marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre "Zootropolis":  secretele animatiei produsa de studiourile Disney

Zootropolis a intrat in cinematografe, incepand cu 4 martie, iar criticii s-au indragostit de animatia celor de la Disney.

12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Zootropolis : secretele animatiei produsa de studiourile Disney

12    lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul „Zootropolis”

1.    Conform HollywoodReporter.com, „Zootropolis” a inregistrat un record de box office, avand deja incasari de 232,5 milioane de dolari in intreaga lume (dintre care 73,7 milioane de dolari au fost obtinute in 3.827 de cinematografe din America de Nord, in weekendul de lansare, animatia devenind astfel filmul cu cel mai bun debut pentru Disney Animation Studios, cel mai bun debut de martie pentru o animatie si cea de-a patra cea mai buna lansare a oricarui film in luna martie, dupa „Jocurile Foamei” si doua titluri live-action de la Disney – „Alice in Tara Minunilor” & „Grozavul si Puternicul Oz”). Productia Disney Animation care a detinut pana acum titlul de cea mai buna lansare a fost blockbusterul „Frozen” din 2013.

2.    In versiunea dublata in limba romana a filmului, actrita Tily Niculae si realizatorul de radio Mihai Dobrovolschi si-au imprumutat vocile pentru doua dintre personaje, ambii debutand astfel intr-un film de animatie. In vreme ce Tily a dublat-o pe cea mai simpatica oita, Talanga, Dobro l-a interpretat chiar pe vicleanul vulpoi Nick Wilde, personajul principal masculin din animatia Disney.

3.    In timp ce producatorii filmului faceau cercetari asupra varietatii de mamifere care locuiesc in Zootropolis, si-au dat seama ca nu toate blanurile sunt la fel. Firul de blana de urs polar este transparent – lumina care se reflecta din el il face sa para alb –, iar firul de blana de vulpe este inchis la radacina si devine rosu catre varf. Artistii grafici s-au straduit sa reproduca constatarile producatorilor, creand personajele din Zootropolis intr-o maniera foarte credibila.

4.    Exista 64 de specii de animale diferite in Zootropolis, iar majoritatea reprezinta tipologii unice: elefantii au trompe, porcii – raturi, unele animale au copite, altele au labe, unele au trei degete, altele au doua.

5.    Artistii care au creat-o pe Talanga si-au gasit inspiratia in alte personaje-oi din filmele Disney mai vechi, precum „Make Mine Music” si „Melody Time.”

6.    Graficienii au creat sase tinute unice pentru Talanga, Asistenta Primarului. Materialul ales a fost, bineinteles, lana. Tinutele ei includ o rochie cu model houndstooth, un blazer si un mic clopotel in onoarea numelui ei. Talanga mai are si o rochie portocalie cu imprimeu de foarfece.

7.    Artistii s-au inspirat de la personajul Mustafa din filmul „The Lion King” cand au creat look-ul Primarului Inima-de-leu.

8.    Gheruta nu este el chiar cel mai zvelt ghepard, dar el poarta elementele specifice acestei specii – semne care pornesc din colturile interioare ale ochilor pana la marginile exterioare ale gurii.

9.    Pentru a reda mai bine lumea animala, artistii au adaugat cateva de resturi de fan, frunze si bete in blana animalelor, precum in cazul unor personaje ca Oaia Mare si Yax Iacul.

10.    Nathan Warner, directorul de imagine, s-a intalnit cu un ghepard adevarat in timpul calatoriei lor de cercetare din Africa. Animalul salvat, pe care ingrijitorii l-au prezentat producatorilor, se pare ca a sarit si a atentat la camera de filmat pe care Warner o cara. Atat regizorul, cat si felina s-au simtit foarte bine dupa eveniment.

11.    Cand graficienii au realizat ca iepurii adevarati chiar au buza superioara despicata, au decis sa renunte la autenticitate in cazul lui Judy si i-au creat buza superioara dintr-o bucata.

12.    Tehnologia avansata le-a permis realizatorilor filmului sa taie blana care se vedea pe sub imbracamintea personajelor, astfel incat hainele sa stea cum trebuie. Inainte, firele de par care se intersectau cu un articol vestimentar – cum ar fi gulerul lui Bolt – trebuiau sa fie smulse unul cate unul, lucru imposibil de facut intr-un film ca „Zootropolis”.

Filmul „Zootropolis” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit in format 3D, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

 


 



Modifică setările cookies