marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

15 filme care au dezamagit: ce film a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai mare esec comercial din istorie

In acest weekend, cinematografele din Romania si SUA sunt invadate de eroul care a inspirat 100 de ani de film.  John Carter  este marele pariu al celor de la Disney, cu care sper sa rupa box-office-ul. Insa, multi au spus ca filmul va fi un fiasco de sfert de miliard de dolari, care nu se va ridica la nivelul asteptarilor. 

15 filme care au dezamagit: ce film a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai mare esec comercial din istorie

15 filme care au creat cele mai mari esecuri in box-office

 

John Carter este cel mai scump proiect facut de Disney, care a avut un buget alocat de 250 de milioane de dolari si este numit primul blockbuster al anului 2012. Mai mult, producatorii intentioneaza sa transforme filmul intr-o franciza de succes, dupa modelul Piratilor din Caraibe. Insa in acest weekend, acestia vor afla daca au castigat sau nu pariul.

 

Insa, in ultimii 30 de ani asa zisele blockbustere nu le-au adus doar faima si averi celor de la Hollywood, ci au adus si ghinioane, esecuri, ba chiar au adus in faliment studiouri celebre.

 

De la Battheship Earth, cel mai dezastrusos film din cariera lui John Travolta si pana la Gigli, care i-a adus impreuna pe Ben Affleck si Jennifer Lopez, dar a fost un esec total, marile studiouri americane nu au facut intodeauna pariul corect.

 

De departe, pelicula care a scris istorie intr-un mod negativ este Cutthroat Island, cu Geena Davis, Matthew Modine si Frank Langella, regizat de Renny Harlin, sotul ei din acea perioada, in care actrita joaca rolul unei fiice de pirat, care primeste mostenire nava sa si o bucata dintr-o harta inscriptionata pe scalpul lui. Dupa ce trece de socul initial, Morgan porneste alaturi de sclavul ei, William Shaw (Matthew Modine), in cautarea celorlalte trei parti ale hartei ce reprezenta o insula cu o comoara. Din pacate, ultima bucata de harta se afla in posesia unui criminal periculos, de altfel unchiul ei, Dawg (Frank Langella).

 

 

 

Filmul de aventuri regizat de Harlin, care a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost regizor, a intrat in Cartea Recordurilor ca cel mai mare esec comercial din istoria filmului. Ambitiile producatorilor de la Carolco Pictures au fost prea mari pentru un film care nu a reusit decat sa atraga ura spectatorilor.

 

"Cutthroat Island" a reusit sa bage in faliment studioul Carolco, dupa ce ani de zile a oferit filme celebre si populare ca: Terminator 2 sau primele 3 filme din seria Rambo. Filmul a avut un buget alocat  de  100 milioane de dolari, dar incasarile n-au trecut de 10 milioane de dolari.  Dupa 2 saptamani de la lansare, filmul era deja retras din cinematografele americane pentru ca nu se inghesuia nimeni sa le vada.

 

Initial, in rolul interpretat de Matthew Modine, trebuia jucat de Michael Douglas. Insa acesta s-a retras pentru ca scenaristii n-au fost de acord sa ii evidentieze mai mult personajul. Geena Davis a vrut si ea sa renunte la film, insa termenii contractului o obligau sa ramana pana la sfaristul proiectului. "Cand Michael Douglas a parasit proiectul, am stiut ca suntem termimati pentru ca filmul avea nevoie de un mare star", a spus unul dintre agentii care a lucrat pentru acest proiect. Au mai fost ofertati actori cunsoscuti ca Charlie Sheen, Liam Neeson, Keanu Reeves sau Jeff Bridges, insa toti au refuzat rolul.

 

 

 

 

In anii '80-'90, Carolco Pictures a reusit sa faca un profit de 3 miliarde din filme ca Terminator 2, Rambo sau Basic Instinct. Insa in 1994, norocul ii parasea pe cei de la Carolco si deja erau ingropati in datorii,asa ca au sperat ca daca vor investi tot ce mai au intr-un film, vor reusi sa cucereasca din nou box-office-ul.  In 1995, Showgirls a fost un alt proiect dezamagitor care nu a adus deloc incasari studioului. "Am stiut de atunci ca Cutthroat Island ne va ingropa, insa am sperat ca vor mai exista sanse sa ne salvam" a spus o sursa apropiata studioului pentru theindependent.co.uk.

 

Insa, fara un star masculin puternic si cu o actrita care nu era chiar magnet la box-office, filmul n-a atras deloc. "Trebuiau sa faca acel film. Compania era pe moarte si toti stiua ca intr-un fel sau altul, acest film va fi si ultimul" a spus Geena Davis pentru revista Premiere. Pe durata filmarilor, Geena Davis oferea cu totul alte declaratii in care spunea ca filmarile decurg minunat si ca filmul va fi fantastic. 

 


 

 

Cutthroat Island n-a fost un esec doar pentru producatori, dar i-a ingropat cariera lui Geen Davis, care era una dintre cele mai populare actrite ale momentului. In 1988, castiga Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru The Accidental Tourist, iar in 1991 era nominalizata inca o data pentru rolul din Thelma&Louise. Dupa 1995, singurele aparitii notabile ale ei au fost in The Sweet Kiss of Revenge si Stuart Little. Tot in acel an, era inclusa in topul celor mai sexy actrite din lume.

 

Geena Davis in 1999                                                      Geena Davis in 2011

  

 

Sursa foto:Getty



Modifică setările cookies