marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

In spatiu, nimeni nu iti poate auzi tipatul. Scenele pe care nu le poti uita: 13 momente memorabile din seria Alien

Seria Alien creata in urma cu 33 de ani de Ridley Scott, continua sa fascineze si azi cinefilii. Regizorul a revenit in universul Alien in 2012, cu Prometheus, insa fanii nu pot uita scenele captivante din seria originala.

In spatiu, nimeni nu iti poate auzi tipatul. Scenele pe care nu le poti uita: 13 momente memorabile din seria Alien

GALERIE FOTO 13 momente memorabile din seria Alien

 

In 1979, spectatorii din intreaga lume erau ingroziti de cea mai terifianta creatura din cinematografia moderna, extraterestrul din "Alien". Nici dupa 3 decenii si 4 filme lansate, fanii nu uita cateva dintre scenele care au intrat in istorie si au devenit legendare pentru genul SF/horror.

In spatiu, nimeni nu iti poate auzi tipatul. Acesta era unul din tagline-urile filmului Alien (1979), considerat cel mai bun film horror - SF din lume.


In cei 33 de ani de cand s-a lansat primul film, Alien a devenit o franciza cu 4 filme plus doua filme separate de seria originala, Alien versus Predator si Alien vs Predator: Requiem, lansate in 2004, respectiv 2007.

Institutul American de Film l-a clasat pe locul 6 in topul celor mai  infricosatoare filme americane din toate timpurile si al saptelea cel mai bun film SF din istorie.


A primit 2 nominalizari la Oscar, castigand la categoria cele mai bune efecte speciale. Mai mult, Alien a fost inclus de Registrul National American al Filmelor ca unul dintre filmele cu "impact colosal asupra societatii din punct de vedere cultural, artistic si estetic", iar monstrul Alien a fost numit al 14-lea cel mai infricosator personaj negativ din istorie.


Ridley Scott a facut primul film Alien cu un buget de 11 milioane de dolari, iar incasarile s-au ridicat la nivel mondial la 104 milioane de dolari. La 33 de ani de la lansare Alien este considerat o capodopera a genului si unul dintre cele mai bune filme din istorie, ocupand locul 42 in topul celor mai bune 250 de filme, creat de IMDb.com

Alien este si filmul de referinta al lui Sigourney Weaver, care in acel an  intra pentru prima data in pielea unui personaj ce avea sa devina legendar: Ellen Ripley. Carisma si talentul actritei au facut ca Ellen Ripley sa intre in topul celor mai puternice personaje feminine din istoria Hollywood-ului. Actrita americana a revenit in toate cele patru filme din franciza, insa nu va juca in sequelul din 2012.

Sigourney Weaver, care a implinit 62 de ani, si-a pastrat farmecul si frumusetea deosebita care au caracterizat-o intotdeauna. Considerata actrita care nu imbatraneste niciodata, Sigourney Weaver ramane una dintre cele mai puternice si elegante actrite de la Hollywood. Chiar daca nu s-a incadrat in tiparele clasice ale industriei americane de film, Sigourney Weaver si-a impus propriul tipar si stil in lumea filmului.


In luna iunie a acestui an, Ridley Scott va aduce pe marile ecrane Prometheus, prequelul seriei Alien, in care vor fi elucidate o parte din misterele filmelor de dinainte. Prometheus se va lansa pe 8 iunie si in Romania si este numit de presa cel mai astepat film al anului.



 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies