marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 filme cu potential la Oscar ce vor fi prezentate la Festivalul de Film de la Toronto

De-a lungul timpului, mai multe filme castigatoare de Oscar si-au facut debutul la Festivalul de Film de la Toronto, inclusiv marele castigator de anul trecut, 12 Years a Slave. Incepand cu 4 septembrie, are loc editia din acest an de la Toronto, unde se vor lansa multe filme pe care presa straine le considera candidate serioasa la Oscarurile din 2015.

12 filme cu potential la Oscar ce vor fi prezentate la Festivalul de Film de la Toronto

Foxcatcher
Regie: Benne
Distributie: Channing Tatum, Steve Carell

 

Drama Foxcatcher a fost catalogata ca fiind un film sumbru, trist si impresionat, care il prezinta pe Steve Carell in rolul carierei sale de pana acum, iar Channing Tatum demonstreaza ca este un actor cu o forta extraordinara nu doar fizica, ci si emotionala. Vazut la Cannes in premiera, filmul a reusit sa impresioneze pe toata lumea si este considerat un candidat serios la Oscar. Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. Acesta reuseste sa il convinga pe Mark (Channing Tatum), un tanar luptator, sa se pregateasca alaturi de el pentru Olimpiada de la Seul. Dornic de afirmare si constant in umbra fratelui sau mai mare, David (Mark Rufflao), tanarul se muta acasa la John Du Pont, moment care il va aduce pe marginea prapastiei. In 1996, John Du Pont l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), fratele lui Mark,  despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.
 

 

The Imitation Game
Regie:Morten Tyldum
Distributie: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley

In The Imitation Game, Benedict Cumberbatch este  Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental in deznodamantul celui de-Al Doilea Razboi Mondial dupa ce sparge codul Enigma, reusita ce permite Aliatilor sa afle planurile de razboi naziste. Intr-una dintre cele mai dureroase rasturnari de imagine ale istoriei, in 1952 lui Turing ii va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bataie lunga pentru restul vietii sale.Presa sustine deja ca rolul ii poate aduce o nominalizare la Oscar lui Benedict Cumberbatch.

 


 

 

Whiplash
Regie:Damien Chazelle
Distributie:Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

 

Un tanar muzician incearca sa isi faca un renume in industrie ca tobosar de jazz. Filmul, premiat la Sundance in 2014 cu Premiul Juriului si Premiul Publicului, urmareste provocarile, sacrficiiile si bataliile duse de tanar pentru a-si implini visul de-o viata. Regia ii apartine lui Damien Chazelle. Din distributie fac parte Miles Teller, Melissa Benoist, J.K. Simmons.

 


Wild
Regie:
Jean-Marc Vallée
Distributie: Reese Witherspoon

 

Reese Witherspoon nu a mai facut nici un film cu potential la Oscar din 2005, cand juca in "Walk The Line" alaturi de Joaquin Pheonix. Insa, Wild ar putea sa o readuca in cursa pentru Oscar. Filmul are la bazar romanul biografic al lui Cheryl Strayed, despre calatoria ei de 1500 de km, pe jos si singura, de-a lungul Pacific Crest Trail, un traseu montan superb dar si periculos din SUA. Regia ii apartine lui Jean Marc Vallee, care in acest an adus Dallas Buyers Club, film pentru care atat Jared Leto cat si Matthew McConaughey au fost recompensati cu Oscar.


 

 

St. Vincent
Regie: Theodore Melfi

Distriubite: Bill Murray, Naomi Watts

Bill Murray a reusit deja sa atraga laude si reactii favorabile pentru acest film, din primele vizionari, in care joaca rolul unui mentor, ce incearca sa fie un model pentru un pusti ai carui parinti au divortat. Insa caracterul sau lasa de dorit: este egoist, arogant si are probleme cu alcoolul. In timp, cei doi se ataseaza si impreuna, vor invata lectii de viata.



Time Out of Mind
Regie: Oren Moverman
Distributie: Richard Gere, Jena Malone


Richard Gere nu a pus inca mana pe un Oscar, insa ar putea sa o faca in acest an, cu rolul din Time Out of Mind. In film, el joaca rolul unui barbat din New York, care a pierdut tot si este nevoit sa traiasca printr oamenii fara adapost si pe strazile orasului. In tot acest timp, barbatul incearca sa isi refaca relatia cu fiica sa instrainata.

 

Vezi aici continuarea

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies