai bun film din istorie, fiind primul film produs intre 1997 si 2005 care a intrat in top.


3. Replica "I am the king of the world" spusa de Leonardo Dicaprio a fost votata de revista Premiere a 4-a cea mai buna replica din filme. Replica a intrat si in topul celor mai bune 100 de citate din film, conform Academiei Americane de Film.
 


4. Bugetul de 200 de milioane de dolari alocat filmului este mai mare decat bugetul necesar pentru construirea adevaratului Titanic. Vasul a costat 1 milion de lire sterline intre 1910-1912, echivalentul a 7.5 milioane de dolari la acel moment si a 150 de milioane de $ in 1997.


5. A fost numarul 1 in box-office-ul american timp de 15 saptamani consecutive, un adevarat record.
   


6. Nicole Kidman, Madonna, Jodie Foster, Cameron Diaz si Sharon Stone au fost luate in considerare pentru rolul lui Rose, interpretata de Kate Winslet. Producatorii de la Twentieth Century Fox l-au dorit pe Matthew McConaughey in timp ce James Cameron a insistat ca Dicaprio sa joace rolul lui Jake. Si Christian Bale a fost la auditii pentru acest rol.



7. Productia pentru film a inceput in 1995, cand James Cameron a obtinut imagini cu relicva adevarata a Titanicului. Cameron i-a convis pe cei de la 20th Century Fox sa investeasca intr-o serie de scufundari pentru a obtine imaginile respective explicandu-le cat de mult ar ajuta acest lucru si din punct de vedere al mediatizarii filmului.


8. Inainte de a anunta inceperea productiei pentru Titanic, James Cameron a filmat icebergul din Nova Scotie (Noua Scotie) din Canada, sub pretextul ca va face un film numit "Planet Ice"

9. Scena in care Rose se intalneste Jack sa ii multumeasca pentru ca i-a salvat viata este complet improvizata de cei doi actori, la cerinta lui James Cameron. La fel este si scena in care Rose il scuipa in fata pe Cal ( Billy Zane)


10. James Cameron a facut scufundari pentru a vedea personal ramasitele Titanicului. Acesta a declarat ca a fost o experienta coplesitoare din punct de vedere emotional. A ajuns sa petreaca mai mult timp pe vas decat au facut-o pasagerii.

11. Multe dintre decoruri au fost facute asemanator cu cele de pe Titanic, cu sprijinul celor din compania care a realizat piesele de mobilier si decoratiuni de pe celebrul vas.


12. Data initiala de lansare a fost 25 iulie 1997. Insa, cand Harrison Ford - care isi lansa Air Force One- a auzit vestea, le-a cerut celor de la Paramount Pictures sa mute data lansarii filmului lui. Iar cei de la Paramount au fost de acord, mai ales ca ii mai lansasera si alte filme de succes.
   

13. Kate Winslet a fost singura actrita care nu a vurt sa poarte costum de scanfandru in timpul scenelor din apa. Ea s-a ales cu pneumonie de pe urma acestor secvente


14. Inainte de a se apuca de film, James Cameron a petrecut 5 ani documentandu-se si strangand informatii despre Titanic.

 

15. James Cameron a renuntat la salariul de 8 milioane de dolari si procentul din incasari atunci cand producatorii au inceput sa se ingrijoreze in privinta bugetului care tot crestea.

 


Din 4 mai, PRO CINEMA va difuza mini seria "Titanic: Lansarea unui vis", zilnic, de la 18:15. Serialul urmareste constructia Titanicului, care, la vremea aceea cel mai mare pachebot din lume, dar si intrigile din spatele acestei constructii.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies