marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 motive pentru care 2015 va fi cel mai mare an din istorie pentru blockbusterele hollywoodiene

2015 se anunta a fi cel mai mare an din istoria Hollywoodului la capitolul financiar. Un numar impresionant de filme care se bucura de o baza uriasa de fani la nivel mondial, dar si cateva productii noi extrem de asteptate ii fac pe specialisti ca numeasca 2015 anul filmelor care aduc bani.

10 motive pentru care 2015 va fi cel mai mare an din istorie pentru blockbusterele hollywoodiene

 

1. Avatar 2
Regizor:  James Cameron
Distributie: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver

Programat sa fie finalizat peste doi ani, continuarea celui mai profitabil film din istorie se anunta o formula financiara perfecta. Daca prima parte a strans 2.8 miliarde de $, specilistii de la Total Film prevestesc incasari de 3 miliarde de $ pentru sequel.

 


 

2. The Avengers 2: Age Of Ultron
Regizor: Joss Whedon
Distributie: Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr.

Studiourile Marvel alaturi de Disney scot din nou la rampa echipa super eroilor care au facut banii sa curga pur si simplu in vara anului trecut. Aceeasi echipa se reintoarce pentru un show mai grandios. Specialistii prevad incasari de 2 miliarde de dolari la nivel mondial.

 

 



3. Pirates Of The Caribbean 5
Regizori: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Distributie: Johnny Depp

Pentru ca la Hollywood nimeni nu spune "stop" atata vreme cat aduce bani, Disney nu putea renunta la una dintre cele mai profitabile francize ale sale. Astfel ca, impreuna cu acelasi Johnny Depp, seria POTC revine pe marile ecrane din 2015.

 

 

 

 

4. Star Wars Episode 7
Regizor: J.J. Abram


Este probabil filmul/fenomenul care va defini 2015. Dupa ce George Lucas a vandut franciza celor de la Disney, regizorul J.J. Abrams promite din nou sa modernizeze o "nostalgie" pentru americani, dar si restul lumii. Va fi fara indoiala filmul eveniment de peste 2 ani: specialistii sustin ca are forta sa stranga incasari mondiale de 1.5 miliarde de $.




 

 

5. Man Of Steel 2 / Batman Vs Superman
Regizor: Zack Snyder

In 2015, americanii vor avea ocazia sa afle raspunsul la o intrebare care starneste rivalitati de decenii: cine e cel mai tare super erou, Batman sau Superman ?  Regizorul responsabil de Man of Steel continua franciza cu un sequel care a starnit entuziasmul tuturor. Pe Superman il cunoastem, va fi jucat de britanicul Henry Cavill, ramane de vazut cine va fi distribuit in rolul lui Batman. Incasari mondiale estimate: 1.5 miliarde de dolari.

 

 



 

6. James Bond 24
Regizor: Sam Mendes
Distributie: Daniel Craig

Formula Sam Mendes + Daniel Craig s-a dovedit a fi una de mare succes in 2012. "Skyfall" a intrat in top 10 al filmelor cu cele mai mari incasari din istorie. Cel de-al 24-lea film din seria "James Bond" s-ar putea intitula "Devil May Care" si va fi realizat pe baza romanului omonim scris pentru a marca implinirea a 100 de ani de la nasterea scriitorului Ian Fleming. Incasari estimate: peste un miliard de dolari.

 

 

 

 

7. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Regie: Francis Lawrence
Distributie:  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
 

 

Incheierea francizei inspirate dupa una dintre cele mai bine vandute carti pentru tineri din lume va atrage cu siguranta un interes maxim.  Daca prima parte a facut in 2012 incasari de 700 de milioane de $, finalul seriei va atinge un miliard de dolari, cred specialistii.

 



 

 

 

8. Prometheus 2
Regie: Ridley Scott
Distributie: Michael Fassbender, Noomi Rapace

Sunt mari sanse ca in continuarea francizei Alien sa ii revedem pe Noomi Rapace si Michael Fassbender, desi nu si-au confirmat inca in mod oficial participarea. Actiunea urmeaza sa continue firul peliculei din 2012 si promite calatoria spre planeta Inginerilor. Desi a fost considerat dezamagitor pentru anumite categorii de public, Prometheus a avut un succes marcant, de 403 milioane de dolari incasati din toata lumea. Specialistii cred ca Prometheus 2 va face in jur de 500 de milioane de $.

 


 

 

 

9. Terminator 5
Regie: N/A
Distributie: Arnold Schwarzenegger
 

 

Mult asteptatul sequel al francizei create de James Cameron este anuntat sa ajunga pe marile ecrane peste 2 ani. Desi nu se cunosc insa regizorul si distributia, iar implicarea lui Arnold Schwarzenegger este incerta, Terminator 5 are potentialul de a strange in box office in jur de 800 de milioane de $ la nivel mondial. Drepturile asupra francizei sunt detinute pana in 2019 de urmasii fondatorului lui Oracle, Larry Ellison, Megan, responsabila si de productia lui "Zero Dark Thirty" si David Ellison, cel care a produs "World War Z" cu Brad Pitt.

 

 

 

10. Mission: Impossible 5
Regie: N/A
Distributie: Tom Cruise, Paula Patton

 


Paramount Pictures si-a manifestat deja intentia de a face si al cincilea episod din Misiune Imposibila. Tom Cruise se intoarce inca o data in rolul agentului Ethan Hunt  iar filmul are forta sa produca peste 700 de milioane de $ la nivel mondial, considera specialistii de la revista britanica Total Film.

 

 

Bonus:

 

1.Warcraft

Hollywoodul e gata pentru inca o adapatare a unui joc video extrem de popular: World of Warcraft. Cel care se va ocupa de film este Duncan Jones, regizorul unor filme ca Source Code sau Moon. Filmul este un adevarat vis pentru toti gamerii din lume si nu doar. Desi nu se cunoaste distributia, revista Total Film crede ca filmul are puterea sa faca incasari mondiale de 700 de milioane de $.

 



2.Assassin's Creed

E un alt film mult asteptat si care este anuntat de cativa ani de zile. Inspirat de jocul cu acelasi nume, produs de Ubisoft, filmul ajunge pe marile ecrane in 2015. Pentru rolul principal a fost zvonit numele actorului irlandez Michael Fassbender, insa nimic oficial nu a fost confirmat. Nici regizorul nu se stie inca, cert ca e  filmul va fi scris de  Michael Lesslie. Initial, filmul trebuia lansat de cei de la Sony, insa a fost amanat, asa ca cei de a UMP au intrat in scena si vor produce independent proiectul. Incasari estimate: 400 de milioane de dolari.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies